Találkozás a kútnál – Beiktatták Deák Lászlót, Kispest új parókus lelkészét

Találkozás a kútnál – Beiktatták Deák Lászlót, Kispest új parókus lelkészét

Share this content.

Szöveg és fotó: Kiss Tamás
Kispest – Győri Gábor esperes 2014. október 4-én beiktatta lelkészi hivatalába Deák Lászlót a Kispesti Evangélikus Egyházközségben.

Győri Gábor esperes Kispest új parókusának a PAX Televízióban futó KÚT című műsorára utalva hívta találkozóra a kispesti templomot megtöltő gyülekezetet az élő víz kútjához, Jézushoz. A Pesti Evangélikus Egyházmegye esperese ezúttal közvetlen kollégáját iktathatta gyülekezeti lelkészi szolgálatba, hiszen Deák László szeptemberig a pestszentlőrinci Sztehlo Gábor Evangélikus Óvoda, Áldalános Iskola és Gimnázium tanintézmény gimnáziumában iskolalelkészeként szoros munkakapcsolatot ápolt a lőrinci gyülekezettel.

Deák László eddigi lelkészi szolgálata során megtapasztalta a nagy vidéki gyülekezet irányítását, az iskolalelkészséget, rendszeresen jelentkező TV műsort vezet és egyházkerületi missziói lelkészi feladatot is ellát. A tőle megszokott lendülettel, elsőre talán szokatlan igeválasztással harcba hívja az őt megválasztó kispesti evangélikus közösséget. A frissen beiktatott parókus lelkész Bírák 4,14. alapján a világ sisere hadai elleni küzdelemre szólította új gyülekezetét ígérve, hogy a 25 évnyi szolgálat után nyugdíjba vonuló elődje, Széll Bulcsú munkáját folytatni fogja. 

Kiss Tamás képei:

További tudósítás az alkalomról az Evangélikus Élet következő számában olvasható.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!