Boldog születésnapot, Bandi bácsi!

Boldog születésnapot, Bandi bácsi!

Share this content.

Forrás: honvedelem.hu. Fotó: Tóth László
Budapest – A kilencvenöt éves Frankó Endre nyugállományú főhadnagy születésnapját ünnepelték a Gaudiopolis Békásmegyeri Evangélikus Szeretetházban szeptember 3-án. A legendás második világháborús Puma vadászrepülő-osztály pilótáját dr. Papp Ferenc ezredes is felköszöntötte.

A HM Társadalmi Kapcsolatokat Koordináló Főosztály vezetője a szeretetház könyvtárában miniszteri emléklappal és A Magyar Légierő 100 éve, 1918–2018 című könyvvel ajándékozta meg Bandi bácsit. A köszöntésen részt vett Hochstein András is, aki szinte „örökbefogadott fiának” tekinti a pilótát.

Bandi bácsi 1923. szeptember 2-án született Egerben. A repülést idősebb fiútestvére, László által szerette meg, aki egy légi harcot követően eltűnt. A két fiú minden hétvégén gyalog vagy biciklivel tette meg az Eger–Gyöngyös ötven kilométeres útvonalat. Öccse Tibor is repült, ő egyházi tisztséget is viselt, a józsefvárosi gyülekezetnek egy időben a felügyelője is volt. Frankó Endre 1942-ben jelentkezett a repülőakadémiára.

A cikk a Honvédelem.hu oldalon folytatódik.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!