„Üdvözítő született ma nektek” (Lk 2,11) – Betlehemes karácsonyi ünnepség volt Fancsalon

„Üdvözítő született ma nektek” (Lk 2,11) – Betlehemes karácsonyi ünnepség volt Fancsalon

Share this content.

Forrás: fancsal.lutheran.hu, szöveg: Kiss Máté, fotó: Gulyás Attila
Fancsal – Ökumenikus karácsonyi ünnepséget tartottak Fancsalon 2019. 12. 22-én, advent 4. vasárnapján. Az ünnepség keretében felszentelték és megáldották a falu által közösen készített betlehemet. Az alkalmon együtt szolgált Mata András Ferenc forrói római katolikus plébános, Blaner András Zsolt református lelkipásztor és Kiss Máté fancsali evangélikus lelkipásztor. A faluból sokan eljöttek az ünnepségre, ahol a szentelés, áldás és áhítat után, a helyi gyerekek is szerepeltek műsorral.

Ezután forró italok és finom sütemények mellett, méltó módon készülhetet mindenki a karácsonyi ünnepre. Nagy öröm, hogy ilyen kezdeményezés született a faluban, és külön hálásak vagyunk a fancsali polgármester úrnak, Nyitrai Péternek és a képviselő testületnek, hogy lehetővé tették és munkájukkal  maguk is aktívan részt vettek abban, hogy ilyen ünneppel készülhessen a falu 2019 karácsonyára.

További képek.

Címkék: betlehemes - karácsony - Fancsal -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!