Böjti imádság – A felebarátért

Böjti imádság – A felebarátért

Share this content.

Szöveg: Kovács Viktor, fotó: illusztráció, sorozatszerkesztő: Galambos Ádám
Böjt 2017 – „Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt” (Fil 4,6). Böjt idején külön súlyt nyer az imádság. Az evangelikus.hu böjti sorozatában Kovács Viktor, az Ajkai Evangélikus Egyházközség lelkészének imádságát olvashatja.

Uram, köszönöm neked az örök élet ajándékát.

Köszönöm, hogy te vagy az, aki munkálod bennem és minden benned hívőben.

Köszönöm, hogy életem az örök élet fényében nem csak magamról szól, hanem másokról is.

Add, Uram, hogy felismerhessem felebarátaimat. Kérlek ne hagyj beleesni személytelen általánosításba, de add, hogy ne is méricskéljem a magam gyártotta mérlegen ki felé fordulok oda. Hozd őket elém, add, hogy megláthassam, meghallhassam, megérezhessem, hogy ők az én felebarátaim. Tudom, hogy most, ebben a pillanatban is, vannak olyanok, akiknek rám van szükségük. Hadd tudatosuljon bennem, hogy a Krisztus-követésemben nekem is szükségem van rájuk! Hadd gyakorolhassam az irgalom tetteit, ahogyan tőled is kaptam.

Legyek, Uram, váratlan segítség másoknak. Legyek, Uram, emberileg ki nem számítható követed az irgalomban. Legyek, szereteted eszköze felebarátom számára, még ha ki is kell lépnem megszokott kereteim közül.

Köszönöm, hogy mindezt az örök élet fényében tehetem meg. Add, hogy ez a fény másokat is bevilágítson, különösképpen is azokat, akiket ma felebarátomként szánsz. Ámen

Olvasmány: Lk 10,25-37

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!