Barokk művek trombitán és orgonán

Barokk művek trombitán és orgonán

Share this content.

Forrás: newjsag.hu, szöveg és fotó: Babák Zoltán
Szarva – Szarvas város napja ünnepének prológjaként trombita és orgonaestre került sor hétfőn az Evangélikus Ótemplomban. Két nagyon tehetséges és nagyon szimpatikus fiatalember, Samodai Bence János és Dóbisz Áron lépett fel hétfő este az Ótemplomban. Mindketten a Szegedi Tudományegyetem tanárai és mintegy másfél éve, egy „hakni” során ismerték meg egymást, azóta pedig szinte csak együtt zenélnek.

Mindketten gyerekkorukban jegyezték el magukat a zenével és hangszerükkel, bár Dóbisz Áron kacsingatott a foci felé is. Végül jól tette, hogy a zene mellett döntött, amit az egyre szaporodó hazai és nemzetközi díjak, előkelő helyezések is jeleznek. Egy hete szólókoncertet adott az olaszországi Velencében.

A karantén óta Szarvason álltak először közönség elé, de ettől kezdve naptárukban minden második hétvégére be van jegyezve egy-egy fellépés.

Hogy jön össze ez a két hangszer? Mindketten úgy gondolják, hogy a templomi orgonák méltóságát nagyon jól kiegészíti a trombita fényessége hangban és látványban is.

Hétfő este Bach, Purcell, Telemann, Vivaldi, Torelli és Martini művek hangzottak el e szokatlan hangszerpáros által.

Hivatkozások: További képek. -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!