Az oltásra való regisztrációban is segítséget nyújt a MÖS

Az oltásra való regisztrációban is segítséget nyújt a MÖS

Share this content.

Forrás: segelyszervezet.hu
Budapest – Bár folyamatosan növekszik Magyarországon a koronavírus elleni vakcinára regisztrálók száma, az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársai több hátrányos helyzetű régió, illetve csoport esetében tapasztalják, hogy szükséges az oltással kapcsolatos információhoz jutás támogatása, illetve a regisztrációhoz nyújtott technikai feltételek biztosítása.

Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója elmondta: a hátrányos helyzetű településeken sok ügyfél esetében szükséges ez a segítség.

„Vannak, akik nem rendelkeznek e-mail-címmel, nekik először ennek pótlásával kezdjük a segítséget. Ha szükséges, azt is beállítjuk, elmagyarázzuk, hogy hogyan érik el a telefonjukon a postafiókjukat. Vannak, akik eszköz vagy internetelérés hiányában nem tudnak regisztrálni, számukra rendszeres számítógép- és internetkapcsolatot biztosítanak intézményeinkben a kollégák.”

A Felzárkózó települések program keretében létrehozott Jelenlét Pontok mellett az Ökumenikus Segélyszervezet országos intézményhálózatának más központjaiban, így a Biztos Kezdet Gyerekházak, a Tanoda, illetve a Wáberer Ház intézményekben is segítséget biztosítanak a regisztrációhoz. A központok plakátokkal, internetes és közösségi platformok segítségével támogatják a rászoruló lakosok tárgyilagos tájékozódását is. A Sátoraljaújhelyen, Olaszliszkán, Szendrőn, Kaposváron, Lakócsán, Pusztakovácsi-Kürtöspusztán, Vizsolyban és Boldogkőújfalun elérhető segítséget nemcsak azok vehetik igénybe, akik eddig is az intézményekbe jártak, hanem bárki, akinek szüksége van rá. A rendkívüli szolgáltatás működtetéséhez a karitatív szervezet képzést is biztosít munkatársai számára.

Az Ökumenikus Segélyszervezet intézményei a fentiekben ismertetett, új szolgáltatáson túl a járványügyi előírásokat maximálisan betartva – egész évben segítik a rászorulókat. 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!