Az Öt Templom Fesztivál házigazda gyülekezeteinél járt a Gasztroangyal

Az Öt Templom Fesztivál házigazda gyülekezeteinél járt a Gasztroangyal

Share this content.

Forrás: Karzat Színház Nonprofit Kft.
Győr – Néhány nappal az Öt Templom Advent indulása előtt, Borbás Marcsi és a Gasztroangyal stábja, a fesztivál házigazda gyülekezeteinél járt, hogy megmutathassa nézőinek a különböző vallási közösségek adventi, hanukai készülődését.

Győr-Újváros megújult házai között Dimény Gábor építész és Pál Kálmán fesztiváligazgató kalauzolta a stábot templomtól templomig, parókiától parókiáig, ahol karácsonyi, hanukai receptekkel várták őket a gyülekezetek lelkészei és segítőik.

Néhány nappal az Öt Templom Advent indulása előtt, Borbás Marcsi és a Gasztroangyal stábja, a fesztivál házigazda gyülekezeteinél járt, hogy megmutathassa nézőinek a különböző vallási közösségek adventi, hanukai készülődését. Győr-Újváros megújult házai között Dimény Gábor építész és Pál Kálmán fesztiváligazgató kalauzolta a stábot templomtól templomig, parókiától parókiáig, ahol karácsonyi, hanukai receptekkel várták őket a gyülekezetek lelkészei és segítőik.

A két napos forgatás horgászattal indult, sok főzéssel folytatódott és egy közös vacsorával zárult, a Gasztroangyal történetének legnagyobb asztalánál.

Az adventi adásból, a Duna televízió nézői, december 12-én délután, nem csak különleges ünnepi recepteket tanulhatnak, de megismerhetik Győr-Újváros gyülekezeteinek példa értékű közösségét, vallásokon és kultúrákon átívelő, egymást segítő, egymást támogató szövetségét.

Mindazokat pedig, akik erről személyesen is szeretnének meggyőződni, november 27-től nagy szeretettel várnak a szervezők egy utca öt templomába, rengeteg, mindenki előtt nyitott gyülekezeti program mellett, olyan különleges rendezvényekre, mint a Balázs Elemér Trio és a Voces Énekegyüttes gregorián énekekre improvizált többszólamú ünnepi koncertje a katolikus templomban, a Budapest Bár és Fekete László kántor klezmer koncertje a református templom falai között, vagy a Muzsikás és Petrás Mária hanukától adventig ívelő alkalmi műsora.

A november 27. és december 28. között zajló Öt Templom Advent programja a www.ottemplom.hu oldalon lesz elérhető.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!