„…nem mindennapi emberséget tanúsítottak irántunk.” (ApCsel 28,2) – Ökumenikus imahét Besztercén

„…nem mindennapi emberséget tanúsítottak irántunk.” (ApCsel 28,2) – Ökumenikus imahét Besztercén

Share this content.

Forrás: evangelikus.ro, szöveg: Tóth Zoltán Csaba
Beszterce – A történelmi egyházak képviselői immár 12. alkalommal szervezték meg Besztercén az ökumenikus imahetet, január 18 – 24. között. Geréd Péter római katolikus főesperes, Frisan Ioan görögkatolikus esperes, Bujor Ioan ortodox pap, András Péter református, Johann Dieter Krauss szász evangélikus és Tóth Zoltán Csaba magyar evangélikus–lutheránus lelkészek és az egyházközségek gyülekezeti tagjai vettek részt napról napra a 17.00 órától tartott ima alkalmakon.

Az istentiszteletek során estéről estére elzarándokoltak a hívekegymás templomába, ahol három nyelven (magyar, román és német) szólalt meg Isten igéje, a biblia textusok alapján megfogalmazva az aznapi üzenetet.

A 2020-as esztendő témáját a máltai keresztény testvérek állították össze, amelynek központi igéje: nem mindennapi emberséget tanúsítottak irántunk.” (ApCsel 28,2)

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!