Böjti imádság – A testi betegségben szenvedőkért

Böjti imádság – A testi betegségben szenvedőkért

Share this content.

Szöveg: Kovács Viktor, fotó: illusztráció, sorozatszerkesztő: Galambos Ádám
Böjt 2017 – „Nyomorúságom idején az Úrhoz folyamodom, kezem éjjel is kitárom feléje lankadatlanul” (Zsolt 77,3). Böjt idején külön hangsúlyt nyer az imádság. Az evangelikus.hu böjti sorozatában Kovács Viktor, az Ajkai Evangélikus Egyházközség lelkészének imádságát olvashatja.

Megváltó Jézusunk! Annyiféleképpen legyőzhetted volna a bűn és a halál hatalmát, de te mégis fel akartad venni a mi terheinket, hogy így szabadíts meg tőlük. A szeretet volt az, ami indított téged erre. Ezért a szeretetedért esedezünk most.

Kérünk, légy azokkal, akik testi betegséget hordoznak. De légy ott velük úgy, hogy ne csak tudják, de meg is érezhessék a te mindent elhordozó jelenlétedet.

Urunk, tudjuk, hogy akaratod megvalósul a világban. Tudjuk, hogy életünk folyása is ebbe simul bele. Azt is tudjuk, hogy a te akaratod és terved a mi életünk felől nem rossz, hanem jó. Mégis újra és újra meg kell rogynunk a bűn, a baj és a betegség terhe alatt. Minden nap rászorulunk a te munkádra, a te dicsőséges győzelmedre. Neked hatalmad van elvenni a fájdalmat, hatalmad van gyógyulást hozni. Kérünk add nekünk ezt a kegyelmedet!

Legyél az orvosokkal, az egészségügyben dolgozókkal, vezesd kezüket, hogy elvégezhessék azt a szolgálatot, amire elhívtad őket.

Legyél élő reménysége azoknak, akik már semmiben sem reménykedhetnek. Adj megnyugvást azoknak, akik hamarosan színed elé járulhatnak.

Urunk, ha elhozod a gyógyulást, add, hogy akkor se feledkezzünk meg rólad, hanem dicsőítsünk téged nagy kegyelmedért, és a tőled kapott időt – hűséges gyermekeidként felhasználva – másoknak is átadhassuk örömhíredet. Ámen

Olvasmány: Mk 1,40-45

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!