Bemutatták Kudlik Júlia és Szvorák Katalin Szeretettel című lemezét

Bemutatták Kudlik Júlia és Szvorák Katalin Szeretettel című lemezét

Share this content.

Budapest – Kudlik Júlia televíziós bemondó, újságíró és Szvorák Katalin Kossuth-díjas népdalénekes rendhagyó, egyházi és világi tartalmat harmóniába állító, a szeretetről szóló albummal lepte meg az érdeklődőket. Szöveg: Galambos Ádám; fotó: Barcsik Géza

Mai világunkból olyan sokszor hiányzik a szeretetre való figyelemfelhívás. Elhaladunk az elesett mellett, kevésbé vesszük észre a mindennapi értékeket. Kudlik Júlia újságíró, televíziós bemondó és Szvorák Katalin Kossuth-díjas népdalénekes mintegy szembemenve korunk fenti sztereotípiájával olyan lemezt állított össze, mely egyházi és világi gondolatokat sűrít egy csokorba. Mintha meg akarnák mutatni, hogy a sokszor elcsépeltté vált szó: szeretet, mindennél fontosabb lehet az ember életében. Tették mindezt úgy, hogy nem feledkeztek meg a fájdalom, az esetleges magány érzéséről sem, hanem mindezek mellé evangéliumot tartalmazó örömüzenetet helyzetek. „Az ember a szeretet nélkül mit sem ér” – hívták fel a figyelmet a színpadról, hogy minden jelenlévő érezhesse: bármilyen nehézségbe is vezet az életünk, Pál apostol szavával élve az ember leglényegibb részéhez, a lélek nemességéhez juthatunk. Az pedig – az előadás alapján – nem földi kincsekben, hanem lelki ajándékokban keresendő, azaz a közösségben, a mellettünk lévő szeretetében, a másik megbecsülésében. Kudlik Júlia és Szvorák Katalin közös hitvallása reményt keltő örömüzenet, hiszen a megfáradtaknak megnyugvást, a keresőknek válaszokat tartalmaz.

Az augusztus 17-én, a máriaremetei kegytemplom udvarán tartott lemezbemutatón kiderült, hogy az előadók gondolatisága sok halló fülre talált. A kegytemplom udvara ugyanis nemcsak megtelt a közönséggel, hanem biciklisek, babát sétáltató szülők álltak meg és csatlakoztak a két kiváló művész tiszta hangon és nemes lélekkel előadott estjéhez. Az idézetek, népi- és egyházi énekek megszólító harmóniája, az előadók hiteles és professzionális előadása istentiszteletté formálta a lemezbemutatót. Így nem is meglepő, hogy Jókai Anna így vall a most megjelent lemezről: „Két, megszenvedett tisztaságú lélek ajándéka. A kicsorduló szeretet: szóban és énekben. A szeretet Istentől árad és az emberi Én kelyhe fogadja magába. Töltekezzünk belőle, és osszuk meg a szomjazókkal.”

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!