Blogok

Ebben a rovatunkban keresztény, elsősorban evangélikus blogokat szemlézünk. Ezek azonban nem részei az evangelikus.hu tartalmának, a címek minden esetben az eredeti megjelenési helyre mutatnak.

Archív rekordok száma: 30770 || 1. oldal a 308-ből. || Következő oldal

Majd megérted, ha eljön az ideje!

A kép forrása itt található Reggeli áhítat a Kossuth iskolában a 2019. március 18-i alkalmon, Lk 18,31b alapján.Folytatjuk tovább a böjti utat. A tanév vezérfonalául szolgálató Tüzed Uram, Jézus énekből pedig újabb szövegrészletet veszünk górcső alá: az „igazi helyén” kifejezést. Ha majd saját mosógépetek és hűtőtök lesz, figyeljetek oda az apró kis eszközökre, amiket adnak hozzájuk! Néhány közülük ugyanis feleslegesnek látszik. Például a hűtőkhöz sokszor adnak egy kis műanyag valamit. Az elején még csőnek indul, aztán egy pici keskeny csík lesz belőle. Amíg nem tudod mi ez, értetlenül szemléled. Talán ki is dobod a kukába. Az első leolvasztásnál azonban rájössz majd, hogy ezt a hűtő aljába bele lehet illeszteni. Egy helyre össze fogja gyűjteni a jégből keletkező vizet, és belevezeti egy alacsony tálba. Az igazi helyén kiderül, hogy miért is adták hozzá. Még óvatosabbnak kell lenni a mosógé (Egy evangélikus lelkész blogja)

Tippek egy stresszmentesebb élethez

6:02 – már két perce csörög az óra, de olyan mélyen alszom, hogy csak most jut el a tudatomig, ez nekem szól – szegény férjem. Lenyomom, rögtön visszaalszom. 6:05 – első szundi, lenyomom, rögtön visszaalszom. 6:10 – második szundi, lenyomom, rögtön visszaalszom. 6:30 – hatodik szundi – szegény férjem, JÓ ÉG, már ennyi az idő?? Fel kell kelni! Arcmosás, öltözés, reggeli, fésülködés, smink. Tízórai, ebéd, uzsonna a dobozokba, azok a táskába. Cipő, kabát, hátizsák, kulcs. Indulás! Ajtó nyit, zár. Hol a bérletem? Ja, a másik táskában! Vissza! Ajtó nyit, rohanás vissza, a fém kabáttartót közben felrúgom – szegény férjem – bérlet, ajtó zár. Futólépés. Ó! A fürdő villanya tuti égve maradt… 8:20 – eddig minden rendben volt a munkahelyen, de most két kliens összeveszett, egymás anyját emlegetik, aztán egyszerre négyen jönnek olyan problémákkal, amiket nem tudok megoldani – Lehet, az én anyám se (777blog.hu)

Isten igazságossága, vagy a Te igazságod?

Böjti egypercesek 10. Szőlőmunkások (Mt. 20,1-16) „Hasonló a mennyek országa a gazdához, aki korán reggel kiment, hogy munkásokat fogadjon a szőlőjébe. Miután megegyezett a munkásokkal napi egy dénárban, elküldte őket a szőlőjébe. Amikor kiment kilenc óra tájban, látta, hogy mások is állnak a piacon tétlenül, és ezt mondta nekik: Menjetek ti is a szőlőbe, és […] The post Isten igazságossága, vagy a Te igazságod? appeared first on TeSó blog. (TeSó blog)

Nick Vujicic gyülekezetépítő tanácsai

A többszörös bestsellerszerző és motivációs szónok Nick Vujicicot a legtöbben arról ismerik, hogy karok és lábak nélkül jött a világra. Jelen kötetében annak történetét osztja meg az olvasóval, hogyan ösztönözte arra Jézus Krisztus példája, hogy korlátai ellenére is bejárja az egész világot és emberek millióihoz juttassa el Isten igéjét. Az örömhírt terjesztve számos nehézséggel kellett megküzdenie, de soha nem csüggedt el: a keresztény ember útjába semmilyen akadály nem állhat, az Istenbe vetett hit hegyeket képes megmozgatni. (reposzt.hu)

- Kedd [2019.03.19.] "Nem ismerhetsz rajtam kívül Istent, nincs más szabadító, csak én!"

* MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 "NE FÉLJ!"                        ÉS "ÉN VAGYOK!" IGE; 3 FORDÍTÁSBANhttp://www.garainyh.hu  ***  http://andreas.blog.hu ***  http://web.t-online.hu/garainyh/nefelj.html  - Kedd [2019.03.19.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL               S z e n t    B i b l i a   az ÚRISTEN bátorít: a z é r t  "Ne félj!":  2Sám 7,23 S z e n t    B i b l i a  m e r t :  az örök VAGYOK "Én vagyok!":  Hós 12,10   Van-e még egy olyan nemzet a földön, mint a te néped, Izráel, amelyért elment Isten, és kiváltotta, hogy az ő népe legyen, és nevet szerzett magának azzal, hogy nagy és félelmes dolgokat vitt véghez, amikor kiűzött nemzeteket és isteneket a nép elől, amelyet kiváltottál magadnak Egyiptomból?   De én, az ÚR, vagyok a te Istened, Egyiptom óta. Újra sátorlakóvá teszlek, amilyen egykor voltál. (Bátorító blognapló)

- Kedd [2019.03.19.] "Csak az Úrnak nagy kegyelme, hogy még nincsen végünk!"

****************************************************  * MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 HETI ÉS NAPI IGEVERS; 3 FORDÍTÁSBAN * Naponkénti vezérigék http://kispest.lutheran.hu/eke/enekeskonyv/web2/pageTartalom.html * http://web.t-online.hu/garainyh/igeliturgia.html ** http://oromuzenet.blog.hu (itt is; minden vasárnap 00:03-tól) & http://web.t-online.hu/garainyh/2.html   - Kedd [2019.03.19.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL               Heti igevers:  Róm 5,8 (*=Válasszon a 463 evangéliumi énekből) S z e n t     B i b l i a Napi igevers:  Jób 2,6 (**=A teljes igeszakasz az igeliturgiában) S z e n t     B i b l i a   Isten azonban abban mutatta meg rajtunk a szeretetét, hogy Krisztus már akkor meghalt értünk, amikor bűnösök voltunk.     Az ÚR ezt felelte a Sátánnak: A kezedbe adom, csak az életére vigyázz!      Az Isten pe (Örömüzenet)

- Kedd [2019.03.19.] "Mert én, az Úr vagyok a te Istened, Izráel Szentje, a te szabadítód!"

* MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 KIÍRT ÚTMUTATÓ IGE; 3*Protestáns-RÚF*Károli*Katolikus*FORDÍTÁSBAN*HANGZÓ ÖRÖMHÍRTÁR* https://evangelikusutmutato.blog.hu/http://www.garainyh.hu *** http://utmutato.blog.hu *** http://www.garainyh.hu/utmutato/utmutato.htm LOSUNG - Kedd [2019.03.19.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL * LELKI ELEMÓZSIA *       S z e n t B I B L I A * A mai nap evangélikus igéi Ószövetség: Ézs 49,26 S z e n t B I B L I A * http://www.losungen.de Újszövetség: Mt 22,2.10  Elnyomóiddal megetetem saját húsukat, megrészegednek saját vérüktől, mint az édes bortól. Akkor majd megtudja minden ember, hogy én, az Úr vagyok a te szabadítód, és a te megváltód Jákób Erőssége. Hasonló a mennyek országa ahhoz a királyhoz, aki menyegzőt készített a fiának. A szolgák ki is mentek az utakra, összegyűjtöttek mindenkit, akit csak találtak, gonosz (Útmutató)

03.18 Fogadjátok be egymást!

„Azért fogadjátok be egymást, miképpen Krisztus is befogadott minket az Isten dicsőségére" (Róm 15,7). tovább (Velünk az Isten!)

Evangélium Lectio Divina-módra: a keddi Inigo-imaest után más lesz a vasárnapi szentmiséd

Immár hat éve, hogy keddenként fiatalok egy csoportjával a következő vasárnapi evangéliummal imádkozunk alapvetően a Lectio Divina módszere alapján. Gondoltam, hogy ideje leírni és megosztani ennek tapasztalatait, hátha másokat is inspirál valami hasonlóra. A vasárnapi szentmisére való előkészületnek nagyon jó gyakorlata a Lectio Divina, a szentírásolvasás ősi módszere. A Lectio Divina gyakorlatát nagyon ajánlják a legutóbbi pápák, különösen XVI. Benedek[1], aki így látja az Eucharisztia és a Lectio Divina kapcsolatát: „A Szentírás imádságos olvasásának kiváltságos helye a liturgia, különösen is az Eucharisztia, a szentmise, amelyben Krisztus testét és vérét ünnepelve a szentségben maga a Szó jelenik meg közöttünk. Bizonyos értelemben az imádságos olvasást, akár személyes, akár közösségi, mindig az eucharisztikus ünnepléssel kapcsolatban kell végezni. Ahogyan a Szentségimádás előkészíti, kíséri (Jezsuita blog)

nem vetnek, nem aratnak

„A dél-európai, közel-keleti és észak-afrikai vadászatnak és befogásnak évente átlagosan huszonötmillió madár esik áldozatul, de a monokultúrás mezőgazdaság és a klímaváltozás jóval nagyobb pusztítást végez az állományokban - írta a Magyar Hírlap.”Dezső András, index.hu: Vészesen fogy a madárpopuláció, 2019. március 18.   Dezső András a Magyar Hírlap ma hajnali lapszemléjekor akadt rá a Magyar Madártani Egyesület szóvivőjével készült interjúra. Az elmúlt napokban több helyen is tudósítottak észak-afrikai gólyavadászatokról. Orbán Zoltán szóvivő elmondta, hogy még mielőtt pálcát törnénk a gólyavadászok, vagy akár a fecskét ebédelő libanoniak felett, vessünk számot azzal, hogy hazánkban a mezőgazdaság vegyszerhasználata, vagy a fecskefészkek tömeges leverése vagy költőhelyük ipari méretű pusztítása mekkora károkat okoz. Hangsúlyozza, hogy a mediterráneumi vadászat volumenét tekintve n (reposzt.hu)

“Nincs harmadik nem” – vallja az egykori transz

Újra férfinak tartja magát Jamie Shupe, Amerika egyik első médiaszemélyiséggé vált transznemű, majd nemnélküli állampolgára. Shupe egy óriási hazugság támogatásával vádolja mind a transznemű mozgalmat, mind az orvostudományt, a terapeutákat és még a bürokráciát is, ugyanis „nincs harmadik gender vagy harmadik nem.” A Mandiner írását szemlézzük.  (777blog.hu)

“A hit ad értelmet az életemnek” – ilyen ember volt Bud Spencer!

Futtetenne, vagyis fütyülj rá, legyints rá! Ez volt Carlo Pedersoli, ismert művésznevén Bud Spencer (1929–2016) életfilozófiája, akiről Király Levente forgatott portréfilmet. Piedone nyomában, vagyis milyen volt az igazi Bud Spencer? A MiDió cikkét a szerző ajánlásával szemlézzük! Otthon, a családban Bud Spencert „földönkívülinek” hívták. Mégpedig azért, mert mindig ellentétes módon viselkedett, mint ahogy azt egy adott helyzetben a legtöbb ember tenné. Ha gorombán szóltak hozzá, ő sosem szólt vissza, ha valamiért aggódni kellett, ő sosem idegeskedett, nem tudták kihozni a sodrából. Nem törődött olyan lényegtelen dolgokkal, amelyek megmérgezik a hétköznapokat, ezeket mindig el tudta engedni. A filmben feleségén, fián és két lányán kívül sportolótársak és színészbarátok mesélnek a legendás színészről, akiről csak kevesen tudják, hogy elismert sportoló is volt. Sőt, sosem akart színész lenni, művészne (777blog.hu)

Achilles-sarkunk

Böjti egypercesek 9. Odament hozzá valaki, és ezt kérdezte: „Mester, mi jót tegyek, hogy elnyerjem az örök életet?” Ő így válaszolt neki: „Miért kérdezel engem a jóról? Csak egy van, aki jó. Ha pedig be akarsz menni az életre, tartsd meg a parancsolatokat.” Az megkérdezte: „Melyeket?” Jézus így felelt: „Ezeket: ne ölj, ne paráználkodj, ne […] The post Achilles-sarkunk appeared first on TeSó blog. (TeSó blog)

Miről szól?

A Szentírásban a beszédé a fő szerep, akkor is, ha sok jelképes cselekedettel találkozunk, és tényleges történelmi események leírásával. Mégis a beszédé főszerep, hiszen Isten a szavával, igéjével teremti meg a világot, olyan teremtményt állít alkotása élére, akivel megérteti magát, közli akaratát. Az Úr az emberrel beszélő viszonyban áll. Számunkra is az ige adatik, hogy értsük Urunkat Nehéz olvasni a Bibliát? Igen, mivel sok, számunkra idegen, furcsán csengő név, sok adat, és összefüggés található benne. Igen, mert megannyiszor allegóriák mögé rejtőzik az üzenet, vagy példázatokat kell értelmezni, és ez szellemi kihívás. Sokszor bizony nehéz megérteni, miről szól egy szakasz, miről szól egy prófétai kijelentés, miről szól maga Jézus. Emlékszem egy alkalomra, amikor hazamentem az ifjúsági bibliaóráról és amit ott a lelkészünkkel megbeszéltem, azt rögtön meg akartam osztani otthon. Felolvastam e (Lázárné Skorka Kata blogja)

Sok új videó az istentkeresem.hu oldalon!

Tavaly áprilisban felhívtam a figyelmet egy videósorozatra, amely az Isten létezése melletti érveket színvonalasan és érdekesen mutatja be. Az istentkeresem.hu oldalon található videókat Bódi Mátyás készítette. Az akkor még csak nyolc részből álló sorozat azóta számos új videóval bővült. A sorozat legnagyobb erénye az, hogy frappánsan, röviden és esztétikusan foglalja össze azokat az érveket, amelyek […] (Szabados Ádám blogja)

- Hétfő [2019.03.18.] "Én, az ÚR, vagyok a te Istened. Ne legyen más istened rajtam kívül!"

* MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 "NE FÉLJ!"                        ÉS "ÉN VAGYOK!" IGE; 3 FORDÍTÁSBANhttp://www.garainyh.hu  ***  http://andreas.blog.hu ***  http://web.t-online.hu/garainyh/nefelj.html  - Hétfő [2019.03.18.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL               S z e n t    B i b l i a  az ÚRISTEN bátorít: a z é r t  "Ne félj!":  2Sám 7,10 S z e n t    B i b l i a  m e r t :  az örök VAGYOK "Én vagyok!":  Hós 13,4   Helyet készítettem népemnek, Izráelnek is, és úgy ültettem el ott, hogy a maga helyén lakhat. Nem kell többé rettegnie, és nem nyomorgatják többé a gonoszok, mint kezdetben,   De én, az ÚR, vagyok a te Istened Egyiptom óta. Nem ismerhetsz rajtam kívül Istent, nincs más szabadító, csak én   Helyet is szerzék az én népemnek Izráelnek, és ott elplántálám őt, és lakozék az ő helyébe (Bátorító blognapló)

- Hétfő [2019.03.18.] "Menj és nézd meg, hogy jól vannak-e testvéreid és a nyáj. Azután számolj be nekem!"

**************************************************** * MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 HETI ÉS NAPI IGEVERS; 3 FORDÍTÁSBAN * Naponkénti vezérigék http://kispest.lutheran.hu/eke/enekeskonyv/web2/pageTartalom.html * http://web.t-online.hu/garainyh/igeliturgia.html ** http://oromuzenet.blog.hu (itt is; minden vasárnap 00:03-tól) & http://web.t-online.hu/garainyh/2.html - Hétfő [2019.03.18.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL       Heti igevers: Róm 5,8 (*=Válasszon a 463 evangéliumi énekből) S z e n t B i b l i a Napi igevers: 1Móz 37,34  (**=A teljes igeszakasz az igeliturgiában) S z e n t B i b l i a Isten azonban abban mutatta meg rajtunk a szeretetét, hogy Krisztus már akkor meghalt értünk, amikor bűnösök voltunk.     És megszaggatta Jákób a felsőruháját, zsákruhát tekert a derekára, és sokáig gyászolta a fiát. Az Isten pedig a mi h (Örömüzenet)

- Hétfő [2019.03.18.]

* MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 KIÍRT ÚTMUTATÓ IGE; 3*Protestáns-RÚF*Károli*Katolikus*FORDÍTÁSBAN*HANGZÓ ÖRÖMHÍRTÁR* https://evangelikusutmutato.blog.hu/http://www.garainyh.hu *** http://utmutato.blog.hu *** http://www.garainyh.hu/utmutato/utmutato.htm LOSUNG - Hétfő [2019.03.18.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL * LELKI ELEMÓZSIA *       S z e n t B I B L I A * A mai nap evangélikus igéi Ószövetség: Ézs 10,1-2a S z e n t B I B L I A * http://www.losungen.de Újszövetség: Róm 12,2 Az apák tanítják fiaiknak, hogy te hűséges vagy. De Jézus ezt mondta: Engedjétek e kisgyermekeket, és ne akadályozzátok őket, hogy hozzám jöjjenek, mert ilyeneké a mennyek országa. Az atya a fiaknak hirdeti hűségedet! Jézus pedig monda: Hagyjatok békét e kis gyermekeknek, és ne tiltsátok meg nekik, hogy hozzám jőjjenek; mert ilyeneké a mennyeknek o (Útmutató)

“Átölel és küld” – Papp Miklós lenyűgöző írása a Szentírásról

Ezúttal nem a 777 felületén, hanem a Facebook-profilján osztott meg Papp Miklós görögkatolikus pap szívhez szóló, fantasztikus gondolatokat. Legyen minden reggeled áldott, tartozz a Bibliát olvasók milliós táborához! Olyan a fejünk, mint egy faliújság, amire mindenki cetliket tűz: tele van a gondolatvilágunk mások véleményeivel, szeretteink érzelmeivel, a politika hangulatkeltéseivel, a sok-sok megmondóember percnyi okosságával, túl poros igazságokkal, nehezen múló megbántásokkal, ráadásul a saját napirendünk, gondjaink, vágyaink pulzálásaival. Minden nap mennyi-mennyi cetli a fejembe! A faliújságot olykor le kell takarítani.  A böjt tiszta lap: osztatlan odafordulás az élet forrásához. A rossz gondolatokkal való böjtölés biztosan jobban tetszene Krisztusnak, mint a hústilalom. A gondolatvilág és az életvilág nem két világ: fejben kezdjük felépíteni a jó életet, de az élet elrontása is a gondolatvilágban kezdődik. (777blog.hu)

Megerősítelek!

„Megerősítelek…” (Ézs 41,10) (KötőSzó)

“A jó halál kegyelme” – olvasónk megrendítő írása a halálról

Hogyan viszonyultam életem különböző korszakaiban az elmúláshoz? Mit mondhatnék róla a gyermekemnek, miközben én magam is félek? És hogyan, mitől változhat meg mindez egyetlen nap leforgása alatt? Az alábbi személyes írás ezeket a kérdéseket járja körül. Féltem a haláltól. Emlékszem, mikor gyerekkoromban esténként azért imádkoztam, hogy a szüleim ne haljanak meg soha. És a testvéreim se és én se. Egyáltalán, senki ne haljon meg, akit szeretek. Emlékszem, mikor kamaszként nem mertem elbúcsúzni a nagymamámtól, aki otthon, a szomszéd szobában aludt el örökre. Hallottam, hogy jön az orvos, aztán, hogy jönnek mások is és elviszik örökre. Csak hallottam, nem láttam. Elbújtam a szobámban. Fiatal felnőtt, már édesanya voltam, mikor a másik nagymamám beteg lett és kórházba került. Sokszor szerettem volna menni hozzá. Aztán sokszor közbejött valami. Mérges is voltam rá, hogy miért nem akar meggyógyulni. De azért bízt (777blog.hu)

„Ütések, fenyegetések és kegyetlen kliensek; nem munka, hanem kínzás” – őszinte szavak a prostitúcióról

                Nőnap alkalmából megrendítő tanúságtétel hangzott el az olasz elnöki palotában. Stefania, egy fiatal emigráns nő mesélt az életéről: arról, ahogyan sikerült kiszabadulnia a prostitúció fogságából, és újraépítenie az életét. A hallgatóság között az első sorban ott ült Sergio Mattarella elnök is, az a politikus, aki egyedüliként örvend köztiszteletnek az olaszok körében, mert felette áll a napi politikai csatározásoknak. Láthatóan az ő szívét is megrendítették a hallottak. Stefánia élettörténetét csak azokkal az egyszerű, szívbemarkoló szavakkal szabad elmesélni, amelyeket ő maga mondott. „Bulgáriából jövök. Huszonnégy éves vagyok, és életem egy fájdalmas fejezetéről fogok beszélni. Tizenhét évesen érkeztem Olaszországba, olyan emberek rábeszélésére, akikről azt hittem, a családom barátai. Nálunk otthon nem volt pénz, és nem minden nap volt mit ennünk. Ők munk (Jezsuita blog)

Nem szilikon Barbie – templomi kóristából világhírű dalszerző

Meghan Trainor neve idehaza talán kevéssé ismert, ám a huszonéves hölgy dalait máris sokmillióan ismerik, éneklik minden földrészen. [...] Bővebben! (Szemlélek)

Joghurttorta

Már kezdtük unni a házi joghurtot. Lekvárral, gyümölccsel is, így torta készült belőle. Nem először, de még csak most mutatom.  Hozzávalók: 6 dl házi joghurt 4 dl házi tejszín 3 evőkanál cukor 3 evőkanál Sorbitum édesítőszer 1 doboz őszibarack befőtt 20 gramm zselatinpor aszalt gyümölcs Elkészítés:A tejszínt a házi tejről úgy szedtem le, hogy állt másnapig az üvegben, majd kinyomtam belőle egy lábasba. Felforraltam, hogy a felesleges víz eltávozzon belőle, mert ez a kinyomós módszer azért nem a legjobb.  A joghurtot és a tejszínt összekeverjük. A zselatint, a cukrot és az édesítőt jól elvegyítjük, majd a joghurtos keverékhez adjuk. Kevergetve lassan melegítjük éppen forrásig. Azonnal elzárjuk. Hozzáadjuk a darabokra vágott barackot. Vízzel öblített tálba öntjük. Ha kihűlt, hűtőbe rakjuk néhány órára, legjobb egy éjszakára. Másnap néhány pillanatra forró vízbe állítjuk a tálat. Kicsit megmozgat (A parókia konyhájából)

7+1 tipp az utcai evangelizációhoz

Egy ismerősömmel nemrég elhatároztuk, hogy megosszuk az utca emberével azt az örömöt, amit az Atyától kaptunk, így imádságos előkészület után neki is fogtunk a dolgoknak: Budapest egyik terén mondtuk el az embereknek, mennyire szereti őket az Atya. A tapasztalatainkról, élményeinkről írok, és arról, hogy mi hogyan cselekedtünk, mikre figyeltünk. 1. Mindenekelőtt: Ha megvan benned a vágy… Sok ideje érett bennem a vágy az utcai evangelizációra, de egyedül sosem volt bátorságom nekivágni. Aztán mikor kiderült egy ismerősömről, hogy ő is hívást érez erre, akkor ketten együtt belevágtunk. Jézus is kettesével küldte apostolait, így, ha te is hívást érzel erre, és nincs társad, akkor kérd az aratás Urát, hogy küldjön társat melléd. A befogadó szempontjából valószínűleg az a legjobb, ha fiú és lány megy együtt. Az is fontos, hogy ne legyetek 2-3-nál többen, mert megszólításnál könnyebben érezheti magát „le (777blog.hu)

Igen, benne vagyok én is (prédikáció, Böjt 2. vasárnapja, 2019.03.17.)

textus: Mk 12,1-12 „1Jézus ekkor példázatokban kezdett szólni hozzájuk: Egy ember szőlőt ültetett, kerítéssel vette körül, borsajtót ásott, és őrtornyot épített. Azután bérbe adta szőlőmunkásoknak, és idegenbe távozott. 2Majd amikor eljött az ideje, elküldött a munkásokhoz egy szolgát, hogy megkapja tőlük a részét a szőlő terméséből. 3De azok megragadták a szolgát, megverték, és elküldték üres kézzel. 4Ismét elküldött hozzájuk egy másik szolgát, ezt pedig agyba-főbe verték, és megalázták. 5Újból küldött egy szolgát; ezt megölték, azután sok más szolgát is; némelyeket megvertek, másokat pedig megöltek. 6Volt még egy szeretett fia. Utoljára őt küldte el hozzájuk, mert azt gondolta: A fiamat meg fogják becsülni. 7A munkások azonban ezt mondták egymás között: Ez az örökös, gyertek, öljük meg, és mienk lesz az örökség! 8Megragadták, megölték őt, és kidobták a szőlőn kívülre. 9Mit tesz h (Gyülekezetépülő)

Ne félj szeretni!

Szenvedők, megtörtek, bűnösök, peremre jutottak, bűnösök, idegenek a mostani Lélekemelő gondolatfüzér főszereplői. [...] Bővebben! (Szemlélek)

Merénylők, terrorizmus és a vallási fanatizmus?

Olvashattuk a hírekben, hogy Új-Zéland véres események színhelye volt az elmúlt napokban. Egy merénylő az amúgy nagyon békés Christchurch városának két mecseténél emberek tucatjait mészárolta le azért, mert a nyugat hanyatlásáért (legalábbis részben) a muszlim bevándorlókat teszi felelőssé. De vajon tényszerűen mennyire agresszívek a muszlimok Európában, és úgy általában mit mondhatunk el a terrorizmus és a vallási fanatizmus kapcsolatáról? Nehéz kérdések. Nem finomkodik és nem köntörfalaz Richard Dawkins az "Isteni téveszme" című könyvében, amikor az öngyilkos merénylők lelki motivációit próbálja megmagyarázni, hanem erősen amellett érvel, hogy tetteik mögött főként és elsősorban a vallási fanatizmus áll. Logikája szerint egy muszlim terrorista tényleg elhiszi, hogy mártíromságával végződő akciója után szűzlányok sora várja a Paradicsomban - és ha valaki valóban hisz ebben, az bőven elegendő (Megint Megmondom)

03.17 Az Úré vagyok!

„Isten, akié vagyok, akinek szolgálok is" (Csel 27,23). tovább (Velünk az Isten!)

Isten földje

Böjti egypercesek 8. “Az ÚRé a föld és ami betölti, a földkerekség és a rajta lakók. Mert ő vetette meg alapját a tengereken, ő rögzítette a folyókon. Ki mehet föl az ÚR hegyére, és ki állhat meg szent helyén? Az ártatlan kezű, a tiszta szívű, aki nem sóvárog hiábavalóság után, és nem esküszik hamisan. Áldást […] The post Isten földje appeared first on TeSó blog. (TeSó blog)

Beszélhetünk-e még keresztény kultúráról?

Azt kívánjuk Európa népeinek, hogy "hulljon le szemükről a hályog, hogy lássák és értsék; keresztény kultúra nélkül nem lesz szabad élet Európában, keresztény kultúránk megvédése nélkül elveszítjük Európát, és Európa nem lesz többé az európaiaké" - mondta Orbán Viktor kormányfő pénteken Budapesten, a Múzeumkertben. Keresztény kultúra nélkül nem lesz szabad élet Európában, keresztény kultúránk megvédése nélkül elveszítjük Európát, és Európa nem lesz többé az európaiaké - miniszterelnok.hu A mai magyar és európai társadalmakban sokak idegeit borzolja, ha Orbán Viktor magyar miniszterelnök úgy pozicionálja politikáját, mint amelyiknek egyik alapvető elvi tartópillére a keresztény kultúra védelme. Ez a küzdelem a kereszténységhez való kulturális viszony kontextusában különös élességgel bontakozott ki a népvándorlás körüli globális vitában. A politikai-világnézeti ellenfelek ugyanis abb (reposzt.hu)

Régi verses imádság; ének ajánlat böjt 2. hetében

REMINISCERE – „Gondolj, Uram, irgalmadra és kegyelmedre, melyek öröktől fogva vannak.” (Zsolt 25,6; RÚF) – „Emlékezzél meg, Uram, irgalmasságodról és kegyelmedről, mert azok öröktől fogva vannak.” (Zsolt 25,6; KÁROLI)   MEGBÁNTATOTT ATYÁM        Dallama: Eltévedtem mint juh…   Megbántatott Atyám, Tekints, kérlek, reám Irgalmas szemeiddel, Ne nézd bűneimet, Fertelmességimet, De légy hozzám jó kedvvel. Vigasztalj meg búmba, Egyedül voltomba, Vigasztalj Szent Lelkeddel.   Sokszor bosszantálak s haragítottalak, Noha jó Atyám voltál; Tőled elpártoltam, Ördöghöz hajlottam, Mégis meg nem utáltál. Noha ostoroddal Látogatsz próbáddal, Hiszem, hogy el nem hagytál.   Hiszem erős hittel, Hogy az, mit ígértél, Megadod szent Fiadért; Engem megvigasztalsz És soha el nem hagysz Az ő szent érdeméért. Mert érettem adtad, Keresztfán áldoztad, Meghallgatsz szent nevéért.   Adassék (Garai András webnaplója)

Böjt 2.

 Isten abban mutatta meg rajtunk a szeretetét, hogy Krisztus már akkor meghalt értünk, amikor bűnösök voltunk. (Róm 5,8) Böjt 2. hetében azért emlékeztethetjük Istent örökkévaló irgalmára, mert ő már mindent megtett a mi üdvösségünkért! Benne vagyunk-e már ebben a kővárban; a Krisztusban, s él-e ő mibennünk?! Az igéslapon Jézus ajánlatát találjuk; élünk-e a lehetőséggel?  Koncz András fotója (http://www.eurochrist.net/hungary/) Pecznyík Pál bizonyságtétele A töviskorona üzenete I. Mózes 3, 17-18. Kedves hallgatóim! A mai alkalommal, a Biblia 3 könyvéből szeretném idézni Urunk hozzánk szóló üzenetét. Ahogyan azt, a bibliai könyvek írói megörökítették számunkra. Az első idézet: Mózes első könyvében van följegyezve, a harmadik fejezet, 17-18-ik versében: „Az embernek pedig monda /az Úr/: Mivelhogy hallgattál a te feleséged szavára, és ettél arról a fáról, amelyről azt parancsoltam, hogy ne eg (Bátorító blognapló)

BÖJT 2.

AZ ÜNNEP EVANGÉLIUMI KÖLTEMÉNYE Versmisszió ÁLDOTT BARÁT Él egy áldott Barát Jézus, Isten Fia; nevével, művével, telve a Biblia. Barátja Ő a föld küzdő vándorának; hívő gazdának és hívő szolgájának. Szegénynek, árvának, kész barátja lenni; vele keskeny úton, a menny felé menni.   Ilyen hű Barát még eddig nem járt véled; lelki ajándékul, hitet adott néked. Vándorlásod során, Ő kész veled menni; súlyos helyzetekben, segítségül lenni. Tapasztalni fogod, ha hozzá hű leszel; tűz felett, víz felett, szent karja átemel! Életed végéig kísér, mint hű Barát; Vele szárnyal lelked, mennybe, a légen át!               Pecznyík Pál    Megjegyzés: A vers a szerző által internetes közlésre, számomra engedélyezett új, máshol még nem publikált írása.    (Bátorító blognapló)

- Vasárnap [2019.03.17.] "Mert egyenesek az ÚR útjai, az igazak járnak rajtuk, a vétkesek elbuknak rajtuk!"

* MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 "NE FÉLJ!"                     ÉS "ÉN VAGYOK!" IGE; 3 FORDÍTÁSBANhttp://www.garainyh.hu  ***  http://andreas.blog.hu ***  http://web.t-online.hu/garainyh/nefelj.html  - Vasárnap [2019.03.17.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL               S z e n t    B i b l i a  az ÚRISTEN bátorít: a z é r t  "Ne félj!":  1Sám 28,13 S z e n t    B i b l i a  m e r t :  az örök VAGYOK "Én vagyok!":  Hós 14,9   De a király ezt mondta neki: Ne félj! Mit láttál? Az asszony ezt felelte Saulnak: Isten-félét látok feljönni a földből.   Efraimnak semmi köze többé a bálványokhoz. Én meghallgatom, és törődöm vele. Olyan vagyok, mint a zöldellő ciprus, tőlem kapod gyümölcsödet.   És monda néki a király: Ne félj! Ugyan mit láttál? Az asszony pedig monda Saulnak: istenfélét látok feljőni a földbő (Bátorító blognapló)

Házi Kincstár: Böjt 2. vasárnapján

 Házi Kincstár: Böjt 2. vasárnapján (Mt 15,21-28)   Szemelvények Dr. Luther Márton igehirdetéséből (0306-0315 oldal)   A könyv teljes anyaga letölthető innen: www.garainyh.hu/luther/Luther.exe   Értsük meg mindenekelőtt, hogy ez az evangélium az Isten előtti hitnek bátor küzdelmét és súlyos aggodalmait tárgyazó mély és nehéz tudomány, melyből megtanuljuk, hogy bennünket Istennek segélyül hívásában és a hozzá való könyörgésben semmi vissza ne riasszon, még ha ő „nemet” mondana is. ... Ezt a harcot állítja elénk a kananei asszony. ... Mivel ugyanis Ábrahámnak nem gyermeke, semmi joga sincs tehát, hogy valamit kérjen, hisz egészen idegen. ... Így szólj: Ámbár bűnös vagyok, de tudom, hogy az én Uram és Üdvözítőm, a Jézus Krisztus nem bűnös, hanem igaz és kegyelmes. Azért is bátran segélyül hívom őt, hozzá kiáltok, nem ügyelvén másra. Nem az én dolgom afelett vitatkozni, hogy kiválasztott vagyok- (Bátorító blognapló)

- Vasárnap [2019.03.17.] "Aki hisz őbenne, az nem jut ítéletre, aki pedig nem hisz, már ítélet alatt van!"

**************************************************** * MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 HETI ÉS NAPI IGEVERS; 3 FORDÍTÁSBAN * Naponkénti vezérigék http://kispest.lutheran.hu/eke/enekeskonyv/web2/pageTartalom.html * http://web.t-online.hu/garainyh/igeliturgia.html ** http://oromuzenet.blog.hu (itt is; minden vasárnap 00:03-tól) & http://web.t-online.hu/garainyh/2.html - Vasárnap [2019.03.17.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL       Heti igevers: Róm 5,8 (*=Válasszon a 463 evangéliumi énekből) S z e n t B i b l i a Napi igevers: Jn 3,16 (**=A teljes igeszakasz az igeliturgiában) S z e n t B i b l i a Isten azonban abban mutatta meg rajtunk a szeretetét, hogy Krisztus már akkor meghalt értünk, amikor bűnösök voltunk.   Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.   (Örömüzenet)

2019.03.17. "A munkások azonban ezt mondták egymás között: Ez az örökös, gyertek, öljük meg, és mienk lesz az örökség!"

Az igehirdetés alapigéje: Mk 12,1-12 Vedd és olvasd: https://abibliamindenkie.hu/uj/MRK/12/#1 (Örömüzenet)

BÖJT 2.

AZ ÜNNEP ISTENTISZTELETI LEKCIÓI ÉS /VAGY TEXTUSAI Az Úr szolgája Tisztelt Látogató! Kérem, hogy az alább kijelölt négy igeszakaszt a PROTESTÁNS ÚJ FORDÍTÁSÚ REVIDEÁLT BIBLIA http://abibliamindenkie.hu/uj/ (=RÚF) szövegéből olvassa el. A kiválasztott linkre kattintva, a gép az adott szakasz kezdő versére ugrik. Olvasás után térjen vissza ide, a következő igeszakasz elolvasásához!Köszönöm: Andreas Mt 15,21-28    http://abibliamindenkie.hu/uj/MAT/15/#21 1Thessz 4,1-8   http://abibliamindenkie.hu/uj/1TH/4/#1 Ézs 5,1-7 http://abibliamindenkie.hu/uj/ISA/5/#1 Zsolt 25,8-14  http://abibliamindenkie.hu/uj/PSA/25/#8 Forrás: Evangélikus Útmutató és Evangélikus istentisztelet Liturgikus könyv Internetes közlés: © a Luther Kiadó Budapest, előzetes engedélyévelErős vár a mi Istenünk!   (Örömüzenet)

BÖJT 2.

AZ ÜNNEP VEZÉRIGÉJE ÉS GYÜLEKEZETI ÉNEKEI Isten abban mutatta meg rajtunk a szeretetét, hogy Krisztus már akkor meghalt értünk, amikor bűnösök voltunk. (Róm 5,8) http://abibliamindenkie.hu/uj/ROM/5/#8 http://enekeskonyv.lutheran.hu/enek081.htm http://enekeskonyv.lutheran.hu/enek189.htm   Forrás: Evangélikus Útmutató és Gyülekezeti liturgikus könyv Internetes közlés: © a Luther Kiadó Budapest, előzetes engedélyévelHálás köszönet érte a Látogatók nevében is!   (Útmutató)

- Vasárnap [2019.03.17.] "Nem titkoljuk el fiaink elől, elbeszéljük a jövő nemzedéknek: az Úr dicső tetteit és erejét, csodáit, amelyeket véghezvitt!"

* MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 KIÍRT ÚTMUTATÓ IGE; 3*Protestáns-RÚF*Károli*Katolikus*FORDÍTÁSBAN*HANGZÓ ÖRÖMHÍRTÁR* https://evangelikusutmutato.blog.hu/http://www.garainyh.hu *** http://utmutato.blog.hu *** http://www.garainyh.hu/utmutato/utmutato.htm LOSUNG - Vasárnap [2019.03.17.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL * LELKI ELEMÓZSIA *       S z e n t B I B L I A * A mai nap evangélikus igéi Ószövetség: Ézs 38,19b S z e n t B I B L I A * http://www.losungen.de Újszövetség: Mt 19,14 Az apák tanítják fiaiknak, hogy te hűséges vagy. De Jézus ezt mondta: Engedjétek e kisgyermekeket, és ne akadályozzátok őket, hogy hozzám jöjjenek, mert ilyeneké a mennyek országa.   Az atya a fiaknak hirdeti hűségedet! Jézus pedig monda: Hagyjatok békét e kis gyermekeknek, és ne tiltsátok meg nekik, hogy hozzám jőjjenek; mert ilyeneké a mennyekn (Útmutató)

Böjte Csaba: Jó lenne kilépni a saját kis gettónkból

A népszerű szerzetes sok érdekes dolgot tapasztalt Afrikában, amiből mindannyian tanulhatunk. [...] Bővebben! (Szemlélek)

03.16 Legyen nekem a te beszéded szerint

„Legyen nekem a te beszéded szerint!" (Lk 1,38). tovább (Velünk az Isten!)

“Úgy éreztem hazaértem” – beszámoló a Felház záróalkalmáról

Vendégírás érkezett elektronikus postaládánkba: Enikő péntek este a Felház záróalkalmán járt. Ne felejtsétek el, hogy továbbra is számítunk személyes írásaitokra, tanúságtételeitekre! Tegnap este a Felház záróalkalmán jártam a Tüskecsarnokban. Amikor beléptem az utcáról a hatalmas, nyitott térbe, kicsit olyan volt, mintha az Ez az a nap!-ra érkeztem volna meg. Mindenhol jókedvűen társalgó, ölelkező embereket és örömteli, várakozástól csillogó szempárokat láttam és ezek az első benyomások engem is azonnal magukkal ragadtak, mosolyra késztettek. Úgy éreztem, hogy „hazaértem”. A szürke hétköznapok, a mindennapi rohanás, nehézségek a legtöbb keresztényben parázzsá csitítják a tüzet, de az ehhez hasonló rendezvények újra lángra gyújtják szívünket és hitünket, amikor körbenézve sok-sok felhőtlen arccal vagy váratlanul egy rég nem látott ismerőssel találkozunk, hogy aztán együtt adjunk hálát és di (777blog.hu)

Bűntudat, magány, sebek – ki törődik az elvált szülőkkel?

Március közepén különleges programot szerveztek azoknak, akiket elhagytak, akiknek tönkrement a házasságuk, akik keresik a választ a hogyan továbbra... [...] Bővebben! (Szemlélek)

Mi szükség van még keresztény misztikára? 1.

Mindent, amit a természetfelettiről tudunk, a nyelvünkön keresztül ismerünk meg. A nyelv azonban csak az általános iskolai nyelvtan órák tükrében tűnhet egy objektív leíró rendszernek, mint a matematika a természetes egész számok halmazában. Valójában nagyon is folyékony valami, és nem csak a beszélt és írott nyelv önmagában egy folyton változó rendszer, hanem a jelentéstartalom is, amit a szavak magukban hordoznak, utóbbi ráadásul nem csak koronként változik, hanem egy tetszőleges időpillanatban egy nyelvet beszélő emberek közül találomra kiválasztott csoportban is találhatóak igen nagy eltérések a kifejezések értelmezésének tekintetében. Valójában a nyelv legalapvetőbb szabálya nagyjából így hangzik: minden nyelvi formula helyes, ameddig a közlő és a befogadó között olyan információközlés megy végbe, aminek a jelentésében a felek megegyeznek. Vagyis a nyelvben nem elegendő a szavak ismerete és átadása, a (KÚTKERESŐ)

Három megdöbbentő kép és egy levél

Drága kicsi Mike! Azt reméltük, augusztusban találkozunk veled először, de tegnap találkoztunk. Apukád és én szeretnénk elmondani az embereknek azt, aminek tanúi lettünk, amit megláttunk és megtapasztaltunk Istenünkből. Március 1-jén, pénteken rövid rutinvizsgálatra mentem (majdnem 15 hetesen), ahol megtudtam, hogy megvagy, de úgy tűnik, nem dobog a szíved. Egy órával később a kórházban komolyabb ultrahang-vizsgálat […] (Christianae)

Nyitott templomok? Spanyolország példát mutat!

Francisco Simon Conesa, Menorca püspöke jóvoltából indult útjára a közelmúltban Spanyolországban egy kezdeményezés, amely lehetővé teszi, hogy a város lakói mindig nyitott kapukra és vendégszeretetre találjanak a plébániákon. Tekintettel a paphiányra és a szolgálatot teljesítő atyák meglehetős leterheltségére, Conesa azt javasolta, hogy a plébániák híveiből toborozzanak csoportokat. Az ő egész napos jelenlétük lehetővé teszi, hogy aki szeretne, bármikor beléphessen a templomba, sőt, alkalmanként még a turistákat vagy egyszerű kíváncsiskodókat is fogadni tudják. “Ha azt az üzenetet akarjuk közvetíteni, hogy valóban befogadó egyház vagyunk, akkor a lehető leghosszabb ideig nyitva kell tartanunk templomainkat” – írta Monsignore Conesa egy cikkében. – “Szomorú látni, hogy sok templom csak a szertartások idejére nyílik meg, a nap többi részében a hívek nem léphetnek be, hogy imádkozzanak vagy épp csak térd (777blog.hu)

"Uram, te megvizsgálsz és ismersz engem..."

Olvasmány: Zsolt 139,1-14.23-24Alapige: Zsolt 139,11-18 Megvizsgálni Istent Egy probléma megoldásához a megfelelő módon és a megfelelő irányból kell közelíteni. Talán nem mondok ezzel újdonságot. Ha leáll az autóm utazás közben és nem indul a motor, akkor nem a guminál kell elkezdenem a vizsgálódást. Ha nincs semmi pénz a pénztárcámban a boltban a kasszánál állva, akkor nem az egekig felszaladt árakat kell szidnom. Abszurd példák ezek és mégis milyen sokszor történik meg, hogy a rossz irány, a rossz nézőpont akadályoz meg minket abban, hogy előre jussunk.Isten megismerésénél is sokszor ez történik: már az első lépést rossz irányba tesszük meg. Mintha egy mikroszkóp tárgylemezére tenném, úgy állok neki: eddigi elképzeléseimet, olvasmányaimat, gondolataimat Istenről, mellé rakhatom a vallásokat, a nagy emberi gondolatokat. Nem fogok messze jutni, legalábbis az élő Isten megismerésében. Konfirmandusokkal beszélget (Sokorói-Dombság reformátusai)

100 ország gyermekei tüntettek a Földünkért

Inspiráló fotók a világból. [...] Bővebben! (Szemlélek)

H-F-Sz-H

Böjti egypercesek 7. Ekkor kisgyermekeket vittek hozzá, hogy megérintse őket, a tanítványok azonban rájuk szóltak. Amikor ezt Jézus észrevette, megharagudott, és így szólt hozzájuk: „Engedjétek hozzám jönni a kisgyermekeket, és ne tiltsátok el tőlem őket, mert ilyeneké az Isten országa. Bizony, mondom néktek: aki nem úgy fogadja az Isten országát, mint egy kisgyermek, semmiképpen sem […] The post H-F-Sz-H appeared first on TeSó blog. (TeSó blog)

Eltökélt szívű nők klubja

Mennyi ismerős arc, mennyi soha el nem mondott történet – harcról, kérdésekről, kétségbeesésről, reményről, hitről! [...] Bővebben! (Szemlélek)

Baranyában női példaképet választottak

Mesnyi Éva soha nem vallaná be, de nem mindennapi ember, anya, nő, példakép. Négy született gyermeke mellett négy fogadott gyermek gyámja. [...] Bővebben! (Szemlélek)

Mégis miért?

...a százhetvenegy évvel ezelőtt a pesti utcán elkezdődött és másfél év után a világosi mezőn elbukott küzdelem mára úgy íródott a magyar lelkekbe, mint nemzetünk egyik legszebb emlékű  forradalma és szabadságharca. Amikor az évfordulón összegyűlünk, és újramondjuk a történetet, akkor magunk is azonosulunk ezzel az emlékezettel, és igyekszünk azt úgy átadni a következő nemzedékeknek, ahogyan magunk is kaptuk azt. Máté László: A nemzeti ünnep lelki dimenziója - reformatus.hu Mi magyarok megszokhattuk már, hogy nemzeti ünnepeink kapcsán különféle értelmezési kísérletek látnak napvilágot. Természetesen március tizenöttel sincs ez másként: a szónok, vagy éppen a véleményformálás vágyától vezérelt újságíró elmondja, mit kell gondolnunk az ünnepről magáról, mit üzen a mai magyaroknak az ünnep, mit követelnének ma a márciusi ifjak, és még sorolhatnánk. Ahhoz is hozzászokhattunk, hogy nemzeti ünne (reposzt.hu)

- Szombat [2019.03.16.] Egy Isten, és egy Isten szíve szerint való király Izráelben!

* MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 "NE FÉLJ!"                     ÉS "ÉN VAGYOK!" IGE; 3 FORDÍTÁSBANhttp://www.garainyh.hu  ***  http://andreas.blog.hu ***  http://web.t-online.hu/garainyh/nefelj.html  - Szombat [2019.03.16.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL               S z e n t    B i b l i a  az ÚRISTEN bátorít: a z é r t  "Ne félj!":  1Sám 23,17 S z e n t    B i b l i a  m e r t :  az örök VAGYOK "Én vagyok!":  Jóel 2,27   Mert így szólt hozzá: Ne félj, nem ér utol apámnak, Saulnak a keze! Te leszel Izráel királya, én pedig a második ember leszek melletted. Apám, Saul is tudja, hogy így lesz   Akkor megtudjátok, hogy én Izráellel vagyok, és hogy én, az ÚR, vagyok a ti Istenetek, senki más! Nem kell szégyenkeznie népemnek soha többé.   És monda néki: Ne félj, mert Saulnak, az én atyámnak keze nem fog utólér (Bátorító blognapló)

- Szombat [2019.03.16.] "Ha ti megismeritek az igazságot, az igazság megszabadít titeket!"

**************************************************** * MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 HETI ÉS NAPI IGEVERS; 3 FORDÍTÁSBAN * Naponkénti vezérigék http://kispest.lutheran.hu/eke/enekeskonyv/web2/pageTartalom.html * http://web.t-online.hu/garainyh/igeliturgia.html ** http://oromuzenet.blog.hu (itt is; minden vasárnap 00:03-tól) & http://web.t-online.hu/garainyh/2.html - Szombat [2019.03.16.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL       Heti igevers: 1Jn 3,8b(*=Válasszon a 463 evangéliumi énekből) S z e n t B i b l i a Napi igevers: Róm 6,18 (**=A teljes igeszakasz az igeliturgiában) S z e n t B i b l i a Azért jelent meg az Isten Fia, hogy az ördög munkáit lerontsa.   Miután tehát megszabadultatok a bűntől, az igazság szolgáivá lettetek.   Azért jelent meg az Istennek Fia, hogy az ördög munkáit lerontsa.   Felszabadulván pedig a bűn a (Örömüzenet)

- Szombat [2019.03.16.] "Könyörgünk értetek, hogy tökéletesen megismerjétek az Úr akaratát minden lelki bölcsességgel és belátással!"

* MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 KIÍRT ÚTMUTATÓ IGE; 3*Protestáns-RÚF*Károli*Katolikus*FORDÍTÁSBAN*HANGZÓ ÖRÖMHÍRTÁR* https://evangelikusutmutato.blog.hu/http://www.garainyh.hu *** http://utmutato.blog.hu *** http://www.garainyh.hu/utmutato/utmutato.htm LOSUNG - Szombat [2019.03.16.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL * LELKI ELEMÓZSIA *       S z e n t B I B L I A * A mai nap evangélikus igéi Ószövetség: Zsolt 11,7a S z e n t B I B L I A * http://www.losungen.de Újszövetség: Mt 5,48 Bizony, igaz az Úr, igaz tetteket szeret; Ti azért legyetek tökéletesek, miként a ti mennyei Atyátok tökéletes. Mert az Úr igaz; igazságot szeret, Legyetek azért ti tökéletesek, miként a ti mennyei Atyátok tökéletes. Mert az Úr igazságos és az igazságot szereti, Legyetek hát tökéletesek, amint mennyei Atyátok tökéletes! " (Útmutató)

03.15 Örvendez az én szívem az Úrban

„És imádkozott Anna: Örvendez az én szívem az Úrban" (1Sám 2,1). tovább (Velünk az Isten!)

Megismerhetjük a teremtésműből Istent?

Pál apostol ezt mondja Istenről: "Mert ami benne láthatatlan: örök ereje és isteni mivolta, arra a világ teremtése óta műveiből következtethetünk." (Róma 1:20) Ez az idézet ösztönöz sok vallásos embert, hogy Istent dicsőítse, mikor valami fantasztikus dolgot lát a természetben. Isten hatalmát látja az óriási hegyekben, a világegyetem nagyságában. Bölcsességét a bonyolult ökoszisztémában. Szeretetét abban, hogy mindent megadott nekünk, ami a jó és megelégedett élethez szükséges. A legismertebb személy, aki a természetben kereste Istent, és lett emiatt a természet védőszentje, Assisi Ferenc volt. [...] Bővebben! (Sefatias)

Pályázat érettségi előtt álló diákoknak

10 millió forint értékben támogatja az érettségi előtt állókat a Webuni és partnerei. Az online oktatási segítségre azok a diákok pályázhatnak, akiknek nincsenek megfelelő lehetőségük és/vagy esélyük a vizsgára való felkészüléshez. [...] Bővebben! (Szemlélek)

“Nem tudtam volna ezt Isten kegyelme nélkül végigcsinálni” – Jim Caviezel a Passióról

Jim Caviezel többször nyilatkozott a Passió című filmről: ezúttal egy olyan kevésbé ismert interjút ajánlunk nektek, amely közvetlenül a film bemutatása előtt készült! Mi vezetett el odáig, hogy elvállald Jézus Krisztus szerepét? Három különböző alkalommal is felkértek, hogy alakítsam Jézust, ezt egy igazi áldásnak érzem. Úgy gondoltam, hogy vagy nagyon jól kell csinálnom, vagy sehogyan. Amikor Mel felkeresett, azt akarta, hogy a Passió nagyon mélyreható film legyen, valami olyan, amit az emberek nem tudnak passzívan végig nézni – és én sem tudom passzívan eljátszani. Emiatt vágtam bele! Milyen hatással volt rád, hogy Jézust alakítottad? Megkérdezték tőlem ezt már jó néhányszor. Azt akartam, hogy ne engem lássanak az emberek, hanem Jézus Krisztust. Az volt a célom, hogy egyszerre teljesen emberi és isteni is legyen. Hogyan tudtam ezt véghez vinni? Rengeteg imádság kellett hozzá. Nem elég, ha csak a fejedben imádkozol (777blog.hu)

Miért hagyják el a fiatalok az egyházat?

Hazai és nemzetközi kutatások egyaránt foglalkoznak azzal, hogy miért hagyják el a fiatalok a keresztény egyházakat. Az okok között nagy fokú bizalomvesztés, megválaszolatlan, égető kérdések szerepelnek. A 18–29 évesek elvesztése egy olyan luxus, melyet az egyházaknak nem szabadna megengedniük maguknak.   Az írás eredetileg megjelent a KötőSzó blogon, melyet engedéllyel teljes terjedelmében közlünk.  A hagyománytisztelet és a szülői nyomás már régen nem elegendő ok arra, hogy egy 21. századi fiatal templomba járjon. A társadalom nem közösíti ki azt, aki elhagyja a kereszténységet, sőt egy ilyen lépéssel egyre nagyobb népszerűségre lehet szert tenni. Az amerikai Barna Group kutatócsoport 2011-ben publikálta négy éven át tartó vizsgálódásainak eredményeit You Lost Me: Why Young Christians Are Leaving Church… and Rethinking Faith címmel (Elvesztettél: Miért hagyják el a fiatal keresztények az egyházat… és g (777blog.hu)

Előzetes: Erős Vár FC - Airnergy FC

Holnap - a bajnoki szezon 15. fordulójában - az éllovas Airnergy együttesét fogadjuk hazai pályán. A zöld-fehérek, akikkel december elején 1-1-es döntetlen játszottunk, hozzánk hasonlóan győzelemmel kezdték a tavaszi idényt, a Műegyetemi FC II. csapatát verték meg 2-0-ra.   "Bár az első helyen álló Airnergy ellen készülünk, s vannak meghatározó hiányzóink, mégis azt mondom, van esélyünk a győzelemre, hinni kell benne, és akarni" - nyilatkozta vezetőedzőnk a rangadó előtt. "Az előző hétvégén megnéztem az ellenfelünk meccsét, és nem tűntek verhetetlen csapatnak. Persze nincs két egyforma meccs, de én hiszek a srácok akaratában és tudásában, valamint a hétvégi taktikánkat is kidolgoztam, így bizakodó vagyok. Szurkolóinknak ismételten köszönjük a Kormányőr elleni szurkolást, erre most talán még nagyobb szükségünk lesz!" Az összecsapáson szeretettel várjuk szurkolóinkat, nagy szükségünk lesz a támogat (Erős Vár FC)

Kispál, Metallica és Kodály is a bencés kívánságlistán

Többek között a Metallica, a Kispál és a Borz, vagy éppen Kodály Zoltán neve is szerepel a bakonybéli Szent Mauríciusz monostorban élő bencés szerzetesrend nagyböjti zenei listáján. Az adventi időszak után ismét egy könnyű és klasszikus válogatást állítottak össze a bencések. Aki nem követi nap, mint nap a Szent Mauríciusz monostor közösségi oldalát, annak talán újdonságként hat a bakonybéli bencés szerzetesrend zenei ízlésvilága. Pedig a klasszikus és a könnyű zene nagyjaiból szemezgető szerzetesek már az Adventben is terjedelmes playlisteket állítottak össze, amire még az Index is felhívta a figyelmet. Ha pedig egyszer működött (Adventben több mint 25 ezren tekintették meg a két listát összesen), akkor jogosan gondolhatták, hogy miért ne ismételjék meg ugyanezt a nagyböjti időszakban is (a cikk írásakor már 12 ezer megtekintés felett járnak). Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de számomra nagyon sokat jelent a z (777blog.hu)

Szoldiaritási üzenet a muszlim közösségnek Új-Zélandban

Már 49-re emelkedett a halálos áldozatok száma, 3 férfi és egy nő a feltételezett elkövető. [...] Bővebben! (Szemlélek)

Rabok vagyunk, vagy már szabadok?

Minden tavasszal ébred bennem egy kis Petőfi, ami lelkem megújuló energiaforrása. Mit ünneplek ilyenkor? A magyar fiatalságot, amikor az még akart valamit igazán. Szerintem. [...] Bővebben! (Szemlélek)

A haza minden előtt?

A magyar függetlenség és szabadság minden korban minden generáció számára az egyik legfontosabb érték - emelte ki Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár kedden Budapesten, a március 15-i ünnepségekről tartott sajtótájékoztatóján. Az államtitkár elmondta, ennek jegyében a március 15-i ünnepségek mottója: "A haza minden előtt" A központi programok pénteken reggel 9 órakor a hagyományos zászlófelvonással kezdődnek a Parlament előtti Kossuth téren. Innen a lovas díszőrség felvezetésével vonulnak át az ünneplők a Nemzeti Múzeum kertjéhez, ahol Orbán Viktor miniszterelnök mond beszédet. Az ünnepség vendégeként Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök szólal fel. A Nemzeti Múzeum kertjében délutántól, a budai Várban egész nap programokkal várják az ünneplőket - ismertette Kovács Zoltán. A nemzeti ünnep központi programjai megtalálhatóak itt. Ez lesz márciu (reposzt.hu)

- Péntek [2019.03.15.] "Emberek vagytok, én pedig Istenetek! - így szól az én Uram, az ÚR!"

* MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 "NE FÉLJ!"                        ÉS "ÉN VAGYOK!" IGE; 3 FORDÍTÁSBANhttp://www.garainyh.hu  ***  http://andreas.blog.hu ***  http://web.t-online.hu/garainyh/nefelj.html  - Péntek [2019.03.15.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL               S z e n t    B i b l i a  az ÚRISTEN bátorít: a z é r t  "Ne félj!":  1Sám 22,23 S z e n t    B i b l i a  m e r t :  az örök VAGYOK "Én vagyok!":  Jóel 4,17   Maradj nálam, ne félj, mert aki az én életemre tör, az tör a te életedre is. Ezért biztonságban leszel nálam.   Akkor megtudjátok majd, hogy én, az ÚR, vagyok Istenetek, aki szent hegyemen, a Sionon lakom. Szent lesz Jeruzsálem, nem hatolnak be oda többé idegenek.   Maradj nálam, ne félj; mert a ki az én életemet halálra keresi, az keresi a te életedet is, azért te bátorságosan lehetsz m (Bátorító blognapló)

- Péntek [2019.03.15.] "A pokoltól lelkem megszabadította, mennyország kapuját nékem kinyitotta!"

 ****************************************************  * MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 HETI ÉS NAPI IGEVERS; 3 FORDÍTÁSBAN * Naponkénti vezérigék http://kispest.lutheran.hu/eke/enekeskonyv/web2/pageTartalom.html * http://web.t-online.hu/garainyh/igeliturgia.html ** http://oromuzenet.blog.hu (itt is; minden vasárnap 00:03-tól) & http://web.t-online.hu/garainyh/2.html   - Péntek [2019.03.15.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL               Heti igevers:  1Jn 3,8b(*=Válasszon a 463 evangéliumi énekből) S z e n t     B i b l i a Napi igevers:  Zsid 2,18 (**=A teljes igeszakasz az igeliturgiában) S z e n t     B i b l i a   Azért jelent meg az Isten Fia, hogy az ördög munkáit lerontsa.      Mivel maga is kísértést szenvedett, segíteni tud azokon, akik kísértésbe esnek.      Azért jelent meg az Istennek Fia, hogy az ördög mun (Örömüzenet)

- Péntek [2019.03.15.] "Ne ítéljetek látszat szerint, hanem hozzatok igazságos ítéletet!"

* MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 KIÍRT ÚTMUTATÓ IGE; 3*Protestáns-RÚF*Károli*Katolikus*FORDÍTÁSBAN*HANGZÓ ÖRÖMHÍRTÁR* https://evangelikusutmutato.blog.hu/http://www.garainyh.hu *** http://utmutato.blog.hu *** http://www.garainyh.hu/utmutato/utmutato.htm LOSUNG - Péntek [2019.03.15.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL * LELKI ELEMÓZSIA *       S z e n t B I B L I A * A mai nap evangélikus igéi Ószövetség: Jer 23,3 S z e n t B I B L I A * http://www.losungen.de Újszövetség: Ef 5,8-9  Ezt mondja az Úr: Járjatok el törvényesen és igazságosan! Mentsétek meg a kizsákmányoltat elnyomójától! A jövevényt, az árvát és az özvegyet ne nyomorgassátok! Ne erőszakoskodjatok, és ne ontsatok ártatlan vért ezen a helyen! Mert egykor sötétség voltatok, most azonban világosság vagytok az Úrban: éljetek úgy, mint a világosság gyermekei. A világosság gyümölc (Útmutató)

“Valakik nagyon jól imádkoztak értem” – Eperjes Károly

Magával ragadó, nagyszerű interjút adott az InfoRádió Aréna című műsorának Eperjes Károly Kossuth-díjas színművész. A mélyen hívő “Szamóca”, ezúttal sem tagadta meg hitét, sőt: szinte minden válaszából sugárzott gondolkodása.  A jóról és a rosszról “A jó és a rossz az evidencia. Itt Európában – és a nyugati “halálcivilizációban” – talán most veszendőben van, de az élet kultúrájában a jó és a rossz az evidencia. Jó az, ami az Istennek jó, rossz az, ami az Istennek rossz. Ha ezt a meghatározást eldobom, akkor máris elveszítem a személyiségem építését és rogyok az egyéniség maflaságába. Az egyéniség hányódik ide-oda az ideológiák között, a személyiség pedig tudatosan követi az egyetemes értékrendet. Mert tudja, hogy van felette egy princípium, és megpróbál visszatérni oda  – a talentumait kiteljesítve -, ahonnan kiindult. Mert Ő a kezdet és a vég, az Alfa és az Omega.” A sikerről (777blog.hu)

Tartós élelmiszert gyűjtenek a katolikus templomokban

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) az idei nagyböjtben is meghirdeti tartósélelmiszer-gyűjtését. [...] Bővebben! (Szemlélek)

03.14 Krisztussal van egységünk

„Mert Ő a mi békességünk, aki a két nemzetet eggyé tette, és lerontotta a közbevetett válaszfalat" (Ef 2,14). tovább (Velünk az Isten!)

A szívek forradalmára

Hat éve szinte rá sem lehet ismerni a katolikus egyházra, de Ferenc pápa hatására a világra sem. [...] Bővebben! (Szemlélek)

Izraeli kutatás: 50 év felett sem kockázatosabb szülni, mint negyvenen túl

Egy új izraeli kutatás szerint az ötvenen túli nőknek éppolyan biztonságos a gyermekszülés, mint a negyvenen túliaknak, és ez a születő gyerekek számára sem kockázatosabb - ismertette a sciencedaily.com tudományos portál. [...] Bővebben! (Szemlélek)

A 777 olvasóinak elsöprő többsége szereti A Passió című filmet

Véget ért a 777 szavazása, amelyet annak kapcsán indítottunk, hogy Hodász András atya és Kiko a “Deus ex Cinema” rovatban A Passió című filmet elemezték.   A Passióhoz kritikusan hozzáálló Hodász András atya is elismerte a film evangelizációs erejét, de szerinte teológiai tévedéseket is tartalmaz az alkotás. Kiko azonban megvédte A Passiót, amely akármilyen hihetetlen, de már 15 éve készült. A videó kapcsán nagyon kíváncsiak voltunk arra, hogy ti hogyan látjátok a kérdést: szeretitek-e a legendás filmet, amelynek folytatása akár már idén moziba kerülhet. Rengetegen szavaztatok, hiszen 441 voks érkezett a kérdésre, amelynek az eredménye nem lehet kérdéses: a 777 szavazóinak 95 (!) százaléka szereti A Passiót. A hírnek azért is örülünk, mert hamarosan egy rendkívül érdekes interjút olvashattok Jim Caviezellel, akinek már több fantasztikus tanúságtételét is szemléztük.   The post A 777 olvasóinak elsöpr (777blog.hu)

Miről szól az evangélium?

Miről szól az evangélium? Hogyan tudnánk összefoglalni pár percben a Biblia lényegét annak, aki még sosem hallott róla? A Cru – Egyetemi Hadjárat Krisztusért (Campus Crusade for Christ) nemzetközi keresztény ifjúsági szervezet nagy sikerű videójában a modern kor díszletébe helyezte a megváltás történetét, így egy friss és mindenki számára érthető alkotást hoztak létre. (KötőSzó)

Katolikus társadalmi napok Pécsett

A püspöki konferencián jelentették be. [...] Bővebben! (Szemlélek)

Olajfolt közeledik a francia partok felé

Egy elsüllyedt olasz teherhajóról. [...] Bővebben! (Szemlélek)

Megjött Csaba testvér Afrikából

Pár napja tért haza Afrikából Böjte Csaba ferences szerzetes, ahol egy másik szerzetes misszióját, Hardi Richárd testvért látogatták meg, Kongóban, aki vak és látássérült embereket gyógyít. [...] Bővebben! (Szemlélek)

BARTH EMLÉKKONFERENCIA KOLOZSVÁROTT - WELKER ISTEN LELKE C. KÖNYVÉNEK BEMUTATÓJÁVAL

KÉT ÉRDEKES KONFERENCIA ÉS WELKER PROFESSZOR ISTEN LELKE C. KÖNYVÉNEK ÜNNEPI BEMUTATÓJA HEIDELBERG - DEBRECEN - KOLOZSVÁR  BARTH EMLÉKKONFERENCIA KOLOZSVÁROTT WELKER VILÁGHÍRŰ SZENTLÉLEK KÖNYVÉNEK BEMUTATÓJA DEBRECENBEN ÉS KOLOZSVÁROTT  Jeles események helyszíne lesz a Debreceni Református Hittudományi Egyetem és a Kolozsvári Protestáns Teológiai Intézet április elején.  Dr. Michael WELKER em. heidelbergi református egyetemi tanár több, mint 10 nyelvre lefordított, korszakos jelentőségű könyve Isten Lelke címmel jelent meg Kolozsvárott. Ennek hazai ünnepélyes kárpát-medencei könyvbvemutatójára Debrecenben és Kolozsvárott egymást követő alkalmakon kerül sor.  Debrecenben  április 2-án, kedden 10.30 kor lesz a könyvbemutató, utána Welker professzor előadása következik. Délután a professzor szemináriumot tart a doktoranduszok számára. (Az alkalom plakátját később csatoljuk).  Április 4-én Kolozsvárott (Békefy Lajos blogja)

Így nevelnek ők. És mi?

Az először 1934-ben kiadott, hithű náci orvosnő által írt csecsemőápolási szakkönyv (A német anya első gyermeke) 1,2 millió példányban kelt el, ennek felét a háború után adták el. A könyv arra utasítja az anyákat, hogy minden „szükségtelen” köteléket szakítsanak meg gyermekükkel, mert csak akkor lesznek életerős katonák, ha már újszülött korukban sem pátyolgatják őket. A könyv évtizedekre meghatározta a német csecsemőgondozási elveket, és a pszichológusok szerint káros hatásai még ma is érződnek. A nácik gyereknevelési elvei máig nyomorítják a németeket - index.hu Gyermeknevelési szakértő ugyan nem vagyok, de szülő igen. Élénken él még emlékezetemben az az időszak, amikor gyermekeink egészen kicsik voltak. Amikor először foghattam meg őket, a néhány kilogrammot nyomó kis testüket, azt éreztem, hogy végtelenül törékenyek, sebezhetők, mindenestől ránk hagyatkoznak és olyan felelősséget jele (reposzt.hu)

Ki a nagyobb?

Böjti egypercesek 5. Onnan elindulva keresztülmentek Galileán, de nem akarta, hogy felismerje őt valaki, mert tanítani akarta tanítványait. Arról beszélt nekik, hogy az Emberfia emberek kezébe adatik, megölik, de miután megölték, három nap múlva feltámad. Ők nem értették ezt a beszédet, de féltek őt megkérdezni. Megérkeztek Kapernaumba, és amikor már otthon volt, megkérdezte tőlük: „Miről […] The post Ki a nagyobb? appeared first on TeSó blog. (TeSó blog)

Amikor a „kigyógyítás” tényleg nem lehet sikeres

Hetek teltek csak el azóta, hogy a sajtó hatalmas hírként tálalta, hogy a „reparatív” vagy „helyreállító” terápia egyik ismert képviselője újra a meleg életmód mellett döntött. Magyarországon a hírnek megágyazott, hogy előtte nemsokkal a köztévében beszélgetés zajlott a homoszexuális hajlamból való megváltozás lehetőségéről. Nos, a napokban robbant a bomba, hogy az első amerikai, akit legálisan […] (Szabados Ádám blogja)

- Csütörtök [2019.03.14.] "Ne félj, Sion, ne csüggedj el!"

* MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 "NE FÉLJ!"                        ÉS "ÉN VAGYOK!" IGE; 3 FORDÍTÁSBANhttp://www.garainyh.hu  ***  http://andreas.blog.hu ***  http://web.t-online.hu/garainyh/nefelj.html  - Csütörtök [2019.03.14.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL               S z e n t    B i b l i a  az ÚRISTEN bátorít: a z é r t  "Ne félj!": 1Sám 12,20 S z e n t    B i b l i a  m e r t :  az örök VAGYOK "Én vagyok!":  Zof 3,15   Akkor ezt mondta Sámuel a népnek: Ne féljetek! Ti ugyan elkövettétek mindezt a rosszat, de azért ne térjetek el az ÚRtól, hanem szolgáljatok az ÚRnak teljes szívből!   Elveszi rólad az ÚR az ítéletet, eltávolítja ellenségedet. Veled van az ÚR, Izráel Királya: nem kell többé veszedelemtől félned.   És monda Sámuel a népnek: Ne féljetek! Ha már mind e gonoszságot véghez vittéte (Bátorító blognapló)

- Csütörtök [2019.03.14.] "Az ős ellenség, most is üldöz még..."!

****************************************************  * MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 HETI ÉS NAPI IGEVERS; 3 FORDÍTÁSBAN * Naponkénti vezérigék http://kispest.lutheran.hu/eke/enekeskonyv/web2/pageTartalom.html * http://web.t-online.hu/garainyh/igeliturgia.html ** http://oromuzenet.blog.hu (itt is; minden vasárnap 00:03-tól) & http://web.t-online.hu/garainyh/2.html   - Csütörtök [2019.03.14.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL               Heti igevers:  1Jn 3,8b(*=Válasszon a 463 evangéliumi énekből) S z e n t     B i b l i a Napi igevers:  Jak 4,7 (**=A teljes igeszakasz az igeliturgiában) S z e n t     B i b l i a   Azért jelent meg az Isten Fia, hogy az ördög munkáit lerontsa.      Engedelmeskedjetek azért az Istennek, de álljatok ellen az ördögnek, és elfut tőletek.      Azért jelent meg az Istennek Fia, hogy az ör (Örömüzenet)

- Csütörtök [2019.03.14.] "Mi őt hirdetjük,... hogy minden embert tökéletessé tegyünk Krisztusban!"

* MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 KIÍRT ÚTMUTATÓ IGE; 3*Protestáns-RÚF*Károli*Katolikus*FORDÍTÁSBAN*HANGZÓ ÖRÖMHÍRTÁR* https://evangelikusutmutato.blog.hu/http://www.garainyh.hu *** http://utmutato.blog.hu *** http://www.garainyh.hu/utmutato/utmutato.htm LOSUNG - Csütörtök [2019.03.14.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL * LELKI ELEMÓZSIA *       S z e n t B I B L I A * A mai nap evangélikus igéi Ószövetség: Zsolt 119,63 S z e n t B I B L I A * http://www.losungen.de Újszövetség: Kol 3,16 Barátja vagyok mindazoknak, akik istenfélők, és megtartják utasításaidat. Krisztus beszéde lakjék bennetek gazdagon úgy, hogy tanítsátok egymást teljes bölcsességgel, és intsétek egymást zsoltárokkal, dicséretekkel, lelki énekekkel; hálaadással énekeljetek szívetekben Istennek. Társok vagyok mindazoknak, a kik félnek téged, és a kik határozataidat (Útmutató)

Lelki Elemózsia 7 napra - Böjt 2. hete

„Isten azonban a maga szeretetét mutatta meg irántunk, mert Krisztus már akkor meghalt értünk, amikor még bűnösök voltunk.” (Róm 5,8) Böjt 2. hetében az Útmutató reggeli és heti igéi az Úr Szolgájának küldetését állítják elénk (lásd Ézs 53,11). Ő szeretett minket és vére által megszabadított bűneinktől! „Isten Fia szolgai formát vett fel, és emberekhez lett hasonlóvá, megalázta magát, és engedelmes volt mindhalálig, mégpedig a kereszthalálig.” (Fil 2,7.8; LK) „Aki hiszi, hogy bűnét és az egész világét a mi áldott Urunk hordozza, mint egyetlen bűnbak és vezeklő, azé a bűnök bocsánata és az örök élet.” (Luther) Reminiscere: „Gondolj, Uram, irgalmadra!” (Zsolt 25,6) Engedelmes Szolgád áldozatáért: „Emlékezzél meg, Uram, a te irgalmasságodról és a te jóvoltodról, melyek öröktől fogva vannak.” (GyLK 686,5) Ő a te szeretett Fiad, akiben gyönyörködöl (lásd Mt 3,17; 17,5). Istenünk örö (Útmutató)

Beteg a gyermekem: honnan meríthetek erőt?

A családban tartósan beteg vagy fogyatékos gyereket, fiatalt gondozók együtt keresik erre a választ az Oázisban. [...] Bővebben! (Szemlélek)

Nemzeti színű falatok

 Ünnep közeledik, és már több nemzeti színű ételt tettem közzé ennek kapcsán.  Itt gyűjtöttem össze őket. A mostani egy reggeli vagy vacsora ajánlat sölytből, ecetes sajtból, melyet házilag készítettem el. Recept itt. Mielőtt formába öntöttem volna, mint a többi esetében, a hűtő tojástartójába nyomkodtam apránként, amíg kihűlt, és összeállt. Előtte kiöblítettem. Bármilyen fehér ételt, akár rizst is lehet így tálalni. Piros paprikába és vágott petrezselyem zöldbe forgattam. Bibliás elmélkedés: Isten, haza, család. Ez a három érték határozza meg az életemet. Hogy milyen sorrendben? Inkább egy kör mentén elhelyezkedve  képzelem el a szavakat, mert mindegyik fontos. Azért Isten felé billen el a mérleg, de ha lázas a gyerek, természetesen otthon maradok vele vasárnap délelőtt is, nem megyek templomba. Viszont Isten az, aki a család felé fordított, amikor nagyon jól éreztem magam karrierépítő, dolgozó n (A parókia konyhájából)

“Teológiai problémáim vannak vele” – Hodász András atya kritikája A Passióról

A Deus ex Cinema legújabb részében Hodász András atya és Kiko egy régi adósságukat pótolják be: a Passió című filmet elemezték. Az egyáltalán nem könnyű feladatot tovább bonyolította, hogy ezúttal meglehetősen más álláspontot képviselt a két fél:  Hodász András atya – aki a filmből írta a szakdolgozatát – nem egy lelkes rajongója Mel Gibson kultikus filmjének, míg Kiko sokkal pozitívabban ítéli meg az alkotást. Ami biztos – és ezt András atya is elismeri: a film hatására többen is megtértek, többek között a Barabást alakító színész is. A római katolikus pap határozottan foglalt állást abban a kérdésben, hogy vajon szerencsés-e egyáltalán elkészíteni egy Jézusról szóló filmet: “Hogyan tudod instruálni a színészt, akinek az élő Istent kell eljátszania? Mitől lesz Jézus szava olyan erős, hogy az ő szavára az emberek ott hagyják hálóikat, megtérnek, olyan változások történnek az emberek lelk (777blog.hu)

Full of Grace – avagy mit keres az Ige egy aerobik edzésen?

Pulay Eszter két szenvedélyéből egyet varázsolt: a mélyen hívő aerobik oktató keresztény zenékre vezényel edzést, az első alkalom is jól jelzi, nagy igény van a testi és lelki felfrissülésre! Különleges alakformáló aerobik órát tartott szombaton Pulay Eszter aerobik-oktató, a Sweat, Struggle, Shine blog szerkesztője. Eszter Full of Grace címen hirdette meg az első „keresztény” alakformáló aerobik órát, a nyílt eseményen, amelyre Facebookon regisztrálhattak az érdeklődők, több mint negyvenen tornáztak együtt – de nem akármilyen lelkülettel. „Minden héten több edzést is tartok, és minden alkalommal hatalmas hála van a szívemben: hála azért, hogy egészséges vagyok, hála a mozgás öröméért, hála mindenkiért aki eljött mozogni. Ma szeretném ezt az örömöt veletek együtt is átélni, és a Jóistennek ajánlani, ezért az edzésen dicsőítős zenékre fogunk mozogni” – nyitotta meg az alkalmat Eszter. A szokáso (777blog.hu)

03.12 Az uralkodó hatalmának alávetve

„És neked adom a mennyek királyságának kulcsait" (Mt 16,19). Mi tette Pétert alkalmassá, hogy Isten szószólója legyen, és megnyissa a hit ajtaját először a zsidók, majd a pogány népek előtt? Mielőtt Péter szólt, őt kellett valakinek megszólítania: mielőtt a mennyek királyságának kulcsát használhatta, meg kellett ismernie a mennyek királyságának vele szemben támasztott követelményeit. tovább (Velünk az Isten!)

03.13 Légy tanuló

„Egy a ti Mesteretek" (Mt 23,8). tovább (Velünk az Isten!)

“Jól döntöttem” – a Forbes Magazinnak nyilatkozott Pál Feri

Igazán ritka és különleges, ha egy pap szerepel a világ legrégebbi és legfontosabb üzleti lapjában, a Forbes magazinban: Pál Feri atyát ez a megtiszteltetés érte, – avagy az újság olvasóit tisztelte meg ő – a legérdekesebb gondolatait szemlézzük! Arról, hogy a keddi alkalmakat befejezte: “Jól döntöttem. Amióta meghoztam a döntést, és bármikor rágondolok, békesség van bennem. Ez nem jelenti azt, hogy ne lenne veszteségérzetem. Az van. De a jó döntések nyomán is van veszteségérzetünk. Ez egy olyan fontos szempont, amit az előadásaimban is szoktam hangsúlyozni: a jó döntések nyomán is van veszteségtudat. Aki ezt nem tudatosítja magában, hajlamos a jó döntéseit is megkérdőjelezni, annak viszont negatív következményei szoktak lenni. […] Keddenként most már járom az országot. Ez fontos szempont volt: ne ugyanott, többé-kevésbé ugyanazoknak beszéljek. Hanem – ahogy már jó pár éve csinálom – járjam a vidéke (777blog.hu)

Elvesztettél engem – Ezért hagyják el a fiatalok az egyházat

Hazai és nemzetközi kutatások egyaránt foglalkoznak azzal, hogy miért hagyják el a fiatalok a keresztény egyházakat. Az okok között nagy fokú bizalomvesztés, megválaszolatlan, égető kérdések szerepelnek. A 18–29 évesek elvesztése egy olyan luxus, melyet az egyházaknak nem szabadna megengedniük maguknak. (KötőSzó)

7 lépés, hogy egyedül is boldog legyél – II. rész

Ez a rész arról szól, hogyan tanultam meg bízni Isten időzítésében és ünnepelni az egyedülállóságomat. A cikk első részét itt lehet elolvasni. *** 4. Fektess be! Használd ezt az időt arra, hogy megtanuld és gyakorold azt, hogyan lehet valódi közösségben lenni – nem eszközként ahhoz, hogy megházasodj, nem magának a házasságnak a kedvéért, hanem a közösség miatt. Legyél elkötelezett a barátaid szentsége iránt. Gyakorold kitartóan a nehezebb beszélgetéseket, kegyelemmel és igazsággal. Gyakorold a vendégszeretetet, és nyisd meg az életedet és az otthonodat mások előtt. Hívőként, aki Krisztust képviseli és elkötelezett a gyülekezet és a világ felé, gyönyörű dolog fejlődni ezekben. Ugyancsak jó ez az idő arra is, hogy magadba fektess. Ha szeretnél bölcsen bánni az erőforrásaiddal, de proaktívan elhagyni a komfortzónádat, menj el utazni (kényeztesd magad!), szerezz egy kondibérletet, egyél egészségesen, vegyél (777blog.hu)

A keresztények és a hazaszeretet

Holnapután jön egy nemzeti ünnep, amiről mindannyian tudjuk, eredetileg fontos dolgokról szólt. Most azonban nem szól semmi másról, mint politikai érdekekről, hatalmi villongásokról és propagandaüzenetek kommunikálásáról. Magyarországon nincs vállalható patriotizmus, csak ennek vadhajtásai vannak. Lehet, hogy újra kell tanulnunk, mit jelent szeretni a hazánkat anélkül, hogy ezek valamelyikébe belecsúsznánk - és ebben talán a Szentírás is segíthet. Mint minden átlagember, én is belehallgatok, belenézek és beleolvasok a napi hírekbe - és persze sokakhoz hasonlóan elborzadok attól, amit ott találok. Amikor egy-egy nemzeti ünnepünk közeledik, akkor sokakban hirtelen felerősödnek a nemzeti érzések, néhány napig sokan nagy hazafiak lesznek, és a magyar nép hihetetlen nagyságát hangoztatják. Persze mindez csak a cukormáz, a smink, ami elfedi a valódi mögöttes szándékot: amikor egyik vagy másik párt politikai megmozdulásokra (Megint Megmondom)

Hat év börtönre ítélték Pell bíborost

Folytatódik a Vatikán belső vizsgálata [...] Bővebben! (Szemlélek)

Ártatlan vétkesek

Ez a legfontosabb mondanivalója az új botrány-dokumentumfilmnek, a Michael Jackson pedofíliájáról szóló Leaving Neverlandnek. A négy órás film egy akkorára duzzadt, gennyes sebet fakaszt ki, amelyért egy bálvány ledőlése szerintem nem nagy ár. Vélemény.  Michael Jacksonnak már mindegy, hogy kiderült-e az igazság, az áldozatainak még nem szeretlekmagyarorszag "Sajnálom, hogy a cikk írója annyira könnyen befolyásolható személyiség, hogy szóról-szóra tényként kezel egy ilyen egyoldalúan bemutatott történetet. Hol van itt az objektív újságírás? Vagy azt már nem lehet elvárni a mai cikkíróktól? Ha Ön "nagyvonalúan" a teljes Michael Jackson-életművet örökre kitörölné a globális emlékezetből, hogy "megmentse" ezeket a gyermekeket, azzal legyen tisztában, hogy egyúttal megölne több száz gyermeket is, akiket abból a kb. 300 millió dollárból mentettek meg, melyet Michael Jackson az élete során adományozott jóté (reposzt.hu)

1. oldal a 308-ből. || Következő oldal