Azbej Tristan: tavaly négyezer embert gyilkoltak meg, mert kereszténynek vallották magukat

Azbej Tristan: tavaly négyezer embert gyilkoltak meg, mert kereszténynek vallották magukat

Share this content.

Forrás: MTI, fotó: Wappler Ádám, Csűry Csaba
Aszód – Tavaly négyezer embert gyilkoltak meg csak azért, mert kereszténynek vallották magukat, és több mint ezer templomot támadtak meg – mondta a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára 2020. március másodikán, hétfőn Aszódon.

Azbej Tristan az Aszódi Evangélikus Petőfi Gimnázium iskolai karitatív hetének megnyitóján közölte, hogy az iskola az első olyan gimnázium, amelyik csatlakozik a kormány által 2017-ben indított Hungary Helps programhoz. Ez azt jelzi, hogy a program jóval több, mint egy politikai elképzelés – mondta.

Több mint 80 olyan ország van a világon, ahol a keresztényeket-keresztyéneket meghurcolják, megalázzák, és életüket rettegésben kell eltölteniük. Vannak olyan országok, ahol kifejezetten ki akarják irtani a keresztényeket – fűzte hozzá az államtitkár.

Azbej Tristan elmondta, hogy van a világnak olyan országa, mint például Észak-Korea, ahol pusztán a Biblia birtoklásáért kivégeznek, vagy büntetőtáborba küldenek embereket, az egyházak mégis megtalálják a módját működésüknek. 

Egy afrikai püspököt idézve elmesélte, hogy az ottani keresztények nem elsősorban a támogatásnak, hanem a gondoskodás tényének örültek. 

Az államtitkár elmondta: közel kétszáz üldözött keresztény fiatalnak ajánlotta fel a magyar állam, hogy tanuljon magyar egyetemen.

A gimnáziumban zajló karitatív hétről a későbbiekben még részletes beszámolóval jelentkezünk.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!