Böjti imádság – Atyám, bocsáss meg nekünk, mert nem tudjuk, mit cselekszünk!

Böjti imádság – Atyám, bocsáss meg nekünk, mert nem tudjuk, mit cselekszünk!

Share this content.

Szöveg: Kőrösi Krisztina, fotó: illusztráció, sorozatszerkesztő: Galambos Ádám
Böjt 2017 – „Maga a békesség Ura adjon nektek mindig minden körülmények között békességet. Az Úr legyen mindnyájatokkal!” (2Thessz 3,16) Az evangelikus.hu böjti sorozatában Kőrösi Krisztinának, a Nádasdi Evangélikus Egyházközség lelkészének az imádságát olvashatja.

Mennyei Atyám! Sokan nem értették meg a te szándékaidat és nem ismerték fel Fiadban megváltó kegyelmedet. Olykor én is e sokaság számát szaporítom.

Úr Jézus, kérlek értem is imádkozz Atyádnál, amikor én sem értelek Téged, nem fogom fel, hogy a te utaid mások, mint az enyémek. Amikor véges elmém nem tudja befogadni a te végtelen irgalmad.

Imádkozz értem akkor is, amikor tanácsaid, vezetésed és szavaid süket fülekre találnak nálam. Amikor nem hallom meg szelídségre, türelemről intő figyelmeztetésed. Amikor nem hallom meg kegyelmes szereteted féltő hangját.

Akkor is kérd Atyád bocsánatát számomra, amikor látásomat homályosítja el mindaz, amit egyáltalán nem kellene meglátnom. Bocsásd meg, amikor másokat kritizálok és szűkmarkúan mérem a nagyvonalúságot. Bocsásd meg, amikor azt nem látom meg, amit meg kellene: a segítségre hívó, szeretet kolduló tekinteteket, a vigasztalásra szoruló szomorú szíveket vagy saját tévedéseimet.

Imádkozz értem akkor is, amikor bezárul szívem önmagába, és elfelejt adni, szeretni. Amikor lelketlen világunkban én magam is lelketlenné válok.

Uram! Várom húsvét reggelét, a feltámadás ünnepének hajnalát. Az ébredő reménysugarakat. Az új esélyt. Fogadd bűnbánatomat kegyelmesen, és építsd újjá életemet. Add meg nekem az értés, a hallás és látás képességét, hogy életem neked tetsző legyen, s a téged áldó és szerető emberek közösségébe tartozhassam. Ámen.

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!