Bibliát a börtönbe

Bibliát a börtönbe

Share this content.

Szöveg: Szeverényi János
Győr – Jánosa Attila, a Győr-Moson-Sopron Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet evangélikus lelkésze azzal a kéréssel keresett meg, hogy segítsek idegen nyelvű Bibliákat és más építő irodalmat szerezni a külföldi fogvatartottak számára. A Facebook-oldalamra feltett kérésre meglepően sokfelől érkeztek pozitív válaszok. Angol, német, orosz, szlovák, arab, cigány (lovári) nyelvre lefordított Szentírásokat kaptunk Szerbiából, Szlovákiából és különböző hazai településekről – írta szerkesztőségünknek Szeverényi János országos missziói lelkész.

Személyesen adhattam át az ajándékot a győri intézetben december 17-én. A Bibliák a könyvtárba kerülnek, hogy többen is olvashassák őket. Adjon Isten erőt a munkához, szolgálathoz lelkésznek, parancsnoknak, munkatársaknak! Könyörüljön a fogvatartottakon, áldozataikon, azokon, akiket megsértettek, megraboltak. Isten Fia az elveszettekért, a bűnösökért jött.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!