Evangélikus igehirdetés hangzott a börcsi római katolikus templomban

Evangélikus igehirdetés hangzott a börcsi római katolikus templomban

Share this content.

Szöveg és fotó: Adámi Mária
Börcs – Különleges pillanat tanúi lehettek azok az evangélikus és katolikus hívek, akik részt vettek a 2016. március 13-án, a börcsi római katolikus templomban tartott szentmisén. Ezen a vasárnapon ugyanis első alkalommal állt más felekezetű igehirdető az oltárnál, Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület püspöke személyében.

Az ökumenikus eseményre a köszönet jeleként került sor. A börcsi katolikus templom hónapokig tartó felújítása alatt a katolikus gyülekezet tagjai – Takács Eszter helyettes lelkész meghívására – az evangélikusoknál tartották rendszeres alkalmaikat. Ezt a gesztust szerette volna Berkes Gyula plébános viszonozni az immár megújult épületben tartott közös istentisztelettel.

„Annak vagyunk tanúi, hogy a Krisztusban testvérek szívének ajtaja is kinyílik egymás előtt – hangsúlyozta Jel 3,8 alapján tartott prédikációjában Szemerei János püspök. – Ez az, amiért igazán hálát adhatunk.”

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!