Felújították a Bakonycsernyén eltemetett orosz katona sírját

Felújították a Bakonycsernyén eltemetett orosz katona sírját

Share this content.

Szöveg: Turi Balázs
Bakonycsernye – Több hónapos egyeztetés után az orosz nagykövetség által megbízott szakemberek a bakonycsernyei evangélikus templom kertjében felújították az ott eltemetett orosz katona sírját – tudta meg szerkesztőségünk.

„Fontosnak ítéljük, hogy a hősi halált halt katonákra méltó emlékhelyek emlékeztessenek. Örömünkre szolgált, hogy a magyar állam jóvoltából több évvel ezelőtt a véhonyi evangélikus temetőben megújultak a második világháborús magyar katonai sírhelyek”  írta Turi Balázs, Bakonycsernye polgármestere Facebook-oldalán.
„Több hónapos egyeztetés után az orosz nagykövetség által megbízott szakemberek az evangélikus templom kertjében felújították az ott eltemetett orosz katona sírját. A történet pedig folytatódni fog, hiszen a Nagygyónpuszta feletti temetőben, a néhai Varga Feri bácsi által gondozott, ugyancsak orosz katonai sír is megszépül. Köszönet az evangélikus gyülekezet tagjainak, akik hosszú évek alatt mindig figyelemmel voltak az emlékhelyekre”  közölte a polgármester.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!