Baptista–evangélikus egyházvezetői találkozóra került sor

Baptista–evangélikus egyházvezetői találkozóra került sor

Share this content.

Szöveg: Gáncs Péter, fotó: Kiss Tamás
Budapest – A Magyarországi Evangélikus Egyház és a Magyarországi Baptista Egyház vezetői hagyományosan félévente találkoznak, hogy megosszák egymással az aktuális feladatokat, örömöket és gondokat.

Ezúttal Gáncs Péter elnök-püspök és Krámer György országos irodaigazgató fogadta Papp Jánost, a Magyarországi Baptista Egyház elnökét és Mészáros Kornél főtitkárt.

A testvéri légkörű megbeszélésen áttekintették az intézményátvételek tapasztalatait, a hitoktatás, a gyülekezetplántálás, a missziói és a médiaszolgálat időszerű kérdéseit, valamint az ökumenikus együttműködés lehetőségeit. A tervek szerint a következő kétoldalú találkozóra ősszel kerül majd sor a baptista egyház központjában.

Hivatkozások: További képek. -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!