Bátorító üzenet koronavírus idején – Barátság és együttműködés az iowai evangélikusokkal

Bátorító üzenet koronavírus idején – Barátság és együttműködés az iowai evangélikusokkal

Share this content.

Szöveg: Evangélikus.hu
Budapest – Iowa – Több mint 10 éve van partneri szerződés az Északi Evangélikus Egyházkerület és a Norteastern Iowai Egyházkerület között. Ennek keretében kölcsönös látogatásokra és közös konferenciákra is sor került, továbbá ifjúsági csoportok is kapcsolatba léptek egymással.

Az amerikai testvérek lelkileg és anyagilag is támogatják azokat a fiatal önkénteseket, akik a Young Adult in Global Mission program keretében hosszú évek óta magyarországi gyülekezetekben, valamint oktatási és diakóniai intézményekben végeznek szolgálatot.

Egyházunk számos, Kolumbuszban tanuló ösztöndíjas hallgatója, valamint a nyíregyházi Evangélikus Roma Szakkollégium hallgatója, illetve tanára vehetett részt iowai csereprogramon.

Fabiny Tamás püspök korábban videóüzenetben köszöntötte a testvér egyházkerületet, az erre érkező választ magyar feliratozással tesszük közé.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!