„Az út népe” – Az Egyházak Világtanácsának pünkösdi üzenete

„Az út népe” – Az Egyházak Világtanácsának pünkösdi üzenete

Share this content.

Forrás: oikoumene.org, fordítás: Horváth-Bolla Zsuzsanna
„Amikor pedig eljött a pünkösd napja, és mindnyájan együtt voltak ugyanazon a helyen, 2Móz 23,14 2 hirtelen hatalmas szélrohamhoz hasonló zúgás támadt az égből, amely betöltötte az egész házat, ahol ültek.” (ApCsel 2,1-2)

Az Egyházak Világtanácsának (EVT) elnökei 2017. évi pünkösdi üzenetükben arról elmélkedtek, mit is jelent egy nép számára az igazságosság, a béke útján járni és az Apostolok Cselekedeteinek második fejezetére utalnak.

„A keresztény spiritualitás az életminőség alatt valami egészen mást ért és inkább egy profetikus és kontemplatív életstílust támogat – írta az elnökség. – Erről van szó pünkösdkor. Új életet kell nyerni mindannyiunknak Krisztusban.”

„Az út az Apostolok Cselekedeteiben gyakran alkalmazott fogalom a keresztény vallásra. Ez egy metafóra életünkre és cselekedeteinkre. Isten útja és az Élet útja az egyetlen igaz és helyes út.”

„Minekünk, akik ehhez az úthoz tartozunk, ott kell állnunk, ahol Isten áll – szól az üzenet. – Arra vagyunk elhíva, hogy Jézus nyomában járjunk. Ez a mi meggyőződésünk. A kereszténység utat kínál nekünk, amelyen az egyházban és a társadalomban szerepünk lehet, hogy megtestesítsük ezáltal az utat.”

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!