Dr. Békési Sándor tart előadást a BESZ következő alkalmán

Dr. Békési Sándor tart előadást a BESZ következő alkalmán

Share this content.

Forrás: Északi Evangélikus Egyházkerület
Budapest – A Budavári Evangélikus Szabadegyetem következő előadója dr. Békési Sándor református lelkész, teológiai professzor lesz, aki 2019. december 9-én 19.00 órai kezdettel A kép nyelvtana címmel tart majd előadást.

Az előadásban a vizuális nyelv ismertetéséről lesz szó, arról, hogy egy festménynek mely elemeiről és hogyan olvasható le annak üzenete. Vetített reprodukciók bemutatásával bizonyításra kerülnek azok az alapvető módszerek, amelyeknek segítségével a festmény és néző közti személyes és megkülönböztetett viszonyban nemcsak értelmezhetővé válik a kép, hanem a nézője meg is tudja szólaltatni azt. A vizualitás nyelvtanáról van szó, amit – mint bármilyen más idegen nyelvet – el kell sajátítani ahhoz, hogy megértsük a kiállítások és múzeumok alkotásainak mondandóját. Ebben a tanulásban kíván segítséget nyújtani ez a rövid nyelvtanóra.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!