Beiktatták Barbara Lötzsch német lelkésznőt budapesti gyülekezetébe – KÉPRIPORT!

Beiktatták Barbara Lötzsch német lelkésznőt budapesti gyülekezetébe – KÉPRIPORT!

Share this content.

Forrás: Facebook.com / Deutschsprachige Evangelische Gemeinde Budapest, fotó: Czenthe Miklós
Budapest – Ünnepelt a hétvégén a budapesti német ajkú evangélikus gyülekezet: új lelkészt iktattak be hivatalába Barbara Lötzsch lelkésznő személyében 2018. szeptember 9-én. A gyülekezet új vezetője Szászországból, Lipcse környékéről érkezett. Korábban tizenegy évet szolgált a németországi Machern evangélikus gyülekezetében.

Barbara Lötzsch most hatéves megbízatásra érkezett hazánkba. Dirk Stelter egyházfőtanácsos a Németországi Protestáns Egyház (EKD) képviseletében vett részt az iktatás szolgálatában. A Magyarországi Evangélikus Egyházat dr. Fabiny Tamás elnök-püspök képviselte. Az alkalmon részt vett dr. Lackner Pál nyugalmazott tábori püspök és Keczkó Pál esperes is.

A lelkésznővel itt olvasható interjú honlapunkon.

A német ajkú gyülekezet honlapja itt található a Facebookon.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!