Böjti sorozat tizenegyedik rész: A keresztények böjtje

Böjti sorozat tizenegyedik rész: A keresztények böjtje

Share this content.

Videó: Győri András Timótheus
A húsvétot megelőző negyvennapos böjt a keresztények számára bűnbánati időszak, amely alkalmat ad a lemondásra, a hitben való elmélyülésre és kiengesztelődésre, hogy méltóképpen felkészülhessenek a húsvétnak, Jézus Krisztus feltámadásának megünneplésére. Az evangelikus.hu oldalán az idei böjti időszakban videós sorozatot indítunk, amelynek egyes részeiben evangélikusok vallanak arról, mit jelent számukra a böjt, hogyan böjtölnek.

Krisztus halála után az egyház rendjébe keleti hatásra bekerült a szigorú böjt és az aszkézis. De az egyházban paradox módon nem csak a szegénység és önfeláldozás, hanem a fényűzés és a dőzsölés is benne volt. Krisztus megváltása, értünk hozott áldozata háttérbe szorult. A szentek és az emberek előtérbe kerülésével az egyház tévútra tért, eltávolodott a Szentírás alapjaitól. Ezért volt szükség többek között a reformációra - mondja Győri Gábor esperes videósorozatunk tizenegyedik részében a keresztények böjtjéről.

Címkék: böjt - sorozat - kereszténység -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!