Bátorság kell az embernek a karácsonyi üzenet megértéséhez

Bátorság kell az embernek a karácsonyi üzenet megértéséhez

Share this content.

Forrás: sonline.hu
Kaposvár – Szeretetre és bátorságra van szükség ahhoz, hogy megértsük a karácsony igazi üzenetét, vélik a kaposvári lelkipásztorok. A református, evangélikus és katolikus egyház helyi vezetői szerint a mindennapokra át kellene vinni azokat az érzéseket, melyeket csak az ünnep alatt élünk meg igazán.

Bátorság kellene az embereknek – fogalmazott Pongrácz Máté, evangélikus lelkész. – Az ünnepnek a mélyére kellene nézniük, ezt egy kicsit hiányolom a mai világból. Azt tapasztalom, hogy a szülők viszonylag keveset tudnak a karácsonyról. Ennek nyilván vannak történelmi okai is, de elképzelhető, hogy már az ő szüleik sem töltötték meg az ünnepet a karácsony igazi tartalmával, így aztán egy kicsit kiüresedett az ünnepünk. Nem azért, mert nem akarjuk megtölteni tartalommal, hanem mert nem tudjuk, hogy mivel.”

„Rajtunk múlik van-e bátorságunk – emelte ki Pongrácz Máté. – Mindig megijedünk ezektől a szavaktól, pedig ez nem nagy dolog. A páska ünnepekor, amikor összegyűlik a zsidó család, ott van egy olyan rész, amikor a legkisebb fiú feláll az asztaltól és megkérdezi az apját, hogy mit ünneplünk ma. Az apuka pedig elmeséli neki az egész történetet. Azt gondolom, hogy ennyi kellene nekünk is csak, hogy valaki kérdezze meg, mit ünneplünk karácsonykor, valaki pedig mesélje el. Ha nem tudjuk a saját szavainkkal, akkor olvassuk el a Biblia ezen részét, ez nagyjából másfél fejezet, öt perc” – tette hozzá.

A teljes cikk itt olvasható.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!