Az újonnan megválasztott megyei elnökségek tanácskoztak északon

Az újonnan megválasztott megyei elnökségek tanácskoztak északon

Share this content.

Szöveg és fotó: Veres K. Csenge, Csűry Csaba
Budapest – Az Északi Evangélikus Egyházkerület következő hatéves ciklusra megválasztott egyházmegyei elnökségei (MET) 2018. június 5-én üléseztek. Az ülés legfőbb témái a missziói nap és az 1%-os kampány kiértékelése, a digitális szolgálati napló jövője és a soron következő, 2018. szeptember 28-ra Csömörre összehívott őszi közgyűlés előkészítése voltak.

A MET a közösen elfogyasztott ebédet követően a püspöki hivatal kápolnájában kezdődött Keczkó Pál esperes áhítatával. Az ülés az újonnan megválasztott tisztségviselők köszöntése után egy bemutatkozó körrel folytatódott.

A megbeszélésen előkerült az egyházkerületi szabályrendelet előkészítése, melyet követően Fabiny Tamás püspök számolt be iraki útjáról. Előkészítették az augusztus 29–31. között megrendezendő munkaévkezdő lelkészkonferencia programját. Az ülés végén a lelkészi mozgásokról, az üres szolgálati helyekről esett szó, és elfogadták az egyházkerület munkatervét. 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!