Beléptek a kapun – Tanévkezdés Bobán

Beléptek a kapun – Tanévkezdés Bobán

Share this content.

Forrás: Facebook.com / Reményik Sándor Evangélikus Általános és Művészeti Iskola – Boba
Boba – Megható eseménynek lehettek tanúi a tanévkezdéskor a Reményik Sándor Evangélikus Általános és Művészeti Iskola Bobai Tagintézményének diákjai és tanárai. A szombati tanévnyitó istentisztelet után hétfőn megtartották a kapunyitó ünnepet is, melynek során a szülők gyermekeiket átkísérhették a kapun, rábízva csemetéiket a leendő tanító nénikre.

2018. szeptember 1-jén tartotta az iskola évnyitó istentiszteletét, melynek keretében hivatalosan is megnyitották a 2018/2019-es tanévet. Köszöntötték az elsősöket, és az iskola két új pedagógusát, Lampért Gyöngyit és Szabadi Cintiát.

Az ünnepségen beszédet mondott az iskola fenntartója részéről Gregersen-Labossa György, valamint Sátory Károly iskolaigazgató. A megjelenteket köszöntötte a tagintézmény vezetője, Kurucz Krisztina és az iskola lelkésze, Hegedüs Gábor.

Az idei tanévkezdés igéje ez volt: „Kérjetek, és adatik nektek, keressetek, és találtok, zörgessetek, és megnyittatik nektek. Mert aki kér, mind kap, aki keres, talál, és a zörgetőnek megnyittatik.” (Mt 7,7–8)

Az istentiszteletről készült felvételek itt láthatók.

A szombati évnyitó után az iskola hétfőn tartotta meg hagyományos kapunyitó ünnepségét, melynek keretében az iskola tanulói és dolgozói szeretettel köszöntötték és fogadták az iskola nagy családjába a kis elsősöket. A gyerekek ajándékul egy kitűzőt és egy mécsest kaptak, mely szimbolizálja a tudás lángját. Szüleik a jelképes kapuig kísérték őket, ahol átadták őket a tanító nénik óvó kezeibe, akik bevezetik majd a gyerekeket a tanulás rejtelmeibe.

Képek a kapunyitóról.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!