Gönyűn és Győrött zenés áhítaton adták tovább a Betlehemi Békelángot

Gönyűn és Győrött zenés áhítaton adták tovább a Betlehemi Békelángot

Share this content.

Szöveg: Szabó János, fotó: Christian Schnaubelt, Győri Repülőcserkészek, Adámi Mária
Bécs – Gönyü – Győr – A győri repülőcserkészek idén is részt vettek 2015. december 12-én a Betlehemi Békelángot továbbadó ökumenikus istentiszteleten Bécsben. A lángot először másnap adták tovább a gönyűi evangélikus-református templomban szervezett ökumenikus áhítaton és szeretetvendégben. Személyes beszámoló!

Egy héttel később, december 19-én a Győr-nádorvárosi templom telt meg az ünnep előtti rohanásban megfáradt testvérekkel. Az áhítaton Gégény István, valamint barátai zenéltek, és készítettek helyet lelkünkben Isten békéjének. Minden ember békés, örömteli ünneplésre vágyik, de a teljes öröm és békesség megéléséhez a külsőségek illő előkészítése sajnos nem elég. Közös énekléssel, rövid meditációval és imádsággal adtunk hálát a reménység Istenének, aki mindent elvégzett, hogy hitben teljes örömmel és békességgel ünnepelhessünk és várhassuk az Urat.

Az áhítat után a kertben kürtös kalács, forralt bor és más finomságok mellett beszélgethettünk közös örömeinkről. A szeretetvendégség előkészítésében a repülőcserkész szülők mellett a nádorvárosi bibliaórai közösség, a győri evangélikus férfikör és a gyülekezet támogatásában élen járó Komédiás étterem segített.  

A Betlehemi Békelángot, Isten békéjének a jelét mécsesben mindenki hazavihette az otthonába. Egy mécses kicsiny lángja önmagában nem sok, csak szép, mint a gyermek a jászolban. De az a szegényes jászol-bölcső, az a gyermek tele van hatalmas ígéretekkel.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!