Békési ajándékok érkeztek a szalontai gyermekotthonba

Békési ajándékok érkeztek a szalontai gyermekotthonba

Share this content.

Forrás: beol.hu, szöveg: P.G.
Békéscsaba – A békéscsabai Szeberényi Gusztáv Adolf Gimnázium és Általános Iskola­ felsős diákjai és a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének békési szervezete ajándékokkal lepte meg a Családért Alapítvánnyal együttműködésben a nagyszalontai gyermekotthon kis lakóit a napokban.

A Böjte Csaba atya vezette­ Dévai Szent Ferenc Alapítvány által fenntartott intézményben közel száz gyermek lelt igazi otthonra, a kis csapat pedig évek óta segíti őket, és igyekszik szebbé tenni a mindennapokat – számos játszóeszköz érkezett például ­Békésről Szalontára – és az ünnepeket is.

A műsort Hevesi Imre szolgáltatta, akinek előadásáról a következőképpen ír beszámolójában dr. Pálmai Tamás, a KÉSZ békési szervezetének tagja: „…Imi bácsi. A másik igaz ember, ki első megszólalásával, meleg lelkével azonnal magához ragadta a hallgatóságát, legott, az első számtól bevonva a helyi kicsiket és nagyokat a produkcióba. A váltott tagokkal megerősödött „zenekara” lelkes és boldog, önfeledt kísérője volt a teljes előadás alatt. És kórusa is akadt, hisz – és itt le a kalappal a nagyszalontai pedagógusok előtt is – a gyereksereg minden sorát vele énekelte a daloknak, legyen szó ­Weöres Sándorról vagy mai magyar rockzenekarról. Az egész ­teremre ráláttam, s az átszellemült arcocskák mellett teljes átéléssel és odaadással élte végig az előadást Köveskúti Péterrel, az evangélikus intézmény igazgatójával a helyi gyerekfelügyelőkig minden felnőtt is.” Persze a Mikulás is eljött a gyerekek legnagyobb örömére. A csomagokban Békésen gyártott édességek szerepeltek.

Az ajándékozók, a békéscsabai evangélikus iskola és a KÉSZ békési szervezete­ között­ a kapcsot ezúttal is Sándor-­Kerestély Ferenc szolgáltatta.

A következő napokban ­Békésen is járt a KÉSZ és a ­Családért Alapítvány Mikulása­. A megye névadó tele­pülésén a Dr. Illyés Sándor­ Óvoda, ­Általános Iskola­, Szakiskola, Készségfejlesztő ­Iskola és Kollégiumban, valamint a kulturális központban várták a gyerekeket. Az eseményeken Molnár Imre bűvész és Hevesi Imre biztosította ­műsorával a program sava-­borsát.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!