„Becsületes szegények” – Elveszett csomagok és a menekültek

„Becsületes szegények” – Elveszett csomagok és a menekültek

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu, szöveg: Kertész Botond
A történet főszereplői a vasutasok. A túlterhelt és alulfizetett magyar vasúti dolgozók. Egy mese két csomagról, két tanulsággal.

Korántsem lehetetlen küldetést bízott rám néhány hete gyermekeim nagymamája. Az unokáinak szánt zöldséget, gyümölcsöt, sütit kellett volna hazavinnem. Sikerült átvennem tőle a nagy kék szatyrot, a Keletiből induló vonatomat is elértem. Zaklatott és fárasztó nap állt mögöttem, el is bóbiskoltam. Érkezéskor életbe lépett a napi rutin: kabát, hátizsák, leszállás. Sajnos a rutinnak nem része a nagy, kék szatyor, így az annak rendje és módja szerint tovább utazott. Még láttam a kigördülő vonatot, amikor észrevettem a hiányt.

Életbe lépett a B terv. A netes menetrendből pillanatok alatt kiderült, hogy a szerelvény meddig megy, és mikor fog visszafordulni a főváros felé. Autóval eredtem a nyomába, sikerült is még elérnem a végállomáson.

Folytatás a KötőSzó blogon.

Címkék: menekült - csomag - KötőSzó -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!