Böjti imádság – A megbocsátás gyakorlásáért

Böjti imádság – A megbocsátás gyakorlásáért

Share this content.

Szöveg: Kovács Viktor, fotó: illusztráció, sorozatszerkesztő: Galambos Ádám
Böjt 2017 – „Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt” (Fil 4,6). Böjt idején külön súlyt nyer az imádság. Az evangelikus.hu böjti sorozatában Kovács Viktor, az Ajkai Evangélikus Egyházközség lelkészének imádságát olvashatja.

Uram, hálás vagyok a teremtett világért, s benne mindenért, amit létrehoztál. Köszönöm, hogy nem hagytad magadtól távol elpusztulni, hanem elküldted szent Fiadat, hogy általa eljuthassunk hozzád. Köszönöm, hogy nem kell reménytelenül várnom a te szeretetedre, mert már ebben az életben is megtapasztalhatom azt. Hálás vagyok, amiért ennek a szeretetnek nem csupán „fogyasztója”, de eszköze is lehetek a te kezedben. Uram, ne engedd, hogy eltántorodjak a te szeretetedtől, hanem mindig úgy adhassam tovább, ahogyan tőled kaptam!

Uram munkáld bennem a megbocsátás képességét. Legyen mindig szemem előtt mindent megbocsátó szereteted, amellyel magadhoz hívsz mindeneket. Uram, add, hogy ne a saját – sokszor félrevezető – érzéseimtől várjam a megbocsátás valódiságának, hanem a te szeretetedből táplálkozva tudatos döntést hozhassak: megbocsátok. De Uram, ha lehetséges, akkor – Szentlelked által – koronázd meg ezt a döntést az elengedés szabadságával is.

Köszönöm Uram, hogy a megbocsátással gyógyítod lelki sebeimet és a világ sebeit is. Köszönöm, hogy benned gyógyulásra, felépülésre, újjászületésre van lehetőségem. Uram, add, hogy a megbocsátásban való igyekvésben soha ne fáradjak el, és mindig kész legyek dicsérni téged érte. Ámen.

Olvasmány: Mt 18,21-35

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!