Böjt – 2020: Minden ösvény sötét

Böjt – 2020: Minden ösvény sötét

Share this content.

Forrás: Luther Kiadó, Visszhang című kötet
2020 böjtjében a Luther Kiadó gondozásában megjelent Visszhang – Imádságok, olvasmányok című kötet gondolatainak megosztásával készülünk húsvétra. – Nincs erőm harcolni, új utakat, célokat, reménységet keresni.
Uram, nem érzek semmit. Már lelkem hidegét sem. Nem fáj a magány, nem vonz az élet, nem látom a holnapot. Az idő úgy süvít fülem mellett, mint a szakadékba zuhanó kő – nincs
célja, csak a véletlen, a megszokás hajtja. Napjaim unottan tovább peregnek, de merre, minek? Cél nélkül, irány nélkül keringek életem keretei között. Reggel fölkelek, dolgozom, este lefekszem – ahogy az autót is továbbviszi, ha ki is fogyott belõle az üzemanyag, saját tehetetlensége.
S most már oly mindegy, hogyan jutottam idáig. Sem másokat vádolni, sem bűntudatot érezni nincs erőm. A jó tanácsok, a biztatások is leperegnek rólam – minden út bizonytalannak, valószínűtlennek tűnik. Lásd, Uram, legyőzettem, nem látok kiutat. Nincs erőm harcolni, új utakat, célokat, reménységet keresni. Belefáradtam.
Mégis, te azt mondtad, a megrepedt nádat nem töröd el, a pislogó mécsest nem oltod ki. Saját erőmben már nem bízhatok – te legyél hát az, aki erőt ad. Nincsenek már céljaim – te mutass célt, Uram, széteső életemnek. Nincs már miben reménykednem – te adj új reményt nekem. Ha már nem bírnám megtartani életem terhét, ha összeesnék – add, hogy a te kezedbe zuhanjak, Uram.
Címkék: Luther Kiadó - Visszhang - böjt -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!