Bedford-Strohm német egyházi vezető a templomokat érintő kivételt védi

Bedford-Strohm német egyházi vezető a templomokat érintő kivételt védi

Share this content.

Forrás: epd, fordítás: MEE Ökumenikus és Külügyi Osztály
Köln – Hannover – Az EKD, azaz a Németországi Protestáns Egyház tanácsának vezetője, Heinrich Bedford-Strohm helyénvalónak tartja, hogy a szigorítások ellenére a templomok nyitva maradhattak novemberben is. A vallásszabadság törvényes jog és különleges jelentőségű. Az istentiszteletek rendkívül fontosak a koronavírus-járvány idején is: „Erősíteni kell a lelkünket, különösen most!”

Fontos, hogy az emberek belső erejükben is megerősítést kapjanak a közelgő karácsonyi üzenettel együtt: „ne féljetek”, magyarázta a teológus, aki egyben a Bajor Evangélikus Egyház püspöke. Vigasztaló bibliai olvasmányokat javasolt a Zsoltárok könyvéből, mely kapcsolódik az aktuális érzéseinkhez is, megfogalmazódik benne „az elhagyatottság, a kétségbeesés, a félelem és a düh is". Mindemellett megtudhatjuk segítségével, hogy „hogyan találhatunk szavakat és vígasztalódást" – nyilatkozta.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!