Milyen lesz a jövő egyháza és milyen a lelkészképzés? (podcast)

Milyen lesz a jövő egyháza és milyen a lelkészképzés? (podcast)

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu, szöveg: Zsíros András
Egyre ritkább ma már az életre szóló munkahely, a folyamatosan változó világban pedig az egyháznak is meg kell találnia a válaszokat a kor kihívásaira. De hogyan tud rugalmasan megfelelni az egyre különlegesebb igényeknek egy több évszázados, sőt évezredes hagyományokkal rendelkező közösség? Milyen lesz a jövő egyháza, milyen lesz a következő nemzedék lelkésze, és hogyan alakul át a felkészülés erre a szolgálatra?   [...] Bővebben!

Izgalmas kérdések, és ki más válaszolhatná meg őket a legjobban, mint a leendő lelkipásztorok képzéséért felelős egyik vezető oktató, dr. Pángyánszky Ágnes adjunktus, akitől azt is megtudhatjuk az Erős vár podcast adásában, hogy miként alkalmazkodik az Evangélikus Hittudományi Egyetem nemcsak az átalakulóban lévő világhoz, de a vírus miatti rendkívüli helyzethez is.
A vendéget kérdezi három szolgatárs: Nagy Zoltán esperes Békéscsabáról, Lázárné Skorka Katalin Mezőberényből és Zsíros András gerendási lelkész.

A videó itt tekinthető meg:

 
 
Címkék: lelkészképzés - Podcast -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!