Böjt – 2021: Tavaszi szellő

Böjt – 2021: Tavaszi szellő

Share this content.

Szöveg: Lovas Zsuzsanna Lux
Tavasz van. Most már „hivatalosan” is. Ahogy kinyitom az ablakot, friss levegő szűrődik a szobámba. A háttérben online órák szavai keveredek. Egyik szobából egy „orosz cár”-ról szól a szövegértő gyakorlat, a másikban matematikát tanul a gyermek. Én éppen szünetet tartok. Jó lenne megreggelizni, de a következő órára már készülni kell…

Minden óra előtt hittel imádkozom, hogy ne a legfontosabb pillanatban szakadjon meg az internet.

Nézek, látok, izgulok. Gyermek előtt a gép, előtte a füzet (megjegyzem: alig fér el együtt az asztalon). Látom, hogy próbál figyelni a gyermek, de néha lemarad és onnan már számára vége az órának.

Egy-egy család madárhangja, anya főzésének a háttérzajai vagy az éppen lyukas órában lévő testvérek rohangálása színesíti az órát.

 – Tanárnő! Hol a fal? – hangzik a kérdés… Itt néhányan újra elvesznek…

 

És valóban! Hol a fal?

Régebben azt éreztük, hogy a fal biztonságot ad, megvéd. Ma már a fal csak gondot okoz, elválaszt egymástól…

- Nem tudunk a falra menni! – hangzik a gyermekek válasza.

 

Én már a „falon”  túl vagyok. Már nem gondolom, hogy véd, sőt, azért imádkozom, hogy a tavaszi szél fújja el az összes falat!

Imádkozom, mert hitem szerint csak Isten építheti fel újra azokat a falakat, amelyekben a biztonság, a szeretet, a rend lesz az úr.

 

Imádkozz te is!

Címkék: böjt - Lovass Zsuzsanna -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!