Bizonyságtétel kerekesszékből

Bizonyságtétel kerekesszékből

Share this content.

Forrás: slagerradio.ro
Sepsiszentgyörgy – Sepsiszentgyörgyön mutatták be 2018. július 4-én a budapesti Rusznák Emese Mesi mesék, avagy legkedvesebb firkáim című könyvét. A szerző mozgássérült, kerekesszékkel közlekedik, és már több mint tíz éve részt vesz a Romániai Máltai Szeretetszolgálat sepsiszentgyörgyi fiókja által a Benedekmezőn szervezett mozgássérülttáborban, ahol történetei egy részéhez ihletet kapott.

A sepsiszentgyörgyi belvárosi református templom gyűléstermében szervezett könyvbemutatón a táborozók is részt vettek. Róth Levente református lelkész, a szerző beszélgetőtársa elmondta, azért is különleges élmény olvasni a Mesi meséket, mert a táborokból rengeteg kép, élmény és emlék elevenedik meg.

Rusznák Emese felidézte, hogy pár évvel ezelőtt körvonalazódott a gondolat, hogy a feszültségek levezetésére született „firkáiból” könyv szülessen. Aztán túlnőtt rajta a projekt, mely a Magyarországi Evangélikus Egyház Északi Evangélikus Egyházkerületének anyagi, szellemi és erkölcsi támogatásával meg is valósult. A könyvhöz hangoskönyv is tartozik, a történeteket Huszárik Kata színművész olvassa fel.

A könyvről és a könyvbemutatóról bővebben ITT olvashat.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!