Beiktatták a vasi egyházmegye elnökségét és tisztségviselőit

Beiktatták a vasi egyházmegye elnökségét és tisztségviselőit

Share this content.

Szöveg és fotó: Adámi Mária
Boba – 2018. június 24-én úrvacsorai istentisztelet keretében zajlott le a harmadik ciklusát kezdő Rostáné Piri Magda esperes és a másodszor hivatalba lépő Mórotz Zsolt egyházmegyei felügyelő ünnepélyes beiktatása a bobai evangélikus templomban.

Az alkalmon Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület püspöke hirdette Isten igéjét. A liturgiában Baranyay Csaba kőszegi és Voelkerné Kovács Márta vönöcki lelkészek közreműködtek, az úrvacsoraosztásban Gregersen-Labossa György szombathelyi és Kendeh-Kirchknopf László kissomlyói lelkész segédkezett.

Az egyházmegye legfontosabb feladata az igeszolgálat folyamatosságának biztosítása – mondta 1Kir 3,9 alapján tartott prédikációjában a püspök. „Ez a szolgálat két pillérre épül: egyrészt arra, hogy Isten igéjén tájékozódunk, másrészt arra, hogy imádkozunk a szolgálatba indulókért” – fogalmazott Szemerei János.

Az esperes eskütételét és a megerősítő áldás pillanatait követően Rostáné Piri Magda beiktatta munkatársát, Mórotz Zsoltot egyházmegyei felügyelői tisztségébe, majd szolgálatba állította az egyházmegye megválasztott tisztségviselőit.

Az istentisztelethez kapcsolódó közgyűlésen Mórotz Zsolt köszöntötte a vendégeket, majd rövid beszédet mondott, melyben kiemelte: a meglévő tapasztalatok felhasználása mellett a megújulást is fontosnak tartja a következő ciklus során végzett munkájában.

Az alkalmat a templomkertben tartott szeretetvendégség zárta. Ennek keretében került sor a további jókívánságok átadására is.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!