Bemutatkoztak a Luther Kiadó könyvei is a XXVI. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon

Bemutatkoztak a Luther Kiadó könyvei is a XXVI. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon

Share this content.

Szöveg: evangelikus.hu. Videó: Győri András Timótheus
Budapest – A XXVI. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon idén a Luther Kiadó is képviseltette magát, számos új kiadványt mutattak be, és pódiumbeszélgetések is zajlottak a Millenárison 2019. április 25–28. között. Az alábbiakban videóinkat láthatják az egyes eseményekről.

Az oktatásügy, azon belül is a hátrányos helyzetű tanulók segítése volt a téma április 26-án, pénteken. Az Evangélikus Pedagógiai-szakmai Szolgáltató és Továbbképző Intézet (EPSZTI) gondozásában napvilágot látott Utak és hidak – Esélyteremtés együttműködésben a családokkal című módszertani kézikönyvről a szerkesztő, dr. Tratnyek Magdolna és lektora, Kőpatakiné Mészáros Mária oktatáskutató beszélgettek.

A Luther Válogatott Művei címet viselő sorozatról a moderátor, dr. Fabiny Tamás püspök dr. Csepregi Zoltán egyháztörténész-professzort, az Evangélikus Hittudományi Egyetem rektorát és Márton László fordítót kérdezte. A beszélgetés második felében a reformátor életét bemutató rajzfilmsorozat és a frissen megjelent képregény volt a téma, amelyről Richly Zsolt rendező, a projekt művészeti vezetője beszélt.

Nemrégiben jelent meg a Luther Kiadó gondozásában Kutyifa Anikó Napi felhő című könyve. 2019. április 27-én a gyógypedagógus szerzővel az autizmus témájáról Havasi Ágnes egyetemi oktató, a könyv szakmai lektora és Harmati Dóra újságíró beszélgetett.

A Sztehlo Gábor evangélikus lelkész gyermekmentő munkájáról is szó esett a Luther Kiadó által gondozott, Sztehlo-gyerekek voltunk című könyv bemutatóján. A kötetről a két szerkesztő, Andrási Andor és Laborczi Dóra beszélgetett Stifner-Kőháti Dorottya moderálásában.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!