Ismét a döntőbe jutottak a benkás diákok a Kárpát-medencei Bólyai matematika versenyen

Ismét a döntőbe jutottak a benkás diákok a Kárpát-medencei Bólyai matematika versenyen

Share this content.

Forrás: benka.hu
Budapest – Szarvas – A Benka Gyula Evangélikus Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola 8. osztályos csapata szép sikert ért el a 2016. november 19-én megrendezett, a legjobb csapatokat felsorakoztató országos döntőben.

A Bolyai matematika csapatversenyt – a középiskolai tanárok kezdeményezésére – először 2004 őszén rendezték meg Budapest I-II-III. kerületében, az 5-8. osztályos diákok évfolyamonként szerveződő négy fős csapatai számára.

A következő években a főváros további körzetei és vidéki megyék, valamint a 3-4. osztályosok is csatlakoztak.

2015-ben már több mint negyvenezer résztvevője volt a rendezvénynek.

A 2016/2017. tanévben a versenyt az egész ország, valamint Kovászna, Hargita, Bihar és Kolozs megye területén hirdették meg.

A Benka Gyula Evangélikus Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tanulói 2006 óta versenyeznek, és már nyolcadik alkalommal jutottak be az országos döntőbe.

A megyei fordulóban négy fős csapatok mérik össze tudásukat írásban, és évfolyamonként az első hat helyezett vesz részt az eredményhirdetésen, ahonnan az elsők jutnak be az országos döntőbe.

2008 óta az iskola is helyszíne a megyei döntőnek, melyre közel 200 gyermek érkezik. Juhászné Kurucz Edit matematikatanár szervezőként, kollégáival karöltve igyekszik biztosítani az ide érkező versenyzőknek a megfelelő környezetet, a nyugodt munkát, a kísérő tanárokat pedig szívesen látják egy kötetlen beszélgetésre, ahol szakmai konzultációra is lehetőség nyílik.

A megyei/körzeti fordulókra az országból és a határon túlról csak a 8. osztályosok közül összesen 1137 csapat nevezett be.

Békés megyéből a legjobbak a benkás matematika tehetségműhely 8. osztályos tanulói, a Tipp-Mix csapat tagjai – Ambrus Attila, Frankó Dániel, Kutas Csaba és Lázár Dániel – lettek, és a megyei fordulót magabiztosan megnyerve jutottak be a budapesti döntőbe.

Felkészítő tanáruk a tanulókkal már 4. osztályos koruk óta készül együtt a különböző matematika versenyekre. Azóta minden évben bejutottak a megyei eredményhirdetésekre, és négy alkalommal képviselték nemcsak az iskolát, hanem a megyét is az országos döntőben!

Ebben az évben a budapesti döntőn 35 csapattal mérték össze tudásukat először írásban, majd szóban is. A felkészülés és a verseny nem csupán tantárgyi tudásukat fejlesztette, hanem átélhették az együttdolgozás örömét is.

Szép eredményük minden elismerést megérdemel, hiszen a nagyszámú versenyző közül először megyei elsők lettek, most pedig az országos versenyben bejutottak a „top 6”-ba.

Hivatkozások: További képek. -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!