Beomlott az alcinai evangélikus erődtemplom mennyezete

Beomlott az alcinai evangélikus erődtemplom mennyezete

Share this content.

Forrás: Maszol.ro, fotó: Turnul Sfatului
Alcina – A Szeben megyében található Alcina község középkori evangélikus erődtemplomának beszakadt a főhajót borító mennyezete szerdán – közölte a Romániai Evangélikus Egyház nyomán a G4Media hírportál és a Maszol.ro portál.

A 16. században épült erődtemplomot műemlékké nyilvánították korábban. A mennyezet a főhajó fölött omlott be, amelynek következtében súlyosan megrongálódtak a padok, a templomi zászlók, valamint az orgona. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a kórus és az oltár, valamint a freskók nem sérültek meg.

Az épületet még az omlást megelőzően elzárták a látogatók elől, mivel a mennyezeten már korábban megjelentek repedések, és veszélyt jelentettek a belépőkre. Az egyház közleménye szerint ennek az intézkedésnek is köszönhető, hogy senki nem sérült meg a szerdai omlás következtében. 

Címkék: Alcina - erődtemplom - mennyezet - omlás -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!