A „sztriptíz-lelkész” – Történetek Bolla Árpád evangélikus lelkészről – Archív felvétel!

A „sztriptíz-lelkész” – Történetek Bolla Árpád evangélikus lelkészről – Archív felvétel!

Share this content.

Videó: Zákeus Média Centrum
Ősagárd – Bolla Árpád az ősagárdi gyülekezetben életútjáról vallott ezen az 1989-ben készült archív felvételen. Sajátos humorral, biblikus szemlélettel mesélte el életének még a legnehezebb szakaszait is. A bizonyságtevés után prédikációját is megnézhetik. (Elnézést kérünk az esetleg előforduló képi és hanghibákért.)

Bolla Árpád Szegeden született, de Mezőhegyesen és Orosházán nőtt fel. Hívő evangélikus családja rendszeres templomba járó volt, ő azonban a Keresztény Ifjúsági Egyesület (KIE) evangélizációinak hatására tért meg, édesapja korai halála után. Lelkész lett, de az Ordass Lajos püspök melletti nyílt állásfoglalása miatt még a Luther-kabáttól való megválás is felmerült benne. El is nevezték ezért akkoriban „sztriptíz-lelkésznek”. Minden bizonnyal ő lett egyházunk egyik legtovább segédlelkészi státuszban szolgált lelkésze. Világi állása volt, villanyszerelőként, majd később technikusként dolgozott, s bejárta a világot. Mellette pedig, amikor csak tudott, és ahol csak tudott szolgált: gyülekezeteket járt és előadásokat tartott a bibliai helyeken tett útjairól. Tapasztalatai később is fontos segítséget jelentettek egyházunknak. Fáradhatatlanul küzdött azért, hogy az akkori viszonyok között az egyházi munka ne álljon le: ifjúsági csoportokat szorgalmazott, Piliscsabára fatemplomot hozott Németországból, a rendszerváltás után pedig erdélyi menekülteknek menekültházat alapított. Már nyugdíjas korában Brazíliában magyar nyelvű óvodát alapított, aztán hazatérve, amikor súlyos betegséget diagnosztizáltak nála, a kórházi betegek közötti szolgálatban találta meg az Isten által előtte kinyitott kaput.

Életéről és szolgálatáról:

Igehirdetés:

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!