„Az egyház nem úgy működik, mint egy párt” – Interjú Laborczi Dórával

„Az egyház nem úgy működik, mint egy párt” – Interjú Laborczi Dórával

Share this content.

Forrás: media.elte.hu, szöveg: Bihari Eszter, továbbá forrás: kotoszo.blog.hu
Az ELTE Média és Kommunikáció Tanszékének külsős óraadó tanárával, a Kötőszó blog főszerkesztőjével készített a tanszék blogja interjút, melyet most mi is szemlézünk.

„Az egyházi kommunikációnak – így a KötőSzónak is – az egyik nagy kihívása abból ered, hogy az egyház nem úgy működik, mint egy párt vagy egy ideológiai közösség, hogy egyet gondolunk egy adott világi témáról. Bár mindig is voltak, vannak törekvések arra nézve, hogy ez így tűnjön. Pedig egész más a közös alap, és ez nagyon sokféle véleménynek adhat teret világi kérdésekben, ezért erre érzékenynek kell lennünk. Amiről mi azt gondoltuk, hogy újszerű szempontokat lehetne behozni, bizonyos témákban keresztény teológiai alapon, evangélikus teológiai alapon, mégis egy kicsit más megvilágításban, az egy picit talán „too much” volt. Fokozatosan tanultuk, mi az, ami a saját köreinkben nem veri ki a biztosítékot teljesen, de azért még érdekes lehet egy külsős számára is. Feladatunknak tekintjük, hogy lelkészeinket, oktatóinkat, egyszerű gyülekezeti tagokat biztassunk arra, bátrabban formáljanak véleményt, és figyeljünk az ő visszajelzéseikre. Mindeközben ne veszítsük szem elől, hogy érdekesek tudjunk lenni azok számára, akiknek nincs közük egyházakhoz, de érdeklődnek.” – mondta a főszerkesztő a kihívásokról. 

Tovább a KötőSzó blogra.

 A teljes interjút itt lehet elolvasni.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!