Böjti sorozat 2015: Tanítványi út

Böjti sorozat 2015: Tanítványi út

Share this content.

Szöveg: Galambos Ádám
Budapest – Tanítványi út és böjti elmélyülés? Képesek vagyunk-e hitünkkel foglalkozni? Az előző évekhez hasonlóan az idei böjti időszakban is meditációs sorozatot indít az evangelikus.hu.

„Boldog ember az, aki az Úrba veti bizodalmát” – vallja a zsoltáros. A hit megélése, a Krisztust követő út azonban korántsem egyszerű. Figyelmet, lemondást, odafordulást, küzdelmet jelent. Számos nehézség, kétség, csüggedés tartozik hozzá, amit nap mint nap meg kell küzdeni, hogy krisztusi értelemben szabadokká válhassunk. Az elmélyülés, a befelé és Krisztusra figyelés lehetőségét egy tizenkét részes meditációs sorozattal kívánjuk segíteni a böjti időszakban.

A következő hetekben Bartha István, a Balassagyarmati Evangélikus Egyházközség lelkészének, Németh Zoltán az MEE Országos Iroda Gyülekezeti és Missziói Osztályának osztályvezetőjének és Ócsai Zoltán, a Pécsi Evangélikus Egyházközség lelkészének fényképek alapján írt rövid elmélkedéseit olvashatják.
Az idei témánk a tanítványiság kérdésére irányul, így fókuszba kerülnek olyan kérdések, mint a hitre találás, a kételkedés, az elfordulás a visszatalálás, vagy a kegyelem.

Egyúttal felhívjuk olvasóink figyelmét az evangelikus.hu korábbi böjti sorozataira is: 
2014-ben Belső utakon címmel Vancsó Zoltán fotóművész alkotásain keresztül és az ahhoz evangélikus lelkészek – Bogdányi Mária, Czöndör István, Koczor Tamás, Zsíros András – által írt meditációkkal a böjti út kérdéseit kerestük.
2013-ban Koldus keresztút címmel Váli Dezső festőművész alkotásain keresztül a keresztút kérdéskörével foglalkoztunk Czöndör István, Szabó B. András és Réz-Nagy Zoltán meditációi által.

Címkék: Tanítványi út - böjt -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!