Bibliai farsangot tartottak Maglódon

Bibliai farsangot tartottak Maglódon

Share this content.

Forrás: Facebook.com / Maglódi Evangélikus Egyházközség, fotó: Szeberényi Katalin, Lakatos Andor
Maglód – Megférnek-e a „Biblia” és „farsang” szavak egymás mellett? Maglódon kénytelenek voltak megférni egymással az evangélikus parókián 2019. február 9-én megtartott „bibliai farsangon”. Az iskolai jelmezbálokon rendre pókemberek és vasemberek, királylányok és zombicsajok vesznek részt. A maglódi ovis és alsós hittanosok számára meghirdetett farsangnak egyetlen belépési feltétele volt: bibliai szereplő jelmezében kellett megjelenni. És így is lett.

Az alkalmat Milyánné Blatniczky Mária hitoktató imádsággal nyitotta meg. Ezt követően Németh Mihály lelkész köszöntötte a gyermekeket, szüleiket és az együttlétet szervező hitoktatókat.
Szeberényi Lászlóné Marika néni az ószövetségi József történetét tanította be hittanosainak. Varga László – nem presbiterként, hanem édesapaként – meggyőző humorossággal alakította Jákób szerepét. A jelenetet követően az újszövetségi József és Mária a kisdeddel, angyalok, pásztorok, sőt még egy napkeleti bölcs is színre léptek. Majd az egész gyülekezeti terem átalakult Noé bárkájává. Még akinek nem volt jelmeze, Domokos Béláné Ani néni jóvoltából az is kapott egy állatos koronát, és máris beszállhatott a hajóba örömtáncot ropni.
Az alkalom a Holkó Ágnes hitoktató által kínált tízórai elfogyasztásával és azzal a megállapítással ért véget, hogy a gyermekekben bizonyára egész életükben megmarad emlékként, hogy minek öltöztek be. És ha ez valóban így lesz, akkor – ha semmi másért – már ezért megérte bibliai farsangot tartani Maglódon!

Hivatkozások: További képek. -
Címkék: Maglód - Biblia - farsang -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!