A Bakonyban kirándultak a győr-mosoni egyházmegye lelkészei

A Bakonyban kirándultak a győr-mosoni egyházmegye lelkészei

Share this content.

Szöveg és fotó: Adámi Mária
Bakonybél – Bakonybélt és környékét járták be 2016. június 17-én, pénteken a győr-mosoni egyházmegye lelkészei és családjaik a hagyományos tanévzáró kiránduláson.

Elsőként a Szent Mauríciusz Monostort tekintették meg, ahol Halmos Ábel bencés perjel kalauzolta őket. Majd bejárták a hozzátartozó arborétumot és gyógynövénykertet is. Ezután a Bakonyi Erdők Háza következett, amely a hegység élővilágát mutatja be. Ebéd után pedig a Pannon Csillagdában ismerkedhettek a kirándulók az űrutazás kihívásaival és az univerzum csodáival. Végül megpihentek a település szélén álló Borostyán-kútnál, ahol egykor Szent Gellért töltötte remeteéveit. A hazafelé tartó úton még arra is jutott idő, hogy betérjenek a 13. században épült lovászpatonai templomba, amely a legrégebbi evangélikus templom Magyarországon.

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!