Blogok

Ebben a rovatunkban keresztény, elsősorban evangélikus blogokat szemlézünk. Ezek azonban nem részei az evangelikus.hu tartalmának, a címek minden esetben az eredeti megjelenési helyre mutatnak.

Archív rekordok száma: 33951 || 1. oldal a 340-ből. || Következő oldal

Sztrájkolnak a szociális ágazat dolgozói szerdán

Ha addig sikerül a kormánnyal megállapodni a még elégséges szolgáltatásokról - jelentette be a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének (MKKSZ) elnöke hétfői budapesti sajtótájékoztatóján. [...] Bővebben! (Szemlélek)

A Papp válaszol – már könyvben is!

Örömmel jelentjük be, hogy heteken belül megjelenik a 777 első saját kiadású könyve: A Papp válaszol kötetben Papp Miklós görögkatolikus pap mély, emberséges és elgondolkodtató írásait adjuk közre! A Papp válaszol rovatot tavaly novemberben indítottuk el: az volt a célunk, hogy a titeket érdeklő kérdésekre részletes, hasznos és mély válaszokat kaphassatok egy arra szakavatott embertől. Papp Miklós görögkatolikus pap és családapa remek választás lett: a kezdetektől fogva nagyon komolyan vette az új kihívást, minden kérdésre alapos választ írt, így nagyon hamar rendkívül népszerű lett a sorozat, a nyári szünetet követően is egyértelmű volt, hogy folytatni szeretnénk a közösen megkezdett szolgálatot. Az egyéves születésnapot különleges módon ünnepeljük meg: Papp Miklós válaszait könyv formájában is megjelentetjük! Hónapokig tartó előkészületek kezdődtek meg a nyár elején, amelyekbe izgatottan vetettük (777blog.hu)

Miért lesz attól jobb nekem, ha Istenre hagyatkozom?

Keresztény közegben sokszor kapjuk azt a tanácsot, amikor épp nagy döntések előtt állunk, vagy valami problémával küzdünk, hogy „Bízd csak Istenre!”. Néha már szinte közhelyesnek érezzük ezt a kifejezés, de vajon mi a mélyebb értelme? Miért lesz attól jobb, ha Istenre bízom azt az adott problémát, döntést? Istenre rábízni valamit az egyik a legnehezebb dolog, pedig olyan könnyűnek tűnik. Ha jobban belegondolunk, csak szívből át kell(ene) adnunk a kezébe azt az adott gondot, és máris megkönnyebbülünk… vagyis, megkönnyebbülnénk, ha ez a mindennapi életben ennyire könnyen menne. De nem ilyen egyszerű. Miért? Mert mi emberek vagyunk, Isten pedig Isten, és egyszerűen képtelenek vagyunk belegondolni abba, hogy Ő milyen szemszögből lát egy-egy olyan szituációt, ami nekünk álmatlan éjszakákat okoz. Még ha az eszünkkel fel is tudunk sorolni számtalan érvet, hogy Isten miért mindenható és számba vesszük az összes alka (777blog.hu)

Hiszünk-e a bűnök bocsánatában?

 Csaba testvér Keresztény Tanösvényének kilencedik állomásához érkeztünk. [...] Bővebben! (Szemlélek)

- Hétfő [2019.11.11.] "Leányom, hited megtartott téged, menj el békességgel!"

* MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 "NE FÉLJ!"                          & "ÉN VAGYOK!" IGE; 3 FORDÍTÁSBAN HANGZÓ ÖRÖMHÍRTÁR        http://www.garainyh.hu  ***  http://andreas.blog.hu ***  http://web.t-online.hu/garainyh/nefelj.html      - Hétfő [2019.11.11.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL               S z e n t    B i b l i a   az ÚRISTEN bátorít: a z é r t   "Ne félj!":  Lk 8,50 S z e n t    B i b l i a    m e r t : az örök VAGYOK   "Én vagyok!":  3Móz 19,3   Amikor Jézus ezt meghallotta, ezt mondta neki: „Ne félj, csak higgy, és meggyógyul.”   Anyját és apját mindenki tisztelje. Tartsátok meg nyugalomnapjaimat. Én, az ÚR, vagyok a ti Istenetek.   Jézus pedig mikor ezt hallotta, felele néki, mondván: Ne félj; csak higyj, és megtartatik.   Az (Bátorító blognapló)

- Hétfő [2019.11.11.] "Mindenkor Isten dicsőíttessék Jézus Krisztus által, akié a dicsőség és a hatalom örökkön-örökké!"

**************************************************** * MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 HETI ÉS NAPI IGEVERS; 3 FORDÍTÁSBAN * Naponkénti vezérigék * http://kispest.lutheran.hu/eke/enekeskonyv/web2/pageTartalom.html *, http://web.t-online.hu/garainyh/igeliturgia.html **, http://oromuzenet.blog.hu (és itt is; minden vasárnap 00:03-tól) & http://web.t-online.hu/garainyh/2.html HANGZÓ ÖRÖMHÍRTÁR - Hétfő [2019.11.11.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL       Heti igevers: 2Kor 6,2 (*=Válasszon a 463 evangéliumi énekből) S z e n t B i b l i a Napi igevers: 1Pt 4,8 (**=A teljes igeszakasz az igeliturgiában) S z e n t B i b l i a Mert ő mondja: „A kegyelem idején meghallgattalak, és az üdvösség napján megsegítettelek. Íme, most van a kegyelem ideje! Íme, most van az üdvösség napja!”     Mindenekelőtt legyetek kitartóak az egymás irá (Örömüzenet)

- Hétfő [2019.11.11.] "Ország, ország, ország! Hallgass az Úr szavára!"

* MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 KIÍRT ÚTMUTATÓ IGE; 3*Protestáns-RÚF*Károli*Katolikus*FORDÍTÁSBAN*HANGZÓ ÖRÖMHÍRTÁR* http://www.garainyh.hu *** http://utmutato.blog.hu *** http://www.garainyh.hu/utmutato/utmutato.htm LOSUNG - Hétfő [2019.11.11.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL * LELKI ELEMÓZSIA *       S z e n t B I B L I A * A mai nap evangélikus igéi Ószövetség: 1Sám 12,15 S z e n t B I B L I A * http://www.losungen.de Újszövetség: Róm 16,19b Mert ha nem hallgattok az Úr szavára, hanem föllázadtok az Úr parancsa ellen, akkor ellenetek fordul az Úr, ugyanúgy, mint őseitek ellen. De szeretném, ha bölcsek lennétek a jóra, és képtelenek a rosszra.  Ha pedig az Úr szavára nem hallgattok, és az Úr szava ellen engedetlenek lesztek: az Úrnak keze ellenetek leend, miként a ti atyáitok ellen. Örülök azért rajtatok; de akarom, hog (Útmutató)

Még hogy nincs jó keresztény humor – íme 13 zseniális mém!

Rátaláltam Instagramon a Keresztény Mémek fiókra, ahol zseniálisan szellemes és ötletes képeket készítenek. El is határoztam, hogy összedobok egy cikket a legjobbakból, de komoly nehézségbe ütköztem: gyakorlatilag mindegyik képen hatalmasat nevettem és az ismerősi köröm kilencven százalékát elkezdtem bombázni vele. A mémek gyakran csak simán humorosak, de néha rendkívül elgondolkodtatóak, egy görbe tükör a keresztény mindennapjainkban! Íme a lehetetlen feladat, avagy szubjektív módon az elmúlt időszak legjobb bejegyzései!   Biztos te ismersz olyat, aki arra vár, hogy Isten elküldi a nagy Ő-t a számára! Na, ők pont így érzik magukat:           A bejegyzés megtekintése az Instagramon                   #keresztenymemek #mkm #magyarkeresztenymemek Keresztény Mémek (@keresztenymemek) által megosztott bejegyzés, Nov 2., 2018, időpont: 7:19 (PDT időzóna szerint) A keresztény párkapcsolatok néha fénysebességgel k (777blog.hu)

Radnóti Zoltán: Az őszinte párbeszéd életet ad

A Keresztény–Zsidó Tanács társelnöke az iszlám értékeiről, a vallások közötti dialógusból fakadó együttcselekvés erejéről nyilatkozott. [...] Bővebben! (Szemlélek)

Életadó Szentföld

Ön évek óta vezet zarándoklatokat a Szentföldre „Bibliával a kezében”. Mesélne erről? Számos módja van, hogy a Szentföldre menjünk. Az egyik legalapvetőbb módja, hogy „Jeruzsálemtől kezdve” (vö. Lk 24,47) megpróbáljuk megérteni a Bibliát. Amikor valaki újra rátalál a Szentírásra, máshogy elevenednek meg előtte az események. Sok zarándok beszámolt már erről. Sokan mondják: Most, hogy hazatértem, kezdem felfogni a Bibliát. mert jobban el tudják helyezni az eseményt. A Bibliának helyben történő olvasása azt jelenti, hogy testet ölt, láthatóvá, szagolhatóvá és tapinthatóvá válik mindaz, ami eddig csak egy mentálisan stimuláló olvasás volt, amit a Szentföldtől távol nem kaptunk meg. Sok éven keresztül végeztem a biblikus tanulmányaimat, de amikor a Szentföldre mentem, kinyílt a szemem: nem elegendő a Szentföld a Biblia olvasásához, de ha nem olvasod a Bibliát a Szentföldön, akkor a bibliaolvasásod (#BIBLIAKULTÚRA)

„Nekem az a gyógyszer, ha szolgálhatok az énekemmel” – Sillye Jenő

Aki kicsit is érdeklődik a keresztény könnyűzene iránt, annak nem kell bemutatni Sillye Jenőt, hiszen a neve összeforrt ezzel a műfajjal. A népszerű művész 72 évesen is fontosnak tartja, hogy minden nap ott legyen a templomban és énekeljen az Úr Jézusnak, pedig betegségei miatt már le kellett mondania bizonyos dolgokról. Ezekről is mesélt a vasarnap.hu-nak adott interjújában. A keresztény zenei körökben legendának számító énekes öt évvel ezelőtt stroke-ot kapott, azonban nagyon jó kezekbe került, ami segítette gyógyulását. „Éppen öt évvel ezelőtt ugyanebben az időben kaptam az első stroke-ot, bár már azelőtt is szedtem gyógyszert a magas vérnyomás miatt. A túlhajszolt élettempóm közrejátszhatott ennek a kialakulásában. Bár alapvetően jól éreztem magam egészségileg. Szerettem azt csinálni, amit Isten rám bízott. Aztán éppen egy zenei evangelizációról autóztunk hazafelé Borka Zsolttal – én vezettem –, m (777blog.hu)

Ha ő velünk, ki lehet ellenünk?

Az aggodalmak és a félelmek az életünk részét képezik, azonban nem mindenki tanul meg harcolni ellenük. Ahelyett, hogy észrevennénk Isten kegyelmét a mindennapokban, sokszor hagyjuk, hogy a félelmeink bénító erőként elhatalmasodjanak rajtunk. Hol van a kiút ebből? (KötőSzó)

Algoritmus-bíró (prédikáció, Ítélet vasárnap, 2019.11.10.)

textus: LK 11,29-30.32„29Amikor pedig egyre nagyobb sokaság gyülekezett hozzá, ő így kezdett beszélni: Ez a nemzedék gonosz nemzedék: jelt követel, de nem adatik neki más jel, mint Jónás próféta jele. Amikor pedig egyre nagyobb sokaság gyülekezett hozzá, elkezdett beszélni: „Ez a nemzedék gonosz nemzedék: jelt követel, de nem adatik neki más jel, mint a Jónás próféta jele. 30Mert amiképpen Jónás jel volt a niniveiek számára, úgy lesz az Emberfia is jellé ennek a nemzedéknek. Mert amiképpen Jónás jellé vált a niniveiek számára, úgy lesz az Emberfia is jellé ennek a nemzedéknek.[…] 32Ninive lakói feltámadnak az ítéletkor ezzel a nemzedékkel, és elítélik, mert ők megtértek Jónás prédikálására, de íme, nagyobb van itt Jónásnál. A ninivei férfiak feltámadnak az ítéletkor ezzel a nemzedékkel, és elítélik, mert ők megtértek Jónás prédikálására; de íme, itt nagyobb van Jónásnál.” Mostanában soka (Gyülekezetépülő)

“A zenén keresztül teszek tanúságot a hitemről” – interjú Boros Misivel

Boros Misi öt évvel ezelőtt tűnt fel a Virtuózok tehetségkutatójában: a még mindig csak 16 éves pécsi zongoraművész nemcsak hihetetlen tehetségével nyűgözte le a nézőket, hanem rendkívüli személyiségével is. Ez pedig azóta sem változott: a hírnév ellenére ugyanolyan  szerény maradt, már-már zavarbaejtően udvarias, lexikális tudása pedig irigylésre méltó. Beszélgetés a komolyzenéről, a magyar zene örökségéről, a mentorról, a hitről – és még Lewis Hamiltonról is! Még Boros Misi vagy már Boros Mihály? A legtöbb helyen Misinek hívnak, és ezt kimondottan szeretem is. A név is segít képviselni azt az énemet, amelyet öt évvel ezelőtt a Virtuózokban megmutathattam, illetve külföldön is sokkal könnyebben mondják ki a Misit, mint azt hogy Mihály. Természetesen nem tudom mit hoz a jövő, lehet hogy majd egyszer lesz egy éles váltás, de a Misi a szívemhez nőtt. Hihetetlen, de már öt év eltelt azóta, hogy indult (777blog.hu)

Engedd megtörténni!

Az igazi megtérés közösségi ügy.   Amikor fényezed magad, kemény, lekicsinylő, megszégyenítő vagy, az nem a Szentlélek hangja benned! Tanulj tőle szelídséget! Ami épít, buzdít, támogat, vigasztal téged vagy másokat, az a Szentlélek benned szóló tiszta hangja. Hagyatkozz rá! Ne dédelgesd az önutálatodat, mert bármikor átcsaphat gyűlöletbe mások felé. Inkább szeresd önmagadat, mint a Szeretet ajándékát! A szívbeli megtérés ajándéka a szív tisztasága. Élj a tiszta szívűek boldogságában! A megtérés folyamata a mag halála és szárba szökkenése. A keresztségeddel kezdődött. Engedd megtörténni, ami ott már megtörtént, az átváltozást! Az igazi megtérés soha nem maradhat magánügy. Közösségi ügy, mert elindít a társadalom kirekesztettjei, a leselejtezett, megvetett emberek felé! Akiknek az egyház szent hagyományőrző egyesület, vagy a tiszták gyülekezete, azok ma sem válla (Szemlélek)

A normalitásról

Több londoni színház is eltörli a közönség megszólításánál használt „hölgyeim és uraim" kifejezést, nehogy megsértse a magukat nem kizárólag két nem alapján meghatározó nézőket. Törlik a „hölgyeim és uraim” megszólítást a londoni színházakban a gendersemlegesség jegyében - Origo Valamikor, nem is olyan régen, még egyértelmű és magától értetődő volt, hogy mi a normális. Például az, hogy van férfi és van nő, van apa, és van anya. Például az, hogy van család. Például az, hogy van haza, és van nemzet. Például az, hogy van Isten. De aztán megtanították nekünk, hogy amit normálisnak tartottunk, az csupán belénk ivódott előítélet. Mert tulajdonképpen, ha belegondolunk, mi is az, hogy férfi, avagy nő? Belénk nevelt szerep. Mi is az, hogy haza? Egy ránk hagyományozott érzelmi fikció, törzsi maradvány. Mi is az, hogy isten? Vallástörténeti fenomén, egy letűnt tudatforma ittmaradt emléke.