A Biblia és hálaadás napja

A Biblia és hálaadás napja

Share this content.

Forrás: karpatinfo.net, szöveg: Marton Erzsébet
Nagydobrony – Ukrajnában 2018-ban a protestáns egyházak a Biblia évét ünneplik. Ehhez a Kárpátaljai Református Egyház (KRE) is csatlakozott. Szeptember 23-án délután ökumenikus ünnepi istentiszteletet tartottak Nagydobronyban, a református templomban, amely Héder Jánosnak, a KRE főjegyzőjének magyar és ukrán nyelven elmondott imájával vette kezdetét.

Az alkalom moderátora, Rajcsinec Anatolij, az Ukrajnai Bibliatársulat elnöke elmondta: a Biblia évének elsődleges célja a Szentírással kapcsolatos általános ismeretek terjesztése, népszerűsítése, aktualizálása, felhívni a figyelmet arra, mennyire fontos a mindennapokban Isten vezetését kérni, melyet a rendszeres bibliaolvasásban kapunk meg, s hogy valamennyiünk feladata az evangélium hirdetése, eljuttatása minden emberhez.

A cikk itt folytatódik.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!