Evangélikus lelkészek lettek Bakonycsernye új díszpolgárai

Evangélikus lelkészek lettek Bakonycsernye új díszpolgárai

Share this content.

Forrás: Facebook.com / Turi Balázs
Bakonycsernye – Turi Balázs, Bakonycsernye polgármestere a vasárnapi istentiszteleten adta át a település legújabb díszpolgárainak, Szarka István esperesnek és Szarka Éva lelkésznőnek Bakonycsernye díszpolgári kitüntetését. A lelkész házaspár húsz éve szolgál a településen.

„Településünk több mint háromezer ember lakóhelye, ám ahhoz, hogy Csernye az itt élők otthona is legyen, érzések, élmények és közössêgek kellenek a magánnyal szemben. Ezt teremti meg többek között az a munka, amit Éva és István végez itt immáron több mint két évtizede” – mondta a polgármester.
Az alkalmon a lelkész házaspár gyermekei is köszönetet mondtak a település polgárainak azért a szeretetteljes légkörért, amelyben felnőhettek.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!