BESZ: Kamarás István a következő vendég

BESZ: Kamarás István a következő vendég

Share this content.

Forrás: Északi Evangélikus Egyházkerület
Budapest – 2019. február 11-én 19 órakor ismét lesz budavári evangélikus szabadegyetem, ahol Egyházközösség – közösség. Az evangélikus egyház mai jellegzetességei az összehasonlító szociológiai kutatások tükrében címmel Kamarás István OJD akadémiai doktor tart előadást.

Mennyiben jézusi életforma és értékközösség egy evangélikus gyülekezet? Mennyiben alternatívája azoknak a társadalmi-kulturális folyamatoknak, melyek itt és most domináns jelenségek: az individualizmusnak, a pragmatizmusnak, a konzumizmusnak, a hedonizmusnak, az urizálásnak, a közömbösségnek, a rövidlátásnak és az intoleranciának? Mekkora erővel képviselnek az evangélikus egyházközség-közösségek alternatív perspektívát itt és most, ahol és amikor nagyon sokak számára a biztonság sokkal fontosabb, mint a szabadság és a remény, az életszínvonal inkább, mint az életminőség, a jólét, semmint a jóllét, kellemesség, mintsem a katarzis? Szociológiai esettanulmányok és az evangélikus egyházközségek honlapjainak elemzésével próbálkozik választ adni ezekre a kérdésekre Kamarás István OJD akadémiai doktor, az Evangélikus Hittudományi Egyetem oktatója.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!