Beiktatták hivatalába Kaisamari Hintikkát, az espoói egyházkerület új püspökét

Beiktatták hivatalába Kaisamari Hintikkát, az espoói egyházkerület új püspökét

Share this content.

Forrás: kotimaa24.fi, szöveg: Balicza Klára
Espoo – Finnország legfiatalabb egyházkerülete, az espoói 2018. november elején tartott püspökválasztást, amelyen Kaisamari Hintikka kapta a legtöbb szavazatot. Hintikka az elmúlt nyolc évben Genfben dolgozott a Lutheránus Világszövetség (LVSZ) főtitkárhelyetteseként és a teológiai osztály vezetőjeként.

Hintikka ünnepi beiktatására 2019. február 10-én, vasárnap került sor az espoói székesegyházban. A püspök igehirdetésében a búza és a konkoly példázatának kapcsán arról beszélt, hogy Isten országának jelenléte szükségtelenné teszi azokat a határokat, amelyeket mi, emberek olyan szívesen felépítünk magunk köré.

A püspökiktatáson számos külföldi és ökumenikus vendég részt vett, köztük Martin Junge LVSZ-főtitkár is. A Magyarországi Evangélikus Egyházat dr. Fabiny Tamás elnök-püspök képviselte. 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!