Bach közelében: Digitális könyvként is olvasható a sorozat

Bach közelében: Digitális könyvként is olvasható a sorozat

Share this content.

Szöveg: Galambos Ádám
Budapest – Az evangelikus.hu Johann Sebastian Bach 330. születésnapja alkalmából költőket, írókat, püspököket, zenészeket kérdezett, hogy mit jelent számukra Bach zenéje. A sorozat írásai digitális könyv formában is olvashatóak.

1685. március 21-én született Johann Sebastian Bach. Mit jelent ma a 330 éve született kántor, zeneszerző munkássága? – tettük fel a kérdést püspököknek, zenészeknek, építésznek, íróknak és költőknek. „Minden zene célja, hogy Isten dicsőségét zengje, és kikapcsolódást nyújtson a lélek számára; ahol ezt nem tartják szem előtt, ott nem zene szól, csak pokoli lárma” – fogalmazott Johann Sebastian Bach. A zene által csendet teremtő alkotó munkásságáról az evangelikus.hu sorozatából kiderült: Bach zenéje kortársai és a mai kor emberének egyaránt Isten dicsőségét szolgálja.

A kötet szerzői:

Bubnó Tamás egyházzenész, karvezető, Eötvös Péter zeneszerző, Falcsik Mari költő, Fassang László orgonaművész, Finta Gergely orgonaművész, Gáncs Péter evangélikus püspök, Nagy Tamás építész, Petőcz András író, költő, Sárközi Mátyás író, Szabó István református püspök, Szabó T. Anna költő, Vásáry Tamás zongoraművész, karmester és Zalán Tibor költő

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!