Bírálta Seehoferéket a német protestánsok vezetője

Bírálta Seehoferéket a német protestánsok vezetője

Share this content.

Forrás: mandiner.hu, MTI
München – A német protestánsok vezetője egy interjúban kritizálta a bajor politikusokat migrációval kapcsolatos kemény megszólalásaik miatt.

A német római katolikusok vezetője után pár nappal a Németországi Protestáns Egyház (EKD) tanácsának elnöke is bírálatot fogalmazott meg pénteken a bajor konzervatív politikusok nyilatkozataival szemben a migrációs válság kapcsán. A Die Welt című konzervatív lap honlapján megjelent interjúban közölt nyilatkozata szerint a bajor konzervatív politikusok vitatható nyilatkozatokat tettek a nyilvánosság előtt e témában.

Heinrich Bedford-Strohm bajor püspök szerint sok hívőt kellemetlenül érint, amikor a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke, Horst Seehofer afeletti örömét fejezi ki, hogy hatvankilencedik születésnapján hatvankilenc embert toloncoltak ki, Markus Söder bajor kormányfő pedig menekültturizmusról beszél. „Az ilyen megnyilatkozások okot adnak arra az aggodalomra, hogy elvész az együttérzés” – fogalmazott Bedford-Strohm. – „Sosem szabad megfeledkezni arról, hogy a menekültek esetében emberekről beszélünk, akikről mi, keresztények azt mondjuk, hogy Isten a saját képére teremtette őket” – tette hozzá a protestáns vezető.

A cikk itt folytatódik.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!