Böjti készülés a Közel zenekarral

Böjti készülés a Közel zenekarral

Share this content.

Szöveg és fotó: Adámi Mária
Győr – Az Evangélikus Hittudományi Egyetem hallgatóiból álló Közel zenekar szolgált 2017. április 3-án a Fiatalok istentisztelete (FIT) alkalmán a győri Öregtemplomban. A Győri Evangélikus Egyetemi Lelkészség által szervezett programon Pángyánszky Ágnes, a teológusotthon lelkésze hirdette Isten igéjét.

Közös énekléssel és igehallgatással készülhetünk az előttünk álló nagyheti és húsvéti ünnepnapokra – fogalmazta meg az este témáját a házigazda, Bogdányi Mária győri egyetemi lelkész.

Köszöntője után a Közel tagjai adtak színvonalas és örömteli hangulatú koncertet. Az elhangzott ifjúsági énekek és korálfeldolgozások szövegét a jelenlévők a kivetítő segítségével követhették nyomon. A dalok szünetében sor került az EHE rövid bemutatására, illetve a teológia által nyújtott továbbtanulási lehetőségek ismertetésére is.

Isten megadja számunkra azt, ami elégséges. Ez a böjt üzenete – mondta Pángyánszky Ágnes Lk 11,3 alapján tartott prédikációjában. „Jézus önmaga válik kenyérré számunkra, és ellát bennünket mindennel, amire szükségünk van” – hangsúlyozta az igehirdető.

A koncert végén a zenekar tagjai a hallgatóság figyelmébe ajánlották hamarosan megjelenő CD-jüket is.

A Közel tagjai:

Baranyay Bence, Kőszeg

Nagy Szabolcs, Győr

Sikter András, Porrogszentkirály

Sikter Anna, Porrogszentkirály

Szidoly Roland, Bük

Vincze Délia, Orosháza

Wölfel Mihály, Kőszeg

Címkék: Közel zenekar - Győr - böjt -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!