Blogok

Ebben a rovatunkban keresztény, elsősorban evangélikus blogokat szemlézünk. Ezek azonban nem részei az evangelikus.hu tartalmának, a címek minden esetben az eredeti megjelenési helyre mutatnak.

Archív rekordok száma: 27003 || 1. oldal a 271-ből. || Következő oldal

Gyújtogatás miatt éghetett le a kárpátaljai imaház

Július 15-én lángra kapott a református épület, valószínűleg szándékosság áll a háttérben. [...] Bővebben! (Szemlélek)

Hittantábor 1.nap - életképek

Napi aranymondásReggeli tornaIsten fegyverzete - az igazságszeretet öveCsendes pihenő kisebbeknekCsendes pihenő nagyobbaknakJáték......játék.Barátok......FOCI!!PihiA napról készült összes fotó megtekinthető ezen az oldalon. (Tordas-gyúrói blog)

Ez vezetett az abortuszokat végző orvos megtéréséhez

Stojan Adasevic egy abortuszt végző orvos Szerbiából, aki több mint 20 éven keresztül végzett beavatkozásokat, mára azonban ő lett a még meg nem született magzatok legnagyobb védelmezője az országban. Az abortuszban meghalt gyermekekről szóló visszatérő rémálmok vezettek a doktor döntéséhez, amit tíz éve hozott meg. A férfi huszonhat éven keresztül dolgozott abortuszt is végző orvosként, hozzávetőlegesen negyvennyolc ezer (!) beavatkozást végzett el, volt olyan időszak, amikor napi huszonöt-harmincat. (777blog.hu)

Megszállta a démon a népszerű zarándokhelyet?

Međugorje apostoli vizitátora szerint a település a maffia célpontjává vált. [...] Bővebben! (Szemlélek)

Az igazi világbajnokok

A thaiföldi haditengerészet közölte, hogy mind a 12 gyereket és edzőjüket is kimentették a thaiföldi Tham Luang barlangból. Már mindannyian kórházban vannak. (reposzt.hu)

Miért baj a „kronológiai sznobizmus”?

Olvasok egy könyvet, amelyben a szerző az egyháztörténet fontosságát hangsúlyozza, és azt írja: „egyszerű tény, hogy nem mi vagyunk az első, és biztosan nem a legbölcsebb generáció, amely a Szentírás tanításán gondolkodik”. (Szabados Ádám blogja)

- Kedd [2018.07.17.] "Irgalmas és kegyelmes az ÚR, türelme hosszú, szeretete nagy!"

(Bátorító blognapló)

- Kedd [2018.07.17.] Boldog, akit meghív asztalához az ÚR!

(Örömüzenet)

- Kedd [2018.07.17.] "Titeket pedig az Úr papjainak neveznek, Istenünk szolgáinak mondanak!"

(Útmutató)

Az ötödik elem...

Míg a magyarországi keresztények figyelme gyakran terelődik bizonyos társadalmi csoportokra, mint például a homoszexuálisok, vagy a menekültek, esetleg a liberálisok, ennél jóval kevésbé számít beszédtémának egy szerintem sokkal égetőbb kérdés: mégpedig a cigányság maga. (Megint Megmondom)

Plébániájának zászlójával pózolt a horvát középpályás a döntő után

Példátlan és nagyszerű tanúságot tett hitéről a vereség ellenére is ünneplő horvát válogatott középpályása, Mateo Kovacic: plébániájának zászlójával fényképezkedett a döntőt követően! (777blog.hu)

Iraki menekültek segítik a francia Mária-kegyhely újjáépítését

A helyi plébános az Aleteia-nak adott interjúban elmondta, hogyan próbálják ismét felvirágoztatni a kegyhelyet. A Marseille és Nizza között lévő Var départment egyik faluja, Bargemon az egyik Mária-kegyhely Provence régióban, ami az 1789-es forradalomig népszerű zarándokhely volt. (777blog.hu)

Jókedvünk nyara

2018. július 9-14. között "Hiszel?" címmel tartotta a Dunántúli Református Egyházkerület ifjúsági táborát BalatonfenyvesenFotómontázs: videa.hu Múlt héten hat napon át sütött a Nap a fenyvesi ifjúsági táborra. Ok, ez nem országos hír. Első blikkre még csak nem is közéleti. Nekünk, dunántúli reformátusoknak mégis fontos. Fontos, mert abból a korosztályból jöttek ebbe a táborba, amelyiket már nem nagyon látjuk a templom körül. Bár a nyári szezonban szerte a Kárpát-medencében egymást érik a napközis és „ottalvós” hittantáboraink, ezekben főleg az általános iskolai korosztályra figyelünk. Lelkészek, hitoktatók, szülők, pedagógusok kézműveznek, játszanak csoportdinamikai játékokat, rendeznek vetélkedőket, kirándulnak nagyokat és nevetnek jókat a gyerekekkel és egymással. A konfirmált ifis korosztály (7-8.-tól a 12. évfolyamokig) viszont már keményebb dió. Tudja valaki, mit jelent a fordított (reposzt.hu)

Ezért viselt szivárványos miseruhát a pápaesélyes bíboros

Nem azért. [...] Bővebben! (Szemlélek)

Leégett egy imaház Nagydobronyban, gyújtogatásra gyanakszanak

A Nagydobronyi Református Egyházközség tájékoztatása szerint július 15-én hajnalban leégett a Nagydobronyi Déli Cigánytelepen található imaházuk és a mellette lévő óvoda. A lángok átterjedtek a szomszédos családi házra is, szerencsére a tűzesetben személyi sérülések nem történtek. (777blog.hu)

- Hétfő [2018.07.16.] "Adok majd nektek szívem szerint való pásztorokat!"

(Bátorító blognapló)

- Hétfő [2018.07.16.] "Krisztusban ti is együtt épültök az Isten hajlékává a Lélek által!"

(Örömüzenet)

- Hétfő [2018.07.16.] "És eljött, békességet hirdetett nektek, a távoliaknak, és békességet a közelieknek!"

(Útmutató)

Zlatko Dalic: Kis ország vagyunk, nagy álmokkal

A futball-világbajnokságon ezüstérmet szerzett horvát válogatott mestere büszke és sportszerű nyilatkozatot adott a döntő lefújását követően. [...] Bővebben! (Szemlélek)

Esküvő

Férjhez ment a második lányunk. A meghívóra és közös életükhöz a következő bibliai igeverseket választották: "Jobban boldogul kettő, mint egy: Fáradozásuknak szép eredménye van. Mert ha elesnek, az egyik fölemeli a társát." (Prédikátor 4.9-10) (A parókia konyhájából)

Életünk legszebb pillanata – Lélekemelő #16

Amikor mindaz, amit tanultunk, tudunk, értünk, eljut a fejünkből a szívünkig - legalábbis Varga László püspök szerint. [...] Bővebben! (Szemlélek)

Hitükért támadott labdarúgók – a mohamedánoktól a kopt keresztényekig

Sárga lapot kap a hit a FIFA Világbajnokságon? A cikk az S4C.news oldalán jelent meg angol nyelven. Szenvedélyes futballrajongóként, Jennifer Bryson hűségesen nézett minden meccset, amit csak tudott a 2018-as FIFA Világbajnokság során. De mint vallási szabadság szakértő, azzal a kérdéssel találta magát szemben, hogyan és miért szabályozzák a nemzetközi labdarúgó szervezet a focitornákon megjelenő számos vallási kifejezést. „A sport nagyon fontos a vallási szabadság szempontjából, mert egy megosztott polgári teret kínál, ahol a különböző hagyományokkal rendelkező emberek összejönnek és egy közös célért versenyeznek” - mondta Bryson, aki a Vallási Szabadság Intézet Iszlám és Vallási Szabadság Akció Csapatának az igazgatója. Bryson azokat a pillanatokat figyeli, amikor egy sportoló láthatóan hálával imádkozik egy gólt követően, vagy pályára lépés előtt keresztet vet, megjegyezve, hogy a bírók hogyan (777blog.hu)

A mindent eldöntő meccsen (prédikáció, Ajka-Nemeshany-Pusztamiske, Szentháromság ünnepe utáni 7. vasárnap, 2018.07.15.)

textus: Jer 32,38-41„38 Az én népem lesznek, én pedig Istenük leszek. 39 Egy szívet és egy utat adok nekik, hogy engem féljenek mindenkor, és jó dolguk legyen nekik is meg utódaiknak is. 40 Örök szövetséget kötök velük: nem fordulok el tőlük, mindig jót teszek velük, és olyanná teszem szívüket, hogy féljenek engem, és többé ne hagyjanak el. 41 Örömmel, teljes szívemből és teljes lelkemből teszek jót velük, és véglegesen elültetem őket ebbe a földbe.” Az egész világot lázban tartja a foci VB. Ma különösen is, mert este fogják játszani a döntőt. Abszolút érthető, hogy a világ egyik legnépszerűbb sportjának számító foci világversenye sokakat megmozgat. Sajnos én nem tartozom azok közé a bizonyos „sokak” közé. Aki ismer az tudja, hogy nekem semmi közös sincs a focihoz, sem nem szeretem, sem nem értek hozzá. Legközelebb akkor voltam a focizáshoz, mikor általános iskolában beállítottak a ka (Gyülekezetépülő)

Barsi Balázs: A csönd szemináriuma - Bevezetés

Barsi Balázs atya új homiliasorozatának "bevezetését" örömmel tesszük közzé. Az "A csönd szemináriuma" sorozatnak ez a része megjelent a Duna Televízió Katolikus Krónika 2018. július 1-ei adásában is. A videók felvételéért és szerkesztéséért Andrónyi Kolost és Nagy-Bozsoky Józsefet illeti köszönet. Balázs atyának a Katolikus Válaszon megjelent írásait, valamint a sorozat előző részeit az olvasók itt tekinthetik meg (Katolikus Válasz)

Nem minden helyzetből lesz csoda (Jézus és Péter a vízen - 1. rész)

A kép forrása itt találhatóIgehirdetés Mt 14,22-33 alapjánEgy három részes igehirdetés-sorozat első része következik most. Mindhárom igehirdetés Jézus és Péter vízen járásának történetéről fog szólni. Az elsőben Jézus áll egyedül a víztükör tetején. A másodikban Jézus és Péter is a vízen jár. A harmadikban pedig Jézus továbbra is a víz felszínén van, Péter pedig süllyed a habokban. Ez a hármas sorozat egyben a gyülekezetektől való búcsú-igehirdetéseimet is jelenti.A mai, első részben a történet elejéről van szó, amikor még csak Jézus jár a vízen, Péter pedig a többi tanítvánnyal együtt a csónakban van. A központi gondolatunk így szól: nem minden helyzetből lesz csoda.Játszunk először a képzeletünkkel! Képzeljük el, milyen lehet vízen járni! Sőt! A történetből kiderül, hogy nagy szélben történik mindez. Tehát úgy képzeljük el azt, hogy a vízen járunk, hogy közben hatalmas hullámok csapkod (Egy evangélikus lelkész blogja)

Amikor Isten focizik, avagy Zlatko Dalic beszállt a kultúrharcba

A vezetőedző pedig sikereit Istennek köszöni: a világbajnokság előtt a horvát katolikus rádiónak nyilatkozott, amelynek nyomán a Catholic News Agency írt cikket: “Minden, amit elértem az életemben, illetve a pályafutásomban azt a hitemnek köszönhetem. Hálás vagyok ezért az én Uramnak. Ha elveszítjük a reményt, akkor Istenben és a hitünkben kell bíznunk.” “Hálás vagyok az én Uramnak” - mély hite vezeti Horvátország nemzeti hősét - 777 Zlatko Dalic, a horvátok szövetségi kapitánya azt találta mondani, hogy Istennek tulajdonítja csapatának világraszóló sikerét. Természetesen senkit nem érdekelne Zlatko Dalic magánember magánhite, ha nem ő lenne annak a válogatottnak a szövetségi kapitánya, amely most a világ figyelmének egy igen jelentős részét ámulatba ejti. Nem jártam utána, hogy világsajtóban hányan vették át a Catholic News Agency hírét, de szinte bizonyos vagyok benne, hogy abban (reposzt.hu)

Szentháromság u. 7.

Nem vagytok többé idegenek és jövevények, hanem polgártársai a szenteknek és háza népe Istennek. (Ef 2,19) S az ő javukra válnak Isten tettei, mert ők az ÚR megigazított gyermekei! A Biblia Istene A Biblia Istene Jézus Krisztus Atyja. Ő igéjében jelentette ki magát. A kereszten lesz világossá, hogy Isten a Szent Isten, aki előtt semmilyen bűn nem állhat meg. Az Ő Szentségének tüzében mindennek el kell égnie, ami a bűnnek a legkisebb árnyékát is magán hordja. Isten nagy szeretetében a bűnt az Ő Fián ítéli meg. Isten Szentsége megrendítette Ézsaiást és megnyitotta szemét bűnös, elveszett állapotára. Isten szeretete csak az Ő Szentségének hátterében ragyog fel. Ez az a meg nem érdemelt szeretet, amellyel Isten felénk, bűnös emberek felé közeledik. A mi Istenünk nem egy jó Isten, hanem a Biblia Istene. Az utolsó időn átvezető úton fontos: „Maradjatok meg Isten szeretetében!” Így ta (Bátorító blognapló)

SZENTHÁROMSÁG U. 7.

AZ ÜNNEP EVANGÉLIUMI KÖLTEMÉNYE Versmisszió Hívogatnak parti fények Földi élet nagy tengerén, világító tornyok sora; de a legtöbb élethajós, túlsó partra nem ér soha! Pedig messzire világít, világító tornyok fénye; ám aki fényre nem figyel, azt elnyeli, tenger mélye. Kicsiny világító tornyok, Isten, hívő gyermekei; bennük: Szentlélek világít, ők annak csak eszközei. Jézus a lélekmentő fény, viharos bűnéjszakában; aki e fény felé evez, az partot ér biztonságban. Partra vágyó hajósai, az élet nagy tengerének; benneteket hívogatnak a mennyei parti fények. Az élet nagy tengerére, szüntelenül árad a fény; Boldog, aki e fény mellett, az új földnek partjára ér. Hála, hogy a mennyei fény célt mutat a sötét éjben; fáradt hajós, ha célba jut, él majd örök dicsőségben. Pecznyík Pál (Bátorító blognapló)

- Vasárnap [2018.07.15.] Jézust minden nép úrnak fogja vallani és leborul előtte az ítéletkor!

* MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 "NE FÉLJ!" & "ÉN VAGYOK!" IGE; 3 FORDÍTÁSBAN HANGZÓ ÖRÖMHÍRTÁR http://www.garainyh.hu *** http://andreas.blog.hu *** http://web.t-online.hu/garainyh/nefelj.html - Vasárnap [2018.07.15.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL S z e n t B i b l i a az ÚRISTEN bátorít: a z é r t "Ne félj!": Ézs 37,6 S z e n t B i b l i a m e r t : az örök VAGYOK "Én vagyok!": Jer 7,23 így szólt hozzájuk Ézsaiás: Mondjátok meg uratoknak: Így szól az ÚR: Ne ijedj meg azoktól a beszédektől, amelyeket hallottál, amelyekkel káromoltak engem az asszír király szolgái! hanem ezt parancsoltam nekik: Hallgassatok az én szavamra, akkor én Istenetek leszek, ti pedig az én népem lesztek. Mindig azon az úton járjatok, amelyet én mutatok nektek, hogy jó dolgotok legyen! És monda nékik Ésaiás: Így sz (Bátorító blognapló)

- Vasárnap [2018.07.15.] "Honnan vegyünk kenyeret, hogy ezek ehessenek?"

**************************************************** * MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 HETI ÉS NAPI IGEVERS; 3 FORDÍTÁSBAN * Naponkénti vezérigék * http://kispest.lutheran.hu/eke/enekeskonyv/web2/pageTartalom.html *, http://web.t-online.hu/garainyh/igeliturgia.html **, http://oromuzenet.blog.hu (és itt is; minden vasárnap 00:03-tól) & http://web.t-online.hu/garainyh/2.html HANGZÓ ÖRÖMHÍRTÁR - Vasárnap [2018.07.15.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL Heti igevers: Ef 2,19 (*=Válasszon a 463 evangéliumi énekből) S z e n t B i b l i a Napi igevers: Jn 6,11 (**=A teljes igeszakasz az igeliturgiában) S z e n t B i b l i a Ezért tehát nem vagytok többé idegenek és jövevények, hanem polgártársai a szenteknek és háza népe Istennek. Jézus pedig vette a kenyereket, hálát adott, és kiosztotta az ott ülőknek; ugyanúgy osztott a halakból (Örömüzenet)

2018.07.15. "Az én népem lesznek, én pedig Istenük leszek!"

Az igehirdetés alapigéje: Jer 32,38-41 Vedd és olvasd: http://abibliamindenkie.hu/uj/JER/32/#38 (Örömüzenet)

SZENTHÁROMSÁG U. 7.

AZ ÜNNEP ISTENTISZTELETI LEKCIÓI ÉS /VAGY TEXTUSAI Isten a hit ajándékával örök életre hív Tisztelt Látogató! Kérem, hogy az alább kijelölt négy igeszakaszt a PROTESTÁNS ÚJ FORDÍTÁSÚ REVIDEÁLT BIBLIA http://abibliamindenkie.hu/uj/ (=RÚF) szövegéből olvassa el. A kiválasztott linkre kattintva, a gép az adott szakasz kezdő versére ugrik. Olvasás után térjen vissza ide, a következő igeszakasz elolvasásához!Köszönöm: Andreas Mk 8,1-9 http://abibliamindenkie.hu/uj/MRK/8/#1 Róm 6,19-23 http://abibliamindenkie.hu/uj/ROM/6/#19 2Móz 16,2-3.11-18 http://abibliamindenkie.hu/uj/EXO/16/#2 Zsolt 24,1-5 http://abibliamindenkie.hu/uj/PSA/24/#1 Forrás: Evangélikus Útmutató és Evangélikus istentisztelet Liturgikus könyv Internetes közlés: © a Luther Kiadó Budapest, előzetes engedélyévelErős vár a mi Istenünk! (Örömüzenet)

SZENTHÁROMSÁG U. 7.

AZ ÜNNEP VEZÉRIGÉJE ÉS GYÜLEKEZETI ÉNEKEI Nem vagytok többé idegenek és jövevények, hanem polgártársai a szenteknek és háza népe Istennek. (Ef 2,19) http://abibliamindenkie.hu/uj/EPH/2/#19 http://enekeskonyv.lutheran.hu/enek327.htm http://enekeskonyv.lutheran.hu/enek459.htm Forrás: Evangélikus Útmutató és Gyülekezeti liturgikus könyv Internetes közlés: © a Luther Kiadó Budapest, előzetes engedélyévelHálás köszönet érte a Látogatók nevében is! (Útmutató)

- Vasárnap [2018.07.15.] "Halleluja, mert uralkodik az Úr, a mi Istenünk, a Mindenható!"

* MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 KIÍRT ÚTMUTATÓ IGE; 3*Protestáns-RÚF*Károli*Katolikus*FORDÍTÁSBAN*HANGZÓ ÖRÖMHÍRTÁR* http://www.garainyh.hu *** http://utmutato.blog.hu *** http://www.garainyh.hu/utmutato/utmutato.htm LOSUNG - Vasárnap [2018.07.15.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL * LELKI ELEMÓZSIA * S z e n t B I B L I A * A mai nap evangélikus igéi Ószövetség: Ézs 25,5 S z e n t B I B L I A * http://www.losungen.de Újszövetség: 1Jn 3,8b Uram, te ... elnyomod a hatalmaskodók énekét. Azért jelent meg az Isten Fia, hogy az ördög munkáit lerombolja. Uram, ... megszünt a pogányoknak éneke. Azért jelent meg az Istennek Fia, hogy az ördög munkáit lerontsa. Uram, te ... elnémítottad az elnyomók diadalénekét. Azért jelent meg az Isten Fia, hogy a sátán művét romba döntse. "Az ÚR Jézus Krisztus: ISTEN!" * "Milyen hat (Útmutató)

5+1 mód, hogy kifejezd a szüleid iránti szereteted

A szüleink. Ők szeretnek minket, és mi is szeretjük őket, bár a cselekedeteink és a szavaink - pláne a soha ki nem mondottak - ennek az ellenkezőjéről tanúskodnak. Hat lehetőséget szeretnénk ajánlani, hogy éreztethesd velük, mennyire is szereted őket. 1) Fogadj szót! Azzal is kimutathatod, mennyire szereted az édesanyádat és az édesapádat, hogy azt cselekeded, amit kérnek, és amit elvárnak tőled. Azzal, hogy szót fogadsz nekik, Istennek fogadsz szót, és számára tetszőt cselekszel. Itt azért azt is hozzátenném, hogy ebbe az is beletartozik, hogy akkor is megcsinálod boldogan, amit mondanak - duzzogás nélkül - ha az nehezedre esik. 2) Beszélgess velük! Mesélj a szüleidnek az érzéseidről, az aggodalmaidról, a félelmeidről és arról is, ami izgatottá tesz. Ne építs magatok közé kőfalat, mert a bölcsesség szól belőlük. Csak azért, mert idősebbek nálad, nem jelenti azt, hogy képtelenek téged megérteni. Eléggé szerete (777blog.hu)

Félmillió jegy sem volt elég erre a családi programra

Két hét alatt lefoglalták az összes helyet. [...] Bővebben! (Szemlélek)

“Kértem Istent, hogy a fogyatékos ember legyen egészséges” – egy megrendítő imádság

Kértem Istentől, hogy fogyatékos emberek legyenek egészségesek, De Ő azt mondta: nem. Azt mondta, hogy csak a teste beteg, a lelke egészséges. Mert az Ő Lelke, Isten Lelke lett lélek mindenki életében, a beteg, fogyatékkal élők életében is, hogy felfedezzék miért is élnek. Az Ő lelke állítja őket talpra, amikor nagyon elesettnek érzik magukat. Az Ő lelke indítja el őket, amikor valamitől megtorpannak. Az Ő lelke mutat nekik jövőt, amikor minden fényt, hangot, lépést elveszítenek. Az Ő lelke telepedik melléjük, amikor nagyon társtalannak érzik magukat. Istenem, olyan jó most nekem. Mert végre újra érzem, hogy itt vagyok, ahol te vagy, és te ott vagy, ahol én. Milyen jó ez a pillanat, feltölt új érzésekkel, új lendülettel. Mindig így van ez. Amikor elkeseredem, amikor magam alá zuhanok, amikor úgy érzem, nem talállak, akárhol is keresnélek, akkor megérkezel. Pont oda, ahol én vagyok. És akkor felemel (777blog.hu)

A nap képe – horvát gyerekek imádkoznak csapatukért

Horvátország leírhatatlan várakozással várja a Franciaország elleni vb-döntőt. Az emberekből remek tulajdonságokat hozott elő a nemzeti csapat diadalmenete: összetartozást, kedvességet és mindenekelőtt hitet. Az amúgy is mélyen vallásos Horvátország ezekben a napokban Istenhez fohászkodik, de nem a győzelemért, ahogyan azt a lenti ima is elárulja. A mi szívünket mindenesetre elrabolták déli szomszédjaink! Érdekesség, hogy a horvátok teljesen természetes módon nemzeti válogatottjuk mezében mennek misére az elmúlt hetekben, ezzel két fontos identitásukat kihangsúlyozva: kereszténységüket és származásukat. Az alábbi nem túl jó minőségű fotón is látszik, hogy milyen sokan viselik büszkén a kockás nemzeti mezt a templomban: A Katolička Svjedočanstva beszámolója szerint a horvátok egy különösen szép fohászt mondanak ezekben a napokban, ahol nem a győzelemért imádkoznak, hanem annál sokkal többért: (777blog.hu)

Szentek örökösei találkoznak a futball-világbajnokság döntőjében

Mély keresztény gyökerek, életüket a hitükért feláldozók vérével áztatott földek - Franciaország és Horvátország, ahogy kevésbé ismerjük. [...] Bővebben! (Szemlélek)

Miért éppen Horvátország…?

A kérdés, hogy lehetnénk-e mi a horvátok, mármint a fociban?(…) De nem lehetnénk. Mégpedig azért nem, mert bár sok szempontból közösek futballkultúránk gyökerei, és igen, ezért is lehet, hogy mi is, ők is kétszer is eljutottunk már a legjobb négy csapat közé a vb-k történetében (Jugoszlávia további kétszer), a mi legutóbbi elődöntős szereplésünk óta eltelt hatvan esztendőben fontos fejlemények vittek egészen más irányba bennünket. Lehetünk horvátok? - nso.hu Nos, a horvát játékosok nagy nyugati csapatokban játszanak, a jugoszláv foci pedig mindig erős volt. Kis túlzással még a délszláv háború is egy horvát-szerb meccsen robbant ki. A horvát foci jó volt a kilencvenes években is, emlékezzünk csak 1998-ra. (…)Még az is lehet, hogy a szörnyű háború áttételesen hozzájárult a horvát lélekjelenléthez, ami a vb-s meccseken is megnyilvánult, hiszen történelmi léptékkel mérve a háború tegnap vol (reposzt.hu)

Üdvözli a halálbüntetés visszaállítását a Srí Lanka-i Ranjith bíboros

Malcolm Ranjith bíboros, a Srí Lanka-i Colombo érseke üdvözölte a kábítószer-kereskedőkkel szembeni halálbüntetések visszaállítását a hazájában. Srí Lanka jelenlegi elnöke, Maithripala Sirisena azokkal a kábítószer-kereskedőkkel szemben engedélyezte a halálbüntetés kiszabását, akik a bűnszervezetük segítségével a börtönbeli fogvatartásuk alatt is működtetik tovább a drogterjesztő hálózatukat, vagy egyéb más kinti bűncselekmények megszervezésében vesznek részt. Az idén 71 éves Ranjith bíboros egy július 12-ei közleményében biztosította az elnököt arról, hogy a Srí Lanka-i egyház támogatja őt ebben az intézkedésében. Sirisena elnök ezen a héten feloldotta az egyes drogkereskedőkkel szemben már korábban kiszabott halálbüntetések végrehajtási tilalmát is. Srí Lanka már 2004-ben visszaállította a halálbüntetést a gyilkosságok és nemi erőszakok elkövetőivel, valamint kábítószerkereskedőkkel sz (Katolikus Válasz)

Köszönetet mondott Ferenc pápa az újraházasodottak áldoztatását engedélyező portugál bíborosnak

Levélben mondott köszönetet Ferenc pápa Manuel Clemente bíborosnak, Lisszabon érsek-pátriárkájának, az Amoris Laetitia gyakorlatba ültetéséhez még februárban kiadott dokumentumáért, amelyet a bíboros a Buenos Aires-i régió püspökeinek Amoris-értelmezése alapján készített el. A bíboros az útmutatójában azt írta: a rendezetlen együttélésekben lévőknek (köztük a polgári úton újraházasodott elváltaknak) először meg kell próbálkozniuk ágytól különváltan, tisztaságban élniük, ha szentségekben kívánnak részesülni. Amennyiben azonban úgy találják, hogy ezt a követelményt nem tudják teljesíteni, a lelkipásztorukkal a "megkülönböztetés" részeként megbeszélve arra juthatnak, hogy önmegtartóztatás gyakorlása és a tisztaság vállalása nélkül is visszatérhetnek a szentségek vételéhez. Ahogy a bíboros a dokumentumában írta, az, hogy egyes párok "képtelenek" arra, hogy önmegtartóztatásban éljenek, "korl (Katolikus Válasz)

- Szombat [2018.07.14.] "De eljön Sionhoz a Megváltó, Jákób megtérő bűnöseihez! - így szól az ÚR!"

* MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 "NE FÉLJ!" & "ÉN VAGYOK!" IGE; 3 FORDÍTÁSBAN HANGZÓ ÖRÖMHÍRTÁR http://www.garainyh.hu *** http://andreas.blog.hu *** http://web.t-online.hu/garainyh/nefelj.html - Szombat [2018.07.14.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL S z e n t B i b l i a az ÚRISTEN bátorít: a z é r t "Ne félj!": Ézs 35,4 S z e n t B i b l i a m e r t : az örök VAGYOK "Én vagyok!": Jer 9,23 Mondjátok a remegő szívűeknek: Legyetek erősek, ne féljetek! Íme, jön Istenetek, és bosszút áll, jön Isten, és megfizet, megszabadít benneteket! Aki dicsekedni akar, azzal dicsekedjék, hogy érti és tudja rólam, hogy én vagyok az ÚR, aki szeretetet, jogot és igazságot teremtek a földön, mert ezekben telik kedvem - így szól az ÚR! Mondjátok a remegő szívűeknek: legyetek erősek, ne féljetek! Ímé, Istenet (Bátorító blognapló)

- Szombat [2018.07.14.] "Akinek van füle, hallja meg, mit mond a Lélek a gyülekezeteknek!"

**************************************************** * MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 HETI ÉS NAPI IGEVERS; 3 FORDÍTÁSBAN * Naponkénti vezérigék * http://kispest.lutheran.hu/eke/enekeskonyv/web2/pageTartalom.html *, http://web.t-online.hu/garainyh/igeliturgia.html **, http://oromuzenet.blog.hu (és itt is; minden vasárnap 00:03-tól) & http://web.t-online.hu/garainyh/2.html HANGZÓ ÖRÖMHÍRTÁR - Szombat [2018.07.14.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL Heti igevers: Ézs 43,1 (*=Válasszon a 463 evangéliumi énekből) S z e n t B i b l i a Napi igevers: Jel 3,5 (**=A teljes igeszakasz az igeliturgiában) S z e n t B i b l i a De most így szól az ÚR, a te teremtőd, Jákób, a te formálód, Izráel: Ne félj, mert megváltottalak, neveden szólítottalak, enyém vagy! Aki győz, azt öltöztetik fehér ruhába, annak a nevét nem törlöm ki az él (Örömüzenet)

- Szombat [2018.07.14.] "Érezzétek, és lássátok, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki hozzá menekül!"

* MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 KIÍRT ÚTMUTATÓ IGE; 3*Protestáns-RÚF*Károli*Katolikus*FORDÍTÁSBAN*HANGZÓ ÖRÖMHÍRTÁR* http://www.garainyh.hu *** http://utmutato.blog.hu *** http://www.garainyh.hu/utmutato/utmutato.htm LOSUNG - Szombat [2018.07.14.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL * LELKI ELEMÓZSIA * S z e n t B I B L I A * A mai nap evangélikus igéi Ószövetség: Ézs 30,18b S z e n t B I B L I A * http://www.losungen.de Újszövetség: 1Jn 2,29 Mert bár ítélő Isten az Úr, boldogok mindazok, akik benne reménykednek. Ha tudjátok, hogy ő igaz, ismerjétek fel azt is, hogy aki az igazságot cselekszi, az mind tőle született. mert az ítélet Istene az Úr; boldogok mindazok, a kik Őt szolgálják. Ha tudjátok, hogy ő igaz, tudjátok, hogy a ki az igazságot cselekszi, az mind tőle született. Mert igazságos Isten az Úr: Boldogok mind, akik benne (Útmutató)

Tiltakoznak a felszentelt szüzek a rendre vonatkozó új szentszéki direktívák miatt

Nemrég mi is beszámoltunk az Egyházban ma is létező és új lendületet kapott felszentelt szüzek rendjéről, amelynek tagjai ezidáig csakis olyan nők lehettek, akik egész életükben (az örökfogadalmuk előtt is) őrizték az érintetlenségüket, hogy azt végülis teljes önátadásként, örökre Istennek ajánlják fel. Amellett, hogy ebben különböznek a szerzetesnővérektől (hiszen ott csak a szerzetesi fogadalomtól szükséges szüzességben élni), e szüzek a felszentelésüket követően is a világban élnek, civil foglalkozást űzve. A január 18-án megjelent cikkünkben a Felszentelt Szüzek Amerikai Társaságáról is írtunk, amely szervezet az Egyesült Államokban e hivatást választók közötti kapcsolattartást segíti elő. A szervezet most nyilvános közleményben fejezte ki "mély csalódottságát" azok miatt a Vatikán által kiadott új direktívák miatt, amelyek fundamentális változtatást közöltek a rend eddigi történetében: a (Katolikus Válasz)

Lágerséta

Mély seb tátong az európai kultúra testén: Auschwitz. Mindegy, hogy hívő vagy nem hívő, zsidó, keresztény vagy más vallású, idős vagy fiatal, valahogy mindenki érintett, valahogy mindenki örökös. Zsidósággal szembeni genocídiumra emlékezni keresztény kötelesség, egyben kihívás is. Ott jártam, beszélek róla. [...] Bővebben! (Szemlélek)

A “cserkészügy” valódi háttere

Szerdán a sajtó egy jelentős része kirekesztő szervezetként állította be a Magyar Cserkészszövetséget, miután az nem engedélyezte cserkészcsapat alapítását egy iskolában. (777blog.hu)

ÉLJENEK A GYŐZTES HORVÁTOK! HAJRÁ MAGYAROK! HAJRÁ, TANULJATOK!

(Békefy Lajos blogja)

A pop és a punk megmenti a világot

Bob Geldofot annyira megindította egy etióp éhező menekültekről szóló BBC-riport, hogy 1984-ben eldöntette, népszerű zenésztársaival karácsonyi gyűjtést szervez a szenvedőknek. Így indult 33 évvel ezelőtt a Live Aid segélykoncert. [...] Bővebben! (Szemlélek)

Isten a rácsok mögött – egy ténylegesen életfogytiglanos vallomása

Egy korábbi interjúnkban megismerhettétek azt az áldozatkész családot, akik levelezésbe kezdtek egy tényleges életfogytiglanra ítélt rabbal. Történetük sok olvasónkat megindította, azonban másokból szkeptikus érzéseket váltott ki. Meg lehet bízni egy olyan emberben, aki feltételezhetően szörnyű bűnöket követett el? Lehet, hogy a lelkes levelezők túlidealizálják barátjukat? Felkerestük Zsoltot is, aki a börtönből válaszolt kérdéseinkre. Az interjúban szó esik hitről, megbocsátásról, és a végtelen időről is. A levelezőkkel készített interjúban elhangzott, hogy te is sokáig gondolkodtál, hogy belemenj a börtönlevelezésbe. Miért döntöttél úgy, hogy belevágsz? Másfél évvel anyám halála után határoztam el, hogy jelentkezek a Mécsesnél. Sok biztatást kaptam erre, de végül a magányom volt az, ami győzött. Nagyon hiányzott néhány emberi szó, amit itt a börtönben nem osztogatnak. Miért egy családdal sze (777blog.hu)

Ez a csodafegyver a horvát kapitány kezében

A szerdai elődöntő győzteseinek örömmámorában egy gyors keresztvetést is elkaphattunk a horvát csapatkapitánytól, aki vallja, sikereiket Istenbe vetett hitük adja. [...] Bővebben! (Szemlélek)

Merre tovább apologetika?

Bevallom őszintén, a teológián az egyik kedvenc tárgyam az apologetika. Én az apologetikát olyannak látom, mint egy ízlésesen elrendezett svédasztalt: egy falatka természettudomány, egy másik falat vallástudomány, egy kis kóstoló az élet nagy kérdéseiből, egy szelet a korjelenségekből. Színes, sokoldalú, elbűvölő a kínálat, de mégis van vele egy alapvető probléma.Paul Tillich azt írta, hogy az apologetika gyakorlatilag "választeológia", ami mindig az adott szituációra akar megfelelni az örök üzenet erejével, valamint azokkal az eszközökkel, melyeket a szituáció maga felkínál számára. A lelkesítő szólam után azonban Tillich keserűen hozzáteszi, hogy az apologetika az óegyházi megbecsültségét mára szinte teljesen elveszítette, főleg amikor Istent - a "god of the gaps" módszerével - a tudományos és történelmi ismeretek hiányosságainak réseibe kívánta beleszuszakolni. Amikor aztán bővült a tudományos megismeré (Megint Megmondom)

Körömszakadtig

Egy férfi ünnepélyes keretek között vágatta le rekordhosszúságú körmeit, amelyeket 66 éven át növesztett. Most kiállítási tárgyként egy New York-i múzeumnak adományozta a több mint 9 méteres körmeit. 66 év után vágta le a körmeit - origo.hu Különböző utakon járunk, eltérő a gondolkodásunk, mást tartunk fontosnak, és gyakran szöges ellentétei vagyunk egymásnak. Inkább elfogadni, mintsem megértenünk kell egymást? Elfogadni, hogy mindenki azt csinál a saját testével, amit akar? De miért? Csak azért, mert az magánügy? Bizony magánügy, hogy valaki a kezét aktívan használja, vagy nem. Magánügy, hogy gyorsan vagy pepecselve mos kezet. Magánügy, hogy hagyja torzzá válni kézfejét és ujjait annak érdekében, hogy évtizedek alatt méteres körmöket növesszen. Pedig nem erre adatott a kezünk. Mégis fel lehet használni erre, ki lehet próbálni ezt, végig lehet küszködni egy életet, még rekorderként is elismerhet a X (reposzt.hu)

A foci és a szolgálat...

Én amolyan koca foci néző vagyok. De a jó focit szeretem. Olyan családban nőttem fel, ahol a fiúk voltak többségben, és nálunk a sportközvetítések sarokpontok voltak. A kerti munkát, az otthoni feladatokat ehhez mértük. Úgy végeztünk mindent, hogy egy nagyobb sportesemény közvetítése beleférjen a napba. Nem gondoltam, hogy ez nem általános. Számomra fiatalként az számított fiúnak, akit érdekelt a foci, és aki szeretett is focizni. Hát én szerettem focizni, de tudni nem igen tudtam soha. Amikor a férjemmel megismerkedtünk nagy csalódás volt számomra, hogy nem szeret focizni. Azt hittem ilyen fiú, férfi nincs is. Hát mindezek ellenére megszerettük egymást, úgyhogy kevesebb sporteseményről vagyok naprakész, mint hajdanában. De számomra meglepetés, hogy még így is sokszor én adom fel házi feladatnak, hogy egy világbajnoki döntőt, vagy egy magyar világcsúcsot nézzenek meg a hittanos gyermekek. Itt van ez a foci vb (Lelkészfeleségként)

- Péntek [2018.07.13.] "Hallgassatok az én szavamra, akkor én Istenetek leszek, ti pedig az én népem lesztek!"

* MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 "NE FÉLJ!" & "ÉN VAGYOK!" IGE; 3 FORDÍTÁSBAN HANGZÓ ÖRÖMHÍRTÁR http://www.garainyh.hu *** http://andreas.blog.hu *** http://web.t-online.hu/garainyh/nefelj.html - Péntek [2018.07.13.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL S z e n t B i b l i a az ÚRISTEN bátorít: a z é r t "Ne félj!": Ézs 29,23 S z e n t B i b l i a m e r t : az örök VAGYOK "Én vagyok!": Jer 11,4 mert ha gyermekei meglátják kezem munkáját, szentnek vallják nevemet. Szentnek vallják Jákób Szentjét, és rettegnek Izráel Istenétől. amelyet őseiteknek parancsoltam azon a napon, amikor kihoztam őket Egyiptomból, a vaskohóból, és ezt parancsoltam: Hallgassatok szavamra, és teljesítsétek mindazt, amit én parancsolok nektek! Akkor népem lesztek, én pedig Istenetek leszek. Ha látni fogják gyermekei kezeim mun (Bátorító blognapló)

- Péntek [2018.07.13.] "Szeretett testvérem, hűségesen jársz el mindabban, amit a testvérekért teszel, még az idegenekért is!"

**************************************************** * MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 HETI ÉS NAPI IGEVERS; 3 FORDÍTÁSBAN * Naponkénti vezérigék * http://kispest.lutheran.hu/eke/enekeskonyv/web2/pageTartalom.html *, http://web.t-online.hu/garainyh/igeliturgia.html **, http://oromuzenet.blog.hu (és itt is; minden vasárnap 00:03-tól) & http://web.t-online.hu/garainyh/2.html HANGZÓ ÖRÖMHÍRTÁR - Péntek [2018.07.13.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL Heti igevers: Ézs 43,1 (*=Válasszon a 463 evangéliumi énekből) S z e n t B i b l i a Napi igevers: 1Kor 12,13 (**=A teljes igeszakasz az igeliturgiában) S z e n t B i b l i a De most így szól az ÚR, a te teremtőd, Jákób, a te formálód, Izráel: Ne félj, mert megváltottalak, neveden szólítottalak, enyém vagy! A szentekkel vállaljatok közösséget szükségeikben, gyakoroljátok a v (Örömüzenet)

- Péntek [2018.07.13.] "Keressétek az URat, amíg megtalálható! Hívjátok segítségül, amíg közel van!"

* MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 KIÍRT ÚTMUTATÓ IGE; 3*Protestáns-RÚF*Károli*Katolikus*FORDÍTÁSBAN*HANGZÓ ÖRÖMHÍRTÁR* http://www.garainyh.hu *** http://utmutato.blog.hu *** http://www.garainyh.hu/utmutato/utmutato.htm LOSUNG - Péntek [2018.07.13.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL * LELKI ELEMÓZSIA * S z e n t B I B L I A * A mai nap evangélikus igéi Ószövetség: Ézs 45,12a S z e n t B I B L I A * http://www.losungen.de Újszövetség: ApCsel 17,27 Én alkottam a földet, és én teremtettem rá embert. hogy keressék az Istent, hátha kitapinthatják és megtalálhatják, hiszen nincs is messzire egyikünktől sem; Én alkotám a földet, és az embert rajta én teremtém, Hogy keressék az Urat, ha talán kitapogathatnák őt és megtalálhatnák, jóllehet bizony nincs messze egyikőnktől sem: Nézzétek: én alkottam a földet, és én teremtettem az embert is, (Útmutató)

Infografika a német interkommúnió-botrányhoz

Az alábbi térkép a németországi katolikus egyház 27 egyházmegyéjét mutatja, azonos színnel jelölve az egy érseki központ alá tartozó egyházmegyéket (az érseki központokat kettőskeresztek jelölik). A térképen sárga kerettel jelöltük annak a 10 egyházmegyének a nevét, amelyek 2018. július 12-éig bevezették az interkommúniót a katolikus házastársú protestánsok számára. A kép kattintásra nagyobb méretben is megtekinthető. A legutóbbi cikkünk a témában IDE KATTINTVA elérhető. A teljes cikklistánk a német interkommúnió-botrány lefolyásáról, az elejétől július 12-éig IDE KATTINTVA található meg. (Katolikus Válasz)

A Rottenburg-Stuttgarti egyházmegyében is áldozhatnak a protestáns házastársak

A Rottenburg-Stuttgarti egyházmegye püspöke is megvalósítja az egyházmegyéjében a német püspöki konferencia interkommúnió-dokumentumában foglaltakat. Gebhard Fürst püspök (a kezdőképen) így a tizedik a sorban a német megyéspüspökök közül, akik engedélyezik a katolikus hívek protestáns házastársainak áldoztatását a katolikus szentmiséken. Fürst püspök a döntéséről csütörtökön körlevélben értesítette az egyházmegye lelkipásztorait. "Azt szeretném, hogy az útmutatót a jövőben vegyék figyelembe az egyházmegyénkben." - írta a püspök a négyoldalas levelében. A protestánsok áldoztatása során felmerülő esetleges részletkérdéseket az egyházmegye egyik munkacsoportja fogja megválaszolni majd. A szentáldozás új szabályozása "magas teológiai színvonalat képvisel" a püspök szerint, ami "határozottan javítani fogja a vegyes felekezetű párok helyzetét". A protestáns házastársak áldoztatása a püspök sz (Katolikus Válasz)

SZELLEMFÖLDRAJZI BARANGOLÁSOK: KANTTÓL – PUTYINIG (4.)

(Békefy Lajos blogja)

Hortobágyi Cirill: Európa jövője azon múlik, hogy rendet teremtünk-e az életünkben

A pannonhalmi főapáttal sörről, borról, közösségi életről, a papi nőtlenség szabályának várható változásáról beszélgettünk, de szóba került gyermekkora, a Pannonhalmán épülő szálloda és az is, hogy Szent Benedek miként változtatta meg a kontinens lelkületét. [...] Bővebben! (Szemlélek)

Kicsoda Mária?

Ruth Baker tíz gondolata a Szűzanya-tiszteletről. Sok emberhez hasonlóan én is küszködtem azzal, hogy elhelyezzem a Szűzanyát az életemben. Igyekeztem megérteni őt és felfedezni, miért van szükségem arra, hogy imádkozzam hozzá. Rossz szemmel néztem az őt körülvevő tiszteletet, és úgy tekintettem rá, mint hitünknek egy fölösleges „betoldására”. Mindeközben nagyon vágytam rá, hogy megértsem, ki ő, és meg akartam tapasztalni azt a fajta szeretetet iránta, amit szemmel láthatóan a barátaim már ismertek. Tudtam, hogy kimaradok valamiből, ami nemcsak gyönyörű, hanem fontos is. Isten kegyelméből végül sikerült felülkerekednem a téveszméimen. Ezalatt az idő alatt sok mindent felfedeztem azzal kapcsolatban, mi nem Mária, és ezek által azt is, hogy ki és mi ő valójában, hol a helye az életemben. 1. Mária nem istennő és nem bálvány Minket, katolikusokat gyakran ér az a kritika, hogy imádjuk Máriát. Ugyanakkor ez s (777blog.hu)

A kitűnő bizonyítvány NEM szégyen!

Furcsa tendenciát tapasztalhatunk mostanában az iskolai bizonyítványok megítélésében, ami nagyban köszönhető a social media félrecsapó hullámainak. Ma már bárki hozzáfér - és férjen is - olyan mindenkinek szóló szakirodalmakhoz, mint Vekerdy féle nevelési tanácsok. Én nagyon szeretem őket, és otthon is az iskolában is alkalmazom az elveit, hiszen egyszerűen arról szólnak, hogy végtelen szeretettel és odafordulással, egyéni módon kezeljük a gyerekeket és szeressük őket egyformán. Van azonban egy tétele, amit sajnos sokan nagyon félreértenek. Vekerdy Tanár Úr, soha nem mondta azt, hogy a kitűnő tanulók nem értékesek, és azt sem mondta, hogy nem viszik semmire. Ő egyértelműen azt mondja, hogy a nem kitűnő gyerek is ugyanolyan értékes, mint akinek teljesítménye a kitűnő biziben is megjelenik.Ami kifacsarodott ebben az egészben, hogy most valahogy úgy néz ki, hogy már a bizonyítványosztás előtt megjelenik a social m (Kecskeméti Zsuzsa: Gondolatok a nagyvilágról)

Házkutatás a plébánián: büntetendő lenne a segítségnyújtás?

Élelmiszert adományozott rászorulóknak a csépai plébánia vezetője, rendőrök és hivatali ellenőrök kérték számon a tettéért. [...] Bővebben! (Szemlélek)

Született hősök

6 éves ikerfiúk mentették meg a 3 éves fuldokló kislány életét. [...] Bővebben! (Szemlélek)

“Hálás vagyok az én Uramnak” – mély hite vezeti Horvátország nemzeti hősét

Zlatko Dalic Horvátország új nemzeti hőse: a labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának elévülhetetlen szerepe van abban, hogy hazája világbajnoki döntőt játszhat. (777blog.hu)

A társfüggőség nem egység

Sokan azt hiszik, hogy szerelmesek, de rá kell jönniük, hogy a “szeretetük” a szükségen alapul, annak szükségén, hogy akarva legyenek, hogy értékelve legyenek, hogy megerősítsék őket, hogy gondoskodjanak róluk és hogy biztonságot nyújtsanak nekik. (777blog.hu)

Mit mutat a kép?

Szűcs Mária két nappal a ballagás előtt tudta meg, hogy Down-szindrómás lánya nem lehet egy tablón az egészséges gyerekekkel. Az igazgató elhárítja a felelősséget, és arra hivatkozik, hogy a külön tabló „hagyomány”. Amit most épp a gyerekek akartak megváltoztatni, néhány szülő azonban nem engedte, hogy a speciális osztály tanulói is rákerüljenek a tablóra. Szülők akadályozták meg egy református osztályban, hogy a fogyatékkal élő gyerekek rákerüljenek a tablóra - 24.hu Miközben az osztálytablók nagy része bekerül a kirakatokból és elfoglalja helyét az iskolák falán, kikerült egy hír, amely arról szól, hogy…. Rögtön meg is állok itt, mert nagyon sajnálatos és szomorú, ami történt - ezt azonnal kijelenthetjük egyrészt. Másrészt igazán meghökkentő, ahogyan a legtöbben értik és értelmezik a történteket, amit belelátnak vagy gondolnak a leírt sorokba és ahogyan mindaz alapján, ami benn (reposzt.hu)

- Csütörtök [2018.07.12.] "Harcolnak ellened, de nem bírnak veled, mert én veled leszek, és megmentelek! - így szól az ÚR!"

* MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 "NE FÉLJ!" & "ÉN VAGYOK!" IGE; 3 FORDÍTÁSBAN HANGZÓ ÖRÖMHÍRTÁR http://www.garainyh.hu *** http://andreas.blog.hu *** http://web.t-online.hu/garainyh/nefelj.html - Csütörtök [2018.07.12.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL S z e n t B i b l i a az ÚRISTEN bátorít: a z é r t "Ne félj!": Ézs 28,19 S z e n t B i b l i a m e r t : az örök VAGYOK "Én vagyok!": Jer 15,20 Valahányszor megjön, elragad benneteket. Mert megjön minden reggel, sőt nappal is, éjjel is. Akkor a folytonos rettegés majd megérteti veletek a kijelentést! Bevehetetlen ércfallá teszlek ezzel a néppel szemben. Harcolni fognak ellened, de nem bírnak veled, mert én veled leszek: megsegítlek és megmentelek - így szól az ÚR. S a hányszor eljő, elragad titeket; mert minden reggel eljő, nappal és éjszaka; bor (Bátorító blognapló)

- Csütörtök [2018.07.12.] "Ki a nagyobb a mennyek országában?"

**************************************************** * MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 HETI ÉS NAPI IGEVERS; 3 FORDÍTÁSBAN * Naponkénti vezérigék * http://kispest.lutheran.hu/eke/enekeskonyv/web2/pageTartalom.html *, http://web.t-online.hu/garainyh/igeliturgia.html **, http://oromuzenet.blog.hu (és itt is; minden vasárnap 00:03-tól) & http://web.t-online.hu/garainyh/2.html HANGZÓ ÖRÖMHÍRTÁR - Csütörtök [2018.07.12.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL Heti igevers: Ézs 43,1 (*=Válasszon a 463 evangéliumi énekből) S z e n t B i b l i a Napi igevers: Mt 18,3 (**=A teljes igeszakasz az igeliturgiában) S z e n t B i b l i a De most így szól az ÚR, a te teremtőd, Jákób, a te formálód, Izráel: Ne félj, mert megváltottalak, neveden szólítottalak, enyém vagy! „Bizony, mondom néktek, ha meg nem tértek, és olyanok nem leszte (Örömüzenet)

- Csütörtök [2018.07.12.] Pál kéri, "hogy a mi Urunk Jézus Krisztus Istene, a dicsőség Atyja adja meg nektek a bölcsesség és a kinyilatkoztatás Lelkét, hogy megismerjétek őt!"

* MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 KIÍRT ÚTMUTATÓ IGE; 3*Protestáns-RÚF*Károli*Katolikus*FORDÍTÁSBAN*HANGZÓ ÖRÖMHÍRTÁR* http://www.garainyh.hu *** http://utmutato.blog.hu *** http://www.garainyh.hu/utmutato/utmutato.htm LOSUNG - Csütörtök [2018.07.12.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL * LELKI ELEMÓZSIA * S z e n t B I B L I A * A mai nap evangélikus igéi Ószövetség: Ézs 11,2 S z e n t B I B L I A * http://www.losungen.de Újszövetség: Lk 6,19 Az Úr lelke nyugszik rajta, a bölcsesség és értelem lelke, a tanács és erő lelke, az Úr ismeretének és félelmének lelke. Az egész sokaság igyekezett megérinteni őt, mert erő áradt ki belőle, és mindenkit meggyógyított. A kin az Úrnak lelke megnyugoszik: bölcseségnek és értelemnek lelke, tanácsnak és hatalomnak lelke, az Úr ismeretének és félelmének lelke. És az egész sokaság igyekezik vala őt i (Útmutató)

Lelki Elemózsia 7 napra - Szentháromság u. 7. hét

„Nem vagytok többé idegenek és jövevények, hanem polgártársai a szenteknek és háza népe Istennek.” (Ef 2,19) Szentháromság ünnepe után a 7. héten az Útmutató reggeli és heti igéiben, Isten a hit ajándékával örök életre hívja gyermekeit (lásd Róm 6,23). „Ízleljétek meg, és lássátok, hogy jó az Úr: boldog az az ember, aki benne bízik.” (Zsolt 34,9; LK) „Örvendezzetek az Istennek vigasságnak szavával!” (GyLK 708) Jézus a sarokköve Isten hajlékának s háza népét saját kezűleg vendégeli meg; ám ő nem kenyérkirály! „Jézus pedig vette a kenyereket, hálát adott, és kiosztotta az ott ülőknek; ugyanúgy osztott a halakból is, amennyit kívántak. Amikor pedig jóllaktak, így szólt tanítványaihoz: Szedjétek össze a maradékot, hogy...” (Jn 6,11-12) Az első gyülekezet tagjai; „kitartóan részt vettek az apostoli tanításban, a közösségben, a kenyér megtörésében és a (Útmutató)

"Light Katolicizmusról", a Korán megcsókolásáról, és a vatikáni kínapolitikáról is szólt George Weigel a KV blognak

George Weigel amerikai katolikus publicistát, II. János Pál pápa életrajzíróját még a Párbeszéd Házában tartott előadása előtt volt alkalmam megkérdezni néhány fontos katolikus aktualitásról, és egy II. János Pált érintő érzékeny kérdésről is. Köszönet a rendezvény házigazdáinak a lehetőségért! *** Szerdahelyi Miklós (SzM): A Katolikus Válasz blog nemrég megjelentette a First Things magazinba írt cikkét azzal kapcsolatban, hogy a "A Katolikus Egyházban nincs paradigmaváltás", melyben ön helyesen megállapítja, hogy „valami megszakadt ma a katolicizmusban”, és felhívja a figyelmet a püspökök testvéri korrekciójának fontosságára ilyen helyzetben. Gondolja, hogy a jelen helyzet megoldódhat a püspökök szintjén a pápa nélkül? Ha igen, mi a hithű püspökök dolga? George Weigel (GW): Nem gondolom, hogy a katolicizmus "lerobbant"; azt gondolom, hogy figyelemre méltó zavarodottság van az Egyház bizonyo (Katolikus Válasz)

Esendők vagyunk

Tizennyolc nap után sikeresen kimentették mind a 12 gyermeket és az edzőjüket a thaiföldi Tham Luang barlangból. Vége jó, minden jó. Csakhogy nincs vége, és nem is jó minden. [...] Bővebben! (Szemlélek)

Isten a rácsok mögött – egy ténylegesen életfogytiglanos vallomása

Egy korábbi interjúnkban megismerhettétek azt az áldozatkész családot, akik levelezésbe kezdtek egy tényleges életfogytiglanra ítélt rabbal. Történetük sok olvasónkat megindította, azonban másokból szkeptikus érzéseket váltott ki. Meg lehet bízni egy olyan emberben, aki feltételezhetően szörnyű bűnöket követett el? Lehet, hogy a lelkes levelezők túlidealizálják barátjukat? Felkerestük Zsoltot is, aki a börtönből válaszolt kérdéseinkre. Az interjúban szó esik hitről, megbocsátásról, és a végtelen időről is. A levelezőkkel készített interjúban elhangzott, hogy te is sokáig gondolkodtál, hogy belemenj a börtönlevelezésbe. Miért döntöttél úgy, hogy belevágsz? Másfél évvel anyám halála után határoztam el, hogy jelentkezek a Mécsesnél. Sok biztatást kaptam erre, de végül a magányom volt az, ami győzött. Nagyon hiányzott néhány emberi szó, amit itt a börtönben nem osztogatnak. Miért egy családdal sze (777blog.hu)

Családalapítás: hatalmas távolság a vágy és a valóság között

Bár szóban és vágyakban konzervatív a magyar ember, de a tettek és a valóság nem ezt tükrözik. Dávid Beáta szociológust, a SOTE egyetemi tanárát a Mandiner kérdezte a magyar fiatalok és családjaik attitűdjeiről, a remények és a valóság viszonyáról. (777blog.hu)

Kovászolt zöldségek kovász nélkül. Gluténmentes

Férjemnek annyira ízlett a múltkori "kovászos" uborka hogy újra készítettem. Látható, hogy újítottam egy kicsit, és tettem bele mást is. Csak használt neki ez a különleges ízvilág. Ismét a gyönyörű 5 literes üvegemet vettem elő. Annyira szépek ezek a régi dolgok! Tudom, hogy ma az IKEA a divat, de nekem kedvesebb egy csorba bögre, egy elferdült szájú, de még szájjal fújt üveg, mint egy tökéletesre tervezett, de hideg, tömeggyártott edény. Egy ismerősömnél minden onnan való, olyan a lakás, mint egy bútorbolt. Szeretem az egyedi darabokat, még érzem rajtuk a mester keze nyomát, szinte látom amint műértő szemmel méricskéli, és ad hozzá valamit az egyéniségéből. Én a recepteket se követem pontosan, újabban már a süteményeknél sem. Szeretek változtatni, kísérletezni. Ez a zöldség is egy ilyen "na, vajon milyen lesz?" szándékból született, bár láttam valahol hasonlót. Hozzávalók:2 kg közepes uborka2 cikk fehé (A parókia konyhájából)

Ferenc pápa is követi a foci VB-t

Sokakat meglepett Brazília kiesése, de talán még meglepőbb lehetett a Vatikánba látogató braziloknak Ferenc pápa reakciója. [...] Bővebben! (Szemlélek)

Hét püspök állt ki a mesterséges fogamzásgátlás tilalma mellett

…köztük Fulton J. Sheen és Karol Wojtyła. VI. Pál pápa kétszáz püspök véleményét kérte a Humanae vitae kiadása előtt. 1967. október 4-én, az első vatikáni püspöki szinódus során VI. Pál véleményt kért a püspököktől a születésszabályozás kérdéséről. A jelenlévő kétszáz püspök közül huszonhattól érkezett írásbeli válasz 1968. május 31-ig. Többségük a fogamzásgátló tabletta engedélyezése mellett […] (Christianae)

Beer Miklós: Ez egy keresztény ország?

Egyetlen önző programjáról, a reggeli úszásról nem mond le a 75 éves váci megyéspüspök. Tabukérdések meglepő válaszokkal. [...] Bővebben! (Szemlélek)

7 tipp, hogy lelkileg is feltöltődj a nyaralás alatt

Tombol a nyár az északi féltekén, és ebből adódóan az emberek többsége ilyenkor megy szabadságra. Az ember ilyenkor izgul, előre eltervezi, hogy mi mindent fog csinálni, mennyi pénzt költ, milyen helyekre megy el. Ez idő alatt viszont kicsit felhagyunk az ‘apostolkodással’, egy rövid ideig szüneteltetjük a csoportba, közösségbe járást is. Nyáron gyakran megesik, hogy kicsit nehéz visszatérni a lelki élethez, mert mindenki eltelt az utazás élményeivel, és a lélek nem mindig tud ráhangolódni Isten dolgaira, amikor visszatér. Ezért is fontos, hogy erőforrásokat biztosítsunk közösségünk, egyházközségünk tagjai számára, hogy Istennel kapcsolatban maradjanak a szabadságuk ideje alatt is. A pihenés garantáltan sokkal jobb lesz Jézussal együtt! 2012-ben XVI. Benedek pápa, mielőtt nyaralni ment, arra buzdított minket, hogy ne feledjük, hogy bár szükséges a fizikai táplálkozásunkra és megerősödésünkre gondolnunk, (777blog.hu)

Add nekem ...

Idén Budapesten lobbizott egy francia-német tárgyalódelegáció, hogy távolodjon a magyar kormány Kínától ... Szlovákia is panaszkodik amiatt, hogy egyelőre semmiféle komolyabb kínai beruházás nincs az országban. Emellett Románia is elégedetlen, hogy egy 2015-ös megállapodás ellenére még semmi előrehaladás nincs két román atomerőművi reaktor kínai megépítése terén, ... összesen 18 kétoldalú megállapodást, illetve memorandumot írtak alá a kínai illetékesek a régiós országokkal, de egyetlen új nagyobb beruházást sem jelentettek be. Merkelék óva intettek minket Kínától, mégis indul a gigaberuházás portfolio "Európában az egyik legnagyobb akkumulátorgyár megépítéséről írt alá szerződést Türingia tartomány és a kínai CATL akkumulátorgyár Berlinben. Az eseményen nem véletlenül volt ott Merkel és Li Ko-csiang kínai miniszterelnök is ... A CATL 2022-ig 240 millió eurót fektet az Erfurt környéki ipar (reposzt.hu)

Husz János az elfelejtett reformátor

HUSZ JÁNOS AZ ELFELEJTETT REFORMÁTORHárom évvel ezelőtt volt ezen a napon kereken 600 éve, hogy 1415. július 6-án máglyán égették meg Husz János cseh prédikátort, John Wycliffe angol hittudós tanainak hirdetőjét, a róla elnevezett huszita egyház szellemi atyját.Husz - többek között - a pápai főhatalom megkérdőjelezésével, a Bibliához való visszatéréssel, és a két szín alatti áldozással a reformáció legfontosabb előfutára lett, aki tanaiért életét is feláldozta.HUSZ JÁNOS ÉLETTÖRTÉNETEHusz János - a vezetéknevét adó - Husinec faluban látta meg a napvilágot, feltehetően az 1369-es esztendő során. Tanulmányait Prága egyetemén végezte, majd pappá szentelték, a századforduló után pedig a filozófiai fakultás rektori feladatait is ellátta.Husz minden bizonnyal itt ismerkedett meg a 14. század végi angol prédikátor, John Wycliffe tanaival, aki tagadta a pápa egyház feletti főségét, a papság apostoli szegénység (Mészáros Kálmán blogja)

- Szerda [2018.07.11.] "A házad iránti féltő szeretet emészt!"

* MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 "NE FÉLJ!" & "ÉN VAGYOK!" IGE; 3 FORDÍTÁSBAN HANGZÓ ÖRÖMHÍRTÁR http://www.garainyh.hu *** http://andreas.blog.hu *** http://web.t-online.hu/garainyh/nefelj.html - Szerda [2018.07.11.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL S z e n t B i b l i a az ÚRISTEN bátorít: a z é r t "Ne félj!": Ézs 26,11 S z e n t B i b l i a m e r t : az örök VAGYOK "Én vagyok!": Jer 17,10 URam, fölemelted kezedet, de nem látják. Majd meglátják, hogy féltőn szereted népedet, és megszégyenülnek: tűz emészti meg ellenségeidet. Én, az ÚR vagyok a szívek vizsgálója, a lelkek megítélője, mindenkivel úgy bánok, ahogyan élete és tetteinek a gyümölcse szerint megérdemli. Uram! magas a Te kezed, de nem látják! de látni fogják, és megszégyenülnek, néped iránt való buzgó szerelmedet; és t (Bátorító blognapló)

- Szerda [2018.07.11.] "Uraim, mit kell cselekednem, hogy üdvözüljek?"

**************************************************** * MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 HETI ÉS NAPI IGEVERS; 3 FORDÍTÁSBAN * Naponkénti vezérigék * http://kispest.lutheran.hu/eke/enekeskonyv/web2/pageTartalom.html *, http://web.t-online.hu/garainyh/igeliturgia.html **, http://oromuzenet.blog.hu (és itt is; minden vasárnap 00:03-tól) & http://web.t-online.hu/garainyh/2.html HANGZÓ ÖRÖMHÍRTÁR - Szerda [2018.07.11.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL Heti igevers: Ézs 43,1 (*=Válasszon a 463 evangéliumi énekből) S z e n t B i b l i a Napi igevers: ApCsel 16,33 (**=A teljes igeszakasz az igeliturgiában) S z e n t B i b l i a De most így szól az ÚR, a te teremtőd, Jákób, a te formálód, Izráel: Ne félj, mert megváltottalak, neveden szólítottalak, enyém vagy! Ő pedig magához fogadta őket az éjszakának még abban az (Örömüzenet)

- Szerda [2018.07.11.] "Ne hazudjatok egymásnak, mert levetkőztétek a régi embert cselekedeteivel együtt!"

* MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 KIÍRT ÚTMUTATÓ IGE; 3*Protestáns-RÚF*Károli*Katolikus*FORDÍTÁSBAN*HANGZÓ ÖRÖMHÍRTÁR* http://www.garainyh.hu *** http://utmutato.blog.hu *** http://www.garainyh.hu/utmutato/utmutato.htm LOSUNG - Szerda [2018.07.11.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL * LELKI ELEMÓZSIA * S z e n t B I B L I A * A mai nap evangélikus igéi Ószövetség: Ézs 6,5a S z e n t B I B L I A * http://www.losungen.de Újszövetség: Ef 4,25 Ekkor megszólaltam: Jaj nekem! Elvesztem, mert tisztátalan ajkú vagyok, és tisztátalan ajkú nép között lakom. Ezért tehát vessétek le a hazugságot, és mondjatok igazat, mindenki a felebarátjának, mivelhogy tagjai vagyunk egymásnak. Akkor mondék: Jaj nékem, elvesztem, mivel tisztátalan ajkú vagyok és tisztátalan ajkú nép közt lakom: Azért levetvén a hazugságot, szóljatok igazságot, kiki az ő felebarátjával (Útmutató)

Hálaadó ima a kiszabadult thai gyerekekért

Több mint két hétig voltak a thaiföldi barlang foglyai azok a fiatal focisták, akik edzőjükkel egy kirándulás alkalmával tévedtek a veszélyes helyre. Az özönvíz miatt hosszú napokig búvárok és számos szakember dolgozott azért, hogy kiszabadítsák a fiatalokat, amely végül kedden maradéktalanul sikerült. A világot bejáró jó hír után az S4C.News közölt hálaadó imát. Urunk! Köszönjük, hogy megmentetted gyermekeidet! Uram, azt mondtad; ha ketten vagy hárman összegyűlnek a nevedben, kérjenek bármit is, megadatik. Az elmúlt napokban szó szerint vettük e szavakat, és imádkoztunk. Világszerte emberek ezrei, talán milliói imádkoztak a barlangban rekedt thaiföldi gyerekek éhhaláltól és fulladástól való megmeneküléséért. Azért imádkoztunk, hogy átjussanak a keskeny járatokon. Meghallgattad Urunk, kiáltásunkat: a miénket és az övékét is, - és végre biztonságban vannak! Urunk, azt kérted tőlünk, engedjük a bennünk (777blog.hu)

Ki akartak végezni egy főpásztort a Fülöp-szigeteken?

A pontos indíték nem ismert, ugyanis a felfegyverzett támadót megölték a rendőrök. [...] Bővebben! (Szemlélek)

A sztárfocista, aki tényleg komolyan gondolja a hitét

Romelu Lukaku, a világbajnokságon már négy gólt szerző, istenfélő katolikus csatár nemcsak a csapatával, hanem az egész világgal megosztja a hitét. Lukaku nem fogja vissza magát, amikor meg kell mutatnia hitét a világnak, erre remek példa a Belgium-Panama meccs végi jelenet, amikor térdre rogyott, hogy imádkozzon. A kép hamar elterjedt az interneten, hiszen a világklasszis támadó mögött a panamai Fidel Escobar is elmondott egy fohászt: A média tekintete alatt, a két játékos egy közös pillanaton osztozott, a könyörgők viselkedésével: a menny felé kiterjesztett karokkal - ami történetesen a keresztény imádság legrégebbi gesztusa. Lukaku Belgiumban született, kongói származású katolikus szülők gyermekeként. Szegénységben nőtt fel. „Hat éves voltam… (anyukám) a tejet vízzel hígította fel. Nem volt elég pénzünk, ami egy egész hétig kitartott volna. Nincstelenek voltunk. Nem csak szegények, hanem nincstelenek&h (777blog.hu)

THEO-DIGEST - 1/2. SZÁM - Háromdimenziós egyházi képeslapok

1/2. szám BUDAPEST 2018. július 10.Református email és facebook kultúrszemleMai szemléző: Apostagi ZoltánHáromdimenziós egyházi képeslapokReflexió reformáció 501-ben a REFORMÁCIÓI ANZIKSZ C. KÖTETRE A könyv szerzői (Békefy Lajos és Birkás Antal) nyilván megbocsátják nekem, hogy az anziksz kifejezéshez ilyen erősen ragaszkodom - ahogy ők is tették -, miközben tisztában vagyok avval, hogy minden egyes írás messze túlhaladja az üdvözlőlap kereteit, s ezt nem csupán terjedelmi vonatkozásban gondolom így (nem is gondolhatom), sokkal inkább a tartalom mondatja ezt velem. S hogy mitől háromdimenziós? Nos, a kötetben megjelenik az idő három dimenziója, a múlt, a jelen és a jövő, az Isten inspirációjának eredményeként létrejött, s a mai kor számára is üzenetet hordozó történeti reformáció, a jelenkor eseményei, valamint a jövőre nézés, s mindez Krisztus művének fényében. A könyv első (Békefy Lajos blogja)

Így lett a pogány jelképből keresztény tetoválás – olvasónk felemelő tanúságtétele

Keresztségem előtt elkapott a New Age vonal és a hippi mozgalom. Pontosan ezek hatására hirtelen felindulásból elmentem egy tetováló szalonba, ahol a béke jelet magamra tetettem. Sok évig nem is foglalkoztam vele, felkötve hordtam a frizurám, hogy mindenki lássa, mennyire hirdetem a békét. Később mikor érdekelni kezdett a vallás, felkerestem egy papot, hogy szeretnék megkeresztelkedni, majd felvenni a többi szentséget is. Mikor pogányként még, de szándékkal a szívemben olvasgattam a szimbólumok és keresztény motívumok után, szembejött velem egy cikk, ami az északi népek rúnáiról és varázslásairól írt. Már a katekézis során szerzett minimális tudásom elegendő ismeretekkel bírt afelől, hogy egyáltalán nem méltó egy ilyen jelkép ahhoz a döntéshez, amit tenni készültem. Találtam a rovásírásban is hasonló jelet, bár felfele ágazó - kereszthez hasonlító - ábrázolásban. Ez elgondolkoztatott azon, hogy helyes-e az én t (777blog.hu)

A lélek belső hangja – különböztesd meg a jót a gonosztól

Loyolai Szent Ignác a lélek tisztánlátásáról szóló tanításaiban különleges szabályokat határozott meg arra vonatkozóan, hogyan ismerhetjük fel szívünk belső hangját. A sátán hangjának felismerésére különösen nagy hangsúlyt fektetett. Nagyon jellegzetes és könnyen felismerhető a sátán hangja. „Ha a gondolatok menete rosszabbul végződik, mint ahogy korábban már elképzelted, vagy nyugtalanít, esetleg zavart kelt benned, elveszi a korábbi békét, nyugalmat és csendet, szinte biztosan a sátánnal van dolgod, tőle ered a gondolat, aki a mi örömünk és üdvösségünk ellensége.” - figyelte meg Ignác. A legtöbb esetben a fenti állítás igaz, de ezen kívül van egy plusz biztosíték a megkülönböztetésre: az ember lelki állapota. Ha a lélek a jó felé mozog, a bennünk lévő jó kedvesen szól, míg a rossz élesen, zajt és nyugtalanságot keltve beszél. Ha a lélek a rossz felé mozog, épp az ellenkezője igaz. Ilye (777blog.hu)

Egy jó lelkipásztor olyan, mint egy jó szülő

Ahogyan mindenkinek, úgy egy jó lelkipásztornak is figyelnie kell a rábízottakra. Ott van mellettük az örömeikben és ott van a szomorúságukban is. Értékeljük őket eléggé? Mint egy jó szülőnek, figyelemmel kell kísérnie, mit fogyasztunk. Meg kell mondania, mi szolgálja az egészségünket, gondoskodik a rábízottak jólétéről. Mint egy jó szülőnek, ki kell hoznia a legjobbat gyermekeiből. Ehhez kihívások kellenek, hogy bátoríthassa és vezérelhesse őket. Igazi jó példává kell válnia, és elfogadnia azt az ellenszenvet is, amit a gyermek tanúsít olykor a szülői szigorral szemben. Mint egy jó szülőnek, arra kell nevelnie a rábízottakat, hogy egyszer ők is jó szülők legyenek. A szavai nem lehetnek üresek, mindig az igazságot kell elmondania. Nem tud rávenni másokat, hogy olyan életet éljenek, amely Krisztusra mutat, míg szavai és cselekedetei nincsenek egyensúlyban. Mint egy jó szülőnek, készen kell állnia az áldozatra (777blog.hu)

Fuldokló életét mentette meg a Down-szindrómás fiú

A 17 éves úszó nemzeti hős lett hazájában. [...] Bővebben! (Szemlélek)

07.08 Vámszedők és Bűnösök Barátja

Lukács 7,29-35; 15,1-2 tovább (Velünk az Isten!)

07.09 Isten Választottja

Lukács 23,33-38 tovább (Velünk az Isten!)

07.10 Próféta

Lukács 24,13-32; Máté 21,1-11 tovább (Velünk az Isten!)

"HADAD MINDHALÁLIG TIETEK!" - SZÍVEMET, SZAVAMAT KÜLDÖM NEKTEK

(Békefy Lajos blogja)

Folytatjuk a harcot...!

Folytatjuk a harcot a kárpátaljai magyar tannyelvű oktatási rendszer fennmaradásáért, és nem fogjuk feladni az elveinket az ukrán oktatási törvény életbe léptetése kapcsán Kijevvel folytatandó egyeztetéseink során - jelentette ki a Kárpátaljai Magyar Pedagógus Szövetség (KMPSZ) elnöke szombaton Felsőszinevéren, a XXVI. Kárpátaljai Nyári Szabadegyetem kárpátaljai magyar oktatásról tartott panelbeszélgetésén. Előadásában Orosz Ildikó kifejtette, az új ukrán oktatási törvény tavalyi elfogadása óta elmúlt csaknem egy év "az iszapbirkózás jegyében telt el", mivel alig sikerült előrehaladást elérni a kárpátaljai magyarságra nézve rendkívül hátrányos jogszabály ügyében. Hozzátette, a legnagyobb probléma az, hogy Ukrajnában a kárpátaljai magyarok esetében az oktatásügyből politikai kérdést kreáltak. Folytatódik a küzdelem a kárpátaljai magyar tagozatokért - magyarhirlap.hu „Csapataink harcban álln (reposzt.hu)

1. oldal a 271-ből. || Következő oldal